Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (261)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl byl bohužel asi nejlepší.Tam se mi taky dost líbila i hudba,což už moc neplatí u ostatních dílů.Některé masky jsou docela odfláknuté a dokonce ani pravá bludbádská podoba Monroe se moc nepovedla.První série se ještě dala sledovat i anime fanouškem jako já,ale druhá série je už taková slabší.Pilotní díl byl ale podle mě zvládnut mistrovsky a přišel mi jako více klučičí verze Buffy.U Kriinálky Grimm se vždy zabavím:) Edit:Druhá série je špatně natočená a místy už se jí něco nedá odpustit.Efekty už stojí za nic.Hvězdičku dolů. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem seriál zprvu sledovala jen pro zabití dlouhé chvíle, musím říct, že po několika dílech se mi docela zalíbil a změnila jsem hodnocení ze 2* na 3*. Je sice pravda, že animace, či efekty jsou docela slabota a stejně tak fakt, že se v každém dílu opakuje takřka to samé jen v jiném kabátu (tak jak to známe s běžných detektivek). Ale děj který se odehrává na pozadí celého příběhu mě chytl a seriál jsem začala sledovat "pořádně" a popravdě se mi docela zalíbil, stejně jako ústřední postavy, které jsou prostě sympatické. Takže suma sumárum o žádný zázrak se nejedná a určitě existuje mnoho lepších seriálů, ale sledování Grimma nepovažuji za ztrátu času. ()

Reklama

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Typický příklad seriálu, který se zlepšuje s každou epizodou. Zatímco pilotní dva díly jsou jen lehkým úvodem, a do pátého dílu se toho moc neděje, od šesté epizody výš už se začíná řešit i trochu mytologie Grimmů, vztah Nicka s Monroem, Nickovo poznávání toho, co to znamená být Grimm atd. Styl vyprávění, podobný Buffy a Angelovi, nezapře své tvůrce - styl "monstrum týdne" (tady policejní případ týdne), s podobným konceptem v každé epizodě, v jejichž pozadí se odehrává širší příběh. Příběh se rozbíhá více směry, ne na všechno je řečena odpověď v prvních dvou dílech, nenásledují šokující zvraty či výbuchy každý díl, ale pozvolna je budováno víc zápletek najednou, stejně jako vývoj hlavního hrdiny, jehož očima to všechno sledujeme. ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech zatím hodnotím lepšíma třema hvězdičkama. Po slabším druhým díle se začalo vše zlepšovat a příběh nabral na zajímavosti. Možná by se to chtělo více soustředit na mytologii seriálu než na jednotlivé příběhy. Ani hlavní hrdina není špatný a doufám, že se nějakým způsobem vyvine a nezůstane u vykuleného policisty, který zatím neví která bije. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál na pomezí kriminálky a fantasy se slušně propracovanou mytologií. Triky asi nepatří mezi úplnou špičku, ale koukat se na ně dá. Velkým plusem jsou skvěle napsané postavy ke kterým si dokážete dobře vybudovat vztah. Potěší, že se nezapomíná na starší zápletky, které někdy sice pokračují po dlouhé době, ale nezapomene se na ně. A navíc se seriál každou sérii zlepšuje. Edit. Alespoň během prvních čtyř sérií, ale i pátá pořád stojí za to. Série 1 - 75 % Série 2 - 80% Série 3 - 90% Série 4 - 95 % Série 5 - 90 % ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • Produkce seriálu spolupracuje s firmou Apple. Firma je zmíněna v titulkách a je možné si všimnout, že každý v seriálu má iPhone právě od firmy Apple. (tb_23)
  • V záběru, kdy Monroe (Silas Weir Mitchell) a Rosalee (Bree Turner) připravují dům pro příjezd malého Kelyho a Adnalind, jsou v postýlce plyšáci. Konkrétně jde o vlka a lišku. Jde o narážku na postavy Monroa a Rosalee. (Folda95)
  • V seriálu se vyskytuje jeden velice důležitý klíč, který má mít k sobě údajně ještě několik dalších. Podle českého překladu jich však má být celkem sedm a jindy zase osm. (Geriel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno