Reklama

Reklama

American Horror Story - Murder House

(série)
Trailer 2
USA, 2011, 8 h 40 min (Minutáž: 39–52 min)

Hrají:

Dylan McDermott, Connie Britton, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Evan Peters, Frances Conroy, Alexandra Breckenridge, Jamie Brewer, Denis O'Hare (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Rozmanité hrôzostrašné príbehy nás zavedú na doteraz nepoznané, tajomné či zakázané miesta a predstavia nám svojich výnimočných hrdinov. Navštívime strašidelný dom, ústav pre duševne chorých ale aj školu pre čarodejnice a iné desivé miesta.
Nový hororový seriál od Ryana Murphyho a Brada Falchuka, tvorcov fenomenálneho seriálu Glee, získal v roku 2013 prestížnu cenu Zlatý glóbus v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe televízneho seriálu (Jessica Langeová) a celkovo získal 14 cien a 53 nominácií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (904)

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu by mě nenapadlo, že mě zaujme zrovna hororový seriál. Má to ale určitý nápad. Začátek není nic zvláštního. Rodina se nastěhuje do domu, ve kterém žijí duše lidí, kteří v něm zemřeli. Jenže ty duše nemůžou ven a umí se zhmotňovat. Postupně jsou vám představováni různí majitelé domu od 20. let 20. století po současnost. A celé je to provázané. Na pozemku toho domu zemře asi 25 lidí. Nejdrsnější pro mě asi bylo, když Violet zjistí, že... no radši nebudu spoilerovat. 2. série je ale úplně jinačí level. Vůbec totiž na 1. sérii nenavazuje. Tak jako každá další série je o něčem jiném. Ale někteří herci jsou stejní. "Ta služka mě pořád svádí." ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám AHS rád, ale celé sa to, prekvapivo, začalo dosť slabo a nevýnimočne. Hanblivo, dalo by sa povedať. Oproti nasledujúcim sériám určite. Čakal som totálny horor a namiesto toho som sa dočkal zaujímavej, kontroverznej a originálnej úchyláčtiny s množstvom kurióznych postáv a postavičiek. Ale mnohé z nich ma napriek svojej špecifickosti nezaujali, rovnako tak viacero dielov hodnotím ako slabšie. Dokonca ani Jessica Lange ma tu ešte nebavila, čo už sa našťastie nedá povedať o nasledujúcich sezónach (najmä v Asylum), v ktorých bola geniálna. Ako rozjazd dobré, ale nezdieľam obecné nadšenie  prameniace z prvej série. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvej sérií konštatujem, že je to dobre natočený seriál a každý diel mi naskakovala husia koža. Horory mám rád a American Horror Story je jeden z mála seriálov tohto žánru, kde som sa "bál" u každého dielu. Bohužiaľ ale zatiaľ len v prvej sérií. Ostatné už bež štipky strachu. Je ťažké hodnotiť a komentovať celý seriál naraz, keď každá séria je o niečom inom. A možno to je aj chyba toho seriálu. Neviem. Na druhej strane je super sledovať v každej sérií tých istých hercov ale v iných úlohách. Možno som si práve protirečil. Prvá séria seriálu bola ale vynikajúca. Zbožňoval som sexi Alexandru Breckenridge. Všetci boli skvelí, dokonca aj Mongol. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Murder House: Americké je to určitě, hororové už však ne, nenechejte se zmást, ono je to totiž ve výsledku jen další rodinné černohumorné drama, co se jich po emerických televizních stanicích válí hafo moc. Je to prvoplánové, na efekt hrající, (sem tam nechtěně) hloupé, jenže taky, díky tomu, že se to očividně (asi záměrně, páč sami tvůrci vědí, že to není žádnej zázrak) nebere vážně, vskutku zábavné, po celou dobu jsem nechápal, čím AHS drží mojí pozornost, ale je to jednoduše tak, po prvním dílu chce člověk další a další. Herecky vděčně obsazené, kromě omladiny Farmiga-Peters mě (jak jinak) nejvíc bavila Jessica Lange, to je prostě opravdové herectví, zážitek sledovat. Škoda, že seriál šetří na úkor těch "rozvod, děti, vztahy, sex" keců okolo opravdu hororovými scénami, protože ty jsou většinou vážně vypečené. Palec nahoru za úvodní titulky, jenž jsou asi tím nejděsivějším z celého seriálu. Asylum: Ještě o třídu lepší než předchozí House, děj zajímavější, bavily mě ty různé časové linie, celkově děsivější, vymakanější a kde jinde uvidíte na kupě mutanty, satana, emzáky, sériového vraha, "Dr. Mengeleho" a já nevím co ještě. A stejně jako minule, Jessica Lange nechává ve svém stínu všechny herce dohromady, úžasný výkon, zahrát tolik charakterů v jednom člověku, smekám. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot: Tísnivá atmosféra a vcelku rychlé střídání scén, jež působí chaoticky, ale ve výsledku diváka ještě víc přikovají do sedačky. Tohle vypadá na pořádný béčkově laděný hororový nářez a vůbec nevadí, že jde o téma už mnohokrát zpracované. Navíc je tu spousta známých seriálových herců - Dylan McDermott (The Practice), Connie Britton (Friday Night Lights), Frances Conroy (Six Feet Under), Denis O'Hare (True Blood) - a navrch drsná Jessica Lange. Bizarní, zábavné a strašidelné. / Po druhém dílu už se u mě dostavují první příznaky závislosti. :) / Po třetím díle hodnotím plným počtem hvězdiček, protože tohle mě prostě chytlo. Proklatě zábavné, místy strašidelné, sem tam černohumorně vtipné a hlavně výborně napsané. 1. série - 100% Asylum je ještě šílenější a drsnější než první řada. Občas až působí maličko přeplácaně. Jessica Lange opět úžasná. 2. série - 90% Ve 3. sérii už měli tvůrci hodně vážný problém najít správnou míru. A nejde jen o všechny ty splatter momenty, které mají za cíl jen šokovat co největší nechutností. Třetí řada není příliš zvládnutá ani dramaturgicky, velká část dílů je vyplněna natahovanými či úplně zbytečnými scénami. Zatímco zpočátku vypadala čarodějnická story hodně nadějně, v druhé polovině řady se z toho stala jen mdlá vyvražďovačka, která nedokázala překvapit tak, jak se to dařilo prvním dvěma sériím. 3. série - 70% Přehlídka zrůd ve 4. sérii mě od začátku pohltila, vyloženě slabou epizodu jsem tu nenašla a po zklamání v podobě Coven to bylo velice příjemné překvapení. I když o čistě hororovou podívanou v případě Freak Show nejde, o nechutné scény a napínavé momenty nebyla nouze a především tentokrát tvůrci hned několikrát zahráli i na divákovy emoce. 4. série - 90% ()

Galerie (196)

Zajímavosti (52)

  • Že se bude každá řada seriálu odehrávat v jiné lokaci a její náplní bude odlišný příběh a strašidelný motiv se tvůrci projektu Ryan Murphy a Brad Falchuk rozhodli začátkem natáčení první řady. Cílem bylo nalákat nové potenciální diváky, aniž by museli znát děj předchozí sezony. Rovněž se autoři nebrání hostování filmových herců, kteří chtějí pracovat na seriálu, ale nechtějí se „upsat“ na několik let. (Vojt@P)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

X-Men versus Avengers: Ta postava je naše!

26.05.2013

Většina z vás zřejmě o nějakém Quicksilverovi nikdy neslyšela. Komiksoví fanoušci jsou ale doma. Quicksilver alias Pietro Maximoff je Magnetův syn a Magneta určitě znáte. Jak už jméno naznačuje, je… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama