Reklama

Reklama

Er je pětadvacetiletý zombie, pohybující se s ostatními oživlými mrtvolami v letištní hale rozděleného velkoměsta. Nepamatuje si své jméno, ani kdy a jak zemřel. Stejně jako ostatní nemá vzpomínky, nespí a živí se lidským masem. Právě proto je ve městě postavena vysoká zeď, oddělující svět živých a nemrtvých. Jedné výpravy dobrovolníků pro léky do prostoru, kde žijí zombie se zúčastní i dcera velitele lidské obranné jednotky Julie. Jsou napadeni zombie a Er ji před ostatními ochrání. Vytvoří se mezi nimi pouto a to ho začne měnit. Začíná plynuleji mluvit, plynuleji se i pohybuje. Přesto že je Julie ve světě lidí, stále na něj myslí. Er se za ní vydá a je jasné, že se víc a víc stává člověkem. Když Julii podruhé zachrání život, ostatním lidem i otci Julie začíná být jasné, že hlavním nebezpečím pro obě skupiny jsou kostňáci - další stadium zombie - a spojí se v boji proti nim. (TV Barrandov)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (710)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film v podstatě není špatný. Je velmi pěkně natočen, sotva můj odporný zrak našel nějakou tu chybku nebo něco, co by mi způsobilo strabizmus. Vážně ne. Dokonce ani nenudí, je vtipný, napínavý, k zamyšlení, zkrátka všechno, co od kvalitního snímku čekat. Jenže! Jenže je to vlastně taková blbost, že vše vypíchnuté výše přijde vniveč, když musíte spolykat tak příšerné téma, jakým je romantická verze nějakého Romerova přitepleného protějšku. Jestli to říkám moc složitě, stačí mi napsat do pošty. Ehm, film si ze zombie vlastně ani neutahuje, on je prostě uráží. Je sice fajn, že zombie - mrtví živý - do tohoto stavu uvedeni nějakým virem, začnou se najednou uzdravovat, ale je to navlečeno na tak romantickou nit, že to skoro bylo nekoukatelné. A je to škoda, protože svou uvěřitelnou atmosféru to zprvu mělo. A nezachránil to ani John "Gucci" Malkovich. Jedinou technickou poznámku bych ale nakonec měl. Kostíci byli trikově velmi špatní! Navíc připomínali Burtonovy Marťany. Zlatej Zombieland, přátelé. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ohromne milá, originálna a nevtieravo vtipná apokalyptická variácia na príbeh o Júlii a R-ovi. Zároveň to v správnych okamihoch dokáže byť napínavé či dojímavé. A vďaka sympatickým hercom bez problémov funguje aj ústredná romanca. Samozrejme, logiku v tom darmo hľadať, ale ako rozprávka o tom, že láska premôže aj zombie epidémiu... výborné! ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Potenciál námětu zůstal určitě trošku za očekáváním, spíš ale pro ty, jenž čekali nějaký hororový akční spektál.Kdo ovšem zná Jonathana Levina nemůže být zklamaný.Přirovnání s Twajlajtem není absolutně na místě, Warm Bodies jsou sice jednoznačně zaměřený na mladší publikum, jenže mají neskutečný šmrnc, originalitu, vtip, satiru, nadsázku a dokonale odehrané emoce.Tahle originální zombie Shakespearovská verze Romea a Julie disponuje milým a vtipným scénářem, u spousty hlášek jsem se trhal smíchy a celkově je to dojemné a doplňuje to výtečný soundtrack.Pro mě to je obrovské překvapení, je to inteligentní a romantické.Nic pro zahořklý suchary a fotříky vod rodin.Přijemná teenage podíváná, která mě opravdu hodně potěšila a zvedla mi náladu.Překvapení, ohromné.90%.Teresa Palmer je překrásná, připomíná mi Kristen Stewart...a tím to bude asi :D. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu nekľudný som bol z tohto filmu i ja, pretože som nevedel, čo presne mám od neho čakať a mrtvý som pri sledovaní tiež nebol...Podobná love story tu myslím ešte nebola, v tom je to vážne originálne. Ja som popri originálnej zápletke čakal hlavne humor. Spočiatku ho za hrsť bola, potom začal byť film vážnejší, než som chcel. Poteší účasť J. Malkovicha, ale nedostal toľko priestoru. Asi najlepší je zombie úvod, v ktorom hlavný hrdina z duše hovorí o tom, aké ťažké je byť zombie...Cinemáckych 100% nezdieľam, skôr to vidím na priemer, ktorému pridávam jednu hviezdu, za originálne spracovanie. Slabšie štyri. 70%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání. Věřil jsem, že Jonathan Levine dokáže z daného námětu vytřískat něco mnohem lepšího a vkusnějšího než Twilight, což se taky stalo, přesto mám z Warm Bodies poněkud rozpačité dojmy. V jednotlivostech je film velmi sympaticky cynický (způsob, jakým R "pozná" Julii prostřednictvím cizích vzpomínek), jindy zas zábavný a sebeuvědomělý (fór s Pretty Woman songem), ale celek se prostě topí v hodně neujasněných pravidlech. Když se nad tím člověk začne zamýšlet, nedává to zrovna mnoho smyslu. V "romantické fantasy komedii" (nevím, jakou jinou škatulkou snímek přiblížit) se to odpustit asi dá, u mne osobně ale rozpaky přetrvávají. Že hned od začátku nepřipomíná hlavní zombie postava (kvůli voice-over monologům) pudově jednající mrtvolu, ale spíše zpomaleného introverta, mi do celkové koncepce snímku prostě nepasovalo. Jako nenáročná jednohubka OK. 6/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

  • Když Jully (Teresa Palmer) jí ovocný kompot z konzervy, má šmouhu na levé čelisti. Při dalším záběru má však skvrna jiný tvar. (Geriel)
  • Herci hrající zombie nacvičovali pohyby nemrtvých za pomoci cirkusových mimů. Obzvláště obtížné prý bylo nemrkat. (mahler)
  • Jedná sa o jeden z mála, ak nie jediný, zombie film, v ktorom zombíci hovoria a dokonca prejdú procesom samoliečby, kedy sa dokážu zaradiť späť do spoločnosti. (Lukoh)

Reklama

Reklama