Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vymítání ve stylu Paranormal Activity? Ano, to tu ještě nebylo. Vždy budu mít slabost pro exorcismus, ale v tomhle případě jsem nedostal to pravé ořechové. Nápady nejsou špatné ba i scény nejsou z nejhorších, ale ta kamera tomu bohužel dávala daleko horší pocit než jsem čekal, ve špatném slova smyslu. Člověk by měl pocítit napětí a nějaké to vzrušení, ale v tomto případě se ten pocit nedostavil ani jednou. Kámen úrazu je děj, který je slabý, protože když se nevymítá, tak se řeší nehorázné blbosti a to člověka nebaví. Pokud bych měl brát herecké výkony, tak jestli někdo hrál, tak opravdu bídně. Kladná záležitost jsou scény, kde se vymítá, protože na pohled nepůsobily nejhůř a hlavně délka celého snímku. Být o dvacet minut delší, tak to balím a jdu spát. Rozhodně se tenhle horor dá zvládnout, ale hlavně nečekat zázrak ve stylu Vymítače ďábla (2005).. 4/10 = 45% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

S filmovým námětem vymýtání ďábla z nebohých lidských schránek se setkáváme docela často. Není proto nijak lehké ubránit se porovnávání a je jasné, že v paměti nám utkví spíše ty lepší adaptace, pokud vám do ní nevypálí černou díru nějaká solidní "pecka", kterou člověk přežije jen díky amputaci čelního laloku a nevyhne se trvalým následkům. Bohužel jsem narazil spíše na ty zdařilejší kusy, proto musím odsunout toto rozporuplné dílko, natočené ve stylu found footage a dokumentu, až na odstavné koleje pomyslného filmového nádraží. Víceméně je to taková béčková blbinka, která se může pyšnit několika solidními lekacími scénami a gymnastickými kuriozitami, které budí obavy, ale jen výjimečně a pouze u slabších povah. Na horor je to zkrátka málo hororové a na zábavný kousek málo zábavné. Má to zkrátka všeho až moc málo. 40% ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Dle plivanců a remcanců ve většině zdejších komentů by si s tím jeden málem ani prdel nevytřel, no ještě že má člověk občas nedostatek filmů na disku a sahne tedy z nouze i po těch céčkových hororech. Bavilo mě to velice, demonické akrobacie ve vypůjčených tělech by nezvládl ani geneticky upravenej Berousek, posedlá máti při běsnění byla naprosto dokonalá, a že se to mezi vymítáním musí sem tam proložit taky nějakou konverzací je snad pochopitelné, to by nás jinak ty démoní kejkle nebavily. Husina jak hroznový bobule z toho sice nenaskáče, nicméně pro nás posery, kteří si sice rádi zavymítáme, ale zároveń potřebujeme spát bez nočních můr, ideální. Nebýt toho nedotaženého konce, tak podtržené čtyři, takhle s menším mínusem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

POKLIDNÝ ŽIVOT V "SEVERNÍM HARTFORDU" BYL ZASAŽEN TRAGÉDIÍ. PO NALEZENÍ TŘÍ MRTVÝCH KNĚŽÍ.... /// ...je na vědě, aby poskytla rozumný vysvětlení. A jestli se vám nechce čekat, je tady tenhle film (nebo TENHLE - a ani se tolik ,,netřepe“). Předem povídám, že su na ty pseudodokumenty už kapku alergickej. Třeba tady – Isabella si to šuká po Římě, až najde ty ty správný týpky, kteří ji vymetou. (POMODLEME SE...) Snůška píčovin s herci věrohodnými jako výjevy z Bible. Třesoucí se kamera (konečně si dostal debile epileptickej záchvat, doteď to byla nuda) slušně doplňuje podivuhodnej scénář. Bože ty to vidíš.... (nebo ne?) Tak Eskymáci – za kožešiny už né. Tímhle směrem, bych vymítat (Ďábla) nechodil. Doktore Solferne - hodně dlouhá hodina a čtvrt. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jestli jsem mentál, nebo posedlej. 2.) Něco mě ovládá.... a ty to víš.... 3.) Thx za titule ,,Petruška“ a ,,paba1“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dobre zvládnutý neoriginál. Obsahuje všetko, čo by tento druh filmu obsahovať mal. Má tú správnu atmosféru, vhodnú vizuálnu stránku, správne vystrašených hercov. Ďábel v těle je proste ten zlatý hororový stred, ktorý neurazí, nenadchne, a teda sa dá považovať za dobrú deliacu čiaru pre vymítačské filmy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Na mieste činu v roku 1989 agent CSI používa pero na ukazovanie stôp. Toto pero vzniklo o viac ako desať rokov neskôr. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo v roku 2010 na niekoľkých miestach vrátane Bukurešti (Rumunsko), Ríma (Taliansko) a Vatikánu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama