Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 4
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 4

Recenze (261)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si přál ručně kreslený bestiář, abych mohl poznat, kdo ze sousedů je vlkodlak nebo podobná potvora...Jenže mám tu smůlu, že se nejmenuji Grimm...Na německé bratry pohádkáře ale raději v této souvislosti zapomeňte, protože tento seriálový počin je úsměvná šestáková detektivka, která se přiživuje na konceptu nadpřirozena... ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Oceňuju především to, že mezi množstvím show s nadpřirozeným elementem se Grimm snaží o jakous takous originalitu, tj. není plný předvídatelných a známých monster - což kromě možná Lost Girl dneska už nikdo nedělá. Jinak je ovšem ten koncept samotný divný, Grimm nemá žádou zvláštní schopnost s monstry bojovat (tudíž nedává smysl proč se ho bojí), a bez toho, aby si běžel v každé episodě pro tahák do přívěsu, ani netuší, co stojí proti němu. Navíc cast postrádá vnitřní chemii, především ten asijský policajt tam ční jako nějaká komická figurka, které na poslední chvíli sebrali z úst vtipy. Sympatická je od první episody snaha o jakousi temnou linii v pozadí, ale ani ta opět díky faktické bezmocnosti Grimma nedává smysl... Škoda, ale jako na oddechovku se na to dívat dá. ()

Reklama

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Typický příklad seriálu, který se zlepšuje s každou epizodou. Zatímco pilotní dva díly jsou jen lehkým úvodem, a do pátého dílu se toho moc neděje, od šesté epizody výš už se začíná řešit i trochu mytologie Grimmů, vztah Nicka s Monroem, Nickovo poznávání toho, co to znamená být Grimm atd. Styl vyprávění, podobný Buffy a Angelovi, nezapře své tvůrce - styl "monstrum týdne" (tady policejní případ týdne), s podobným konceptem v každé epizodě, v jejichž pozadí se odehrává širší příběh. Příběh se rozbíhá více směry, ne na všechno je řečena odpověď v prvních dvou dílech, nenásledují šokující zvraty či výbuchy každý díl, ale pozvolna je budováno víc zápletek najednou, stejně jako vývoj hlavního hrdiny, jehož očima to všechno sledujeme. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsou tam slabé momenty, ale ty já ráda odpustím, protože nápad se mi líbí. Možná to seriálovým fanouškům připomene Supernatural (lovení příšer, atp.), ale mně to osobně vůbec nevadí. Nečekala jsem žádný zázrak a seriál si ani na nic víc nehraje. Sice po čtyřech dílech je vidět, že se seriál drží jedné stejné linky: policista Burkhardt (nebo-li Grimm) dostane případ, a pak je úplně jasné, co příjde - v záhadném zmizení / vraždě má prsty některá z nestvůr. Seriál je pořád na začátku, takže můžeme jen hádat, co dál nás čeká a jakých milých / nemilých překvapení se dočkáme :-) Z hereckého obsazení mě kromě hlavního představitele zaujal herec Silas Weir Mitchell, který hraje jedno monstrum (Vlka), herecký výkon vynikající a jeho zjev (ten jeho reálný vzhled) je naprosto crazy a má výborné komentáře ,,Opovaž se mi říct k noze!" ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Kouzelný seriál plných stvoření, ne kecám trochu strašidelný a zajímavý hlavně ale působí velmi opatrně čekal jsem kdy dokáže vznést světlo co nejvíc a nic, je pravda že jsou díly hodně solidní ale některé dost nedomyšlené a slabé a tak si myslím že je povedený ale není to bomba. Aspoň že potvory byli někdy dost super. ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • Produkce seriálu spolupracuje s firmou Apple. Firma je zmíněna v titulkách a je možné si všimnout, že každý v seriálu má iPhone právě od firmy Apple. (tb_23)
  • V seriálu jsou používány pasy z České republiky, i když se celé dění odehrává v USA nebo v Rakousku. (vera35713)

Reklama

Reklama