Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Treba povedať, že Amityville:Prebudenie malo svoje muchy. Doslova. James v pozícii príiš podobnej tej z Hrôze v Connecticut 2, muška jenom zlatá ako z Exorcistu, v niektorých momentoch pripomína James bytosti z Pádu do tmy. Avšak kopírovanie týchto nápadov režisér zapracoval relatívne citlivo, čiže v konečnom dôsledku dostanú fanúšikovia hororu celkom zaujímavý príbeh, ktorý Vás síce nevystraší no na druhej strane ani úplne nesklame. Na obranu tak vysokého hodnotenia v porovnaní s priemerom užívateľov čsfd musím povedať, že pred týmto filmom som pozeral Pobrežnú hliadku, takže chýbalo málo k tomu aby som Prebudenie v Amytiville nevypeckoval piatimi hviezdami, pretože po baywatchovom zúfalstve bolo ďalšie spracovanie točiace sa okolo domu v Amytiville balzamom na dušu. Lenže v porovnaní s pobrežnou hliadkou vyzerajú aj Babovřesky ako dielo génia, nie Trosky...či Trošku? Už sa mi to pletie. 75% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Vo filme to vystihli dokonale - pozrime si radšej originál, lebo remake-y stoja za h*vno. A tak videl som určite aj otrasnejšie horory. Na jedno zhliadnutie to nebola žiadna smrť. P.S. malá Mckenna Grace - palec hore. P.S.S. Bella Thorne sa síce snaží divákov ohúriť čímsi viac než len pobehovaním v prádle, ale scenár plný klasických klišé jej to príliš nedovolí. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká absolutní klasika jako přes kopírák. S tím rozdílem, že v roli prostředníka toho zla byl brácha v kómatu. Trošku děsivý. Těch kvalitních lekaček tam bylo maximálně pět, ale povedly se. To už se nedá říct o zbytku filmu. Bylo to suchý, relativně předvídatelný, konec obyčejnej. Celý to bylo postavený na hlavu i tím, že matka o tom všem vlastně věděla a s tím do toho i šla. Největším kladem byla Bella Thorne, která i přes její rockovo/metalovej vzhled byla super sexy. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem narazila na tento další Amityville film. Je dobrý. Vždy když na tento příběh narazím, tak neodolám. Zážitek, jestli se to dá tak nazvat, ještě umocňuje to, že jde o skutečný případ. Tady jsem se navíc dozvěděla, který je první z této dlouhe serie. A kupodivu jsem ho ještě neviděla. Jdu to hned napravit. Je to Horor v Amityville (1979). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne ma neprekvapuje, že to takto dopadlo. V prospech "Francka Khalfouna" nehovorí nič, čo by ma malo presvedčiť o tom, že zvládne tak náročný hororový subžáner, ako je ducharina. Už v prípade snímkov "Maniac", či "P2" potvrdil svoju priemernosť (respektíve lepší priemer). Pracovať s atmosférou, ponúknuť divákovi "strach", ktorý je doslova alfou a omegou tohto subžánru je jedna vec, no gore či bežné napätie z akčnej scény, respektíve k schyľovaniu sa mordovačky, úplne niečo iné. Preto mnohých divákov či fanúšikov žánru uspokojil už spomínaný "Maniac". Ten snímok nemal s napätím takmer nič spoločné, pričom ani originalita vraždenia nebola nijak prevratná, aj keď musím priznať, že pohľad prvej osoby bol proste skvostnou lahôdkou! V tomto subžánri, je to však úplne o niečom inom. Tu divák ihneď zistí s kým má dočinenia, aký zručný je samotný režisér, ako dokáže narábať s jeho pocitmi. Ja sa nesťažujem (!!), nie je to žiadna tragédia. Je to solídne natočené, jedna scéna vyslovene skvostná, celkom dobrá hudba ako podmas, no toto je skrátka málo ... ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Z pôvodného 100-minútového strihu s hodnotením od 18 rokov bolo zostrihaných 13 minút, aby film mohol byť vysielaný už od 13 rokov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama