Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (723)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Proč jen se mi tohle bubání ani napodruhé nezdálo být nějak zvlášť nevšední? Asi jsem zmlsaný, a přímý postup na branku mi přijde málo rafinovaný, zábavný? Nebo lekačky podepřené hlukovými skoky u mne shazují samy sebe? Inu, abych to hlavní popsal pocitově: když se velká většina aktérů snažila dělat, že jsou, co hrají, nějak jsem jim nevěřil skoro nikomu, a viděl jen nic moc herce. Snad jen manželka hrála jak měla. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nemám nič osobné proti Wanovi ani vlne ducharín, ktoré stvoril. Je to aj jeho zásluha, že skončila tá odporná éra plná exploatačných nechutností a remakov. Ale toto prosím nie. Chápem, že Insidious 2 funguje v kine, no je to len lunaparková prehliadka ľakačiek doplnených o prvoplánové variácie motívov zo starých hororov (klasické duchariny, Psycho, či The Shinning). Hereditary je prvotriedna ducharina, The Pact je prvotriedny horor postavený na ľakačkách. Toto je generická vata. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Mrazenie bolo kvalitné, ale celý príbeh (aj napriek tomu, že sa snaží byť plnohodnotným pokračovaním) bol len akousi obmenou prvej časti. Na druhej strane som rád, že sa pokračovania chytil opäť Wan a neprevaril to nejaký béčkový horrorový rutinér. Je cítiť, že režisér sa tento rok viac zameral na svoj doterajší masterpiece a tento film si natočil len ako chuťovku natočenú za necelý mesiac. Ľakačky miestami úderné, inokedy to bola tradičná stávka na istotu a aj herci sa v prvej časti obuli do svojich rolí oduševnenejšie. Ale napriek tomu, že sa jedná len o Wanov štandard, oproti väčšine horrorovým príspevkom je to stále na vysokej úrovni. 75%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Chtělo by se až napsat "volejte sláva a tři dny se radujte!". Insidious: Chapter 2 je totiž, pokud ne lepším, tak rozhodně stejně dobrým filmem, jako byla jednička. A nejen to, ukazuje se, že Wan je, co se týče pokračování, machr. Už dlouho jsem neviděl pokračovaní HOROROVÉHO filmu, které by se nedalo nazvat zbytečné. Viděl jsem zábavná pokračování, špatná, ale tohle je dost možná první hororové pokračování, kdy tvůrce rozvíjí původní příběh do krásně zvrácených a děsivých detailů, aniž by se do toho nějak zapletl (teda, počkám, co na to poví pánové ze CinemaSins či ScreenJunkies, pokud vůbec něco) či úplně pohnojil, hodně slušně řečeno, první díl. Upřímně můžu říct, že jsem si tento film užil stejně, jako předchozí. Nemám důvod váhat s hodnocením. P. S. A přál bych vám někdy zažít Skoty v kině. Byl jsem v plném kině a pár sedaček nalevo ode mě seděl týpek s hodně silným akcentem, který pokaždé, když se něco mělo stát, řekl: "Oh, come on now!", a pak se za pár vteřin lekl. :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že druhý díl jsem si od prvního pustil pár dnů po sobě. Nedalo mi to, byl jsem zvědavý, jak se příběh, který vlastně v prvním díle nic moc neřekl, dál rozvine. Příběh jako takový totiž pořád bilancoval na hraně debility a vcelku originálního námětu. U toho jsem si po prvním díle nebyl jistej, ale druhej mi to parádně potvrdil. Lekačky naprosto luxusní, kamera vytváří pohyby přesně takové, co můj mozek nechce, ale na druhou stranu po nich lpí, abych se bál. Snad jako kdyby James Wan věděl, kam šáhnout, aby se mi v mozku aktivoval strach. Starostlivá mamka od rodiny, Rose Byrne, tomu taky docela dost pomáhá stejně tak jako slušně šílenej Patrick Wilson. Musím uznat, že se moc těším na poslední díl téhle trilogie a pokud to bude možné, nevynechám ji v kině. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (28)

  • Když běží Renai (Rose Byrne) do sklepa a rozsvítí světlo, místnost je osvětlena, přestože v místnosti není žádná žárovka. (MultiTobi)
  • Při natáčení byly použity stejné kulisy domu jako ve snímku V zajetí démonů (2013) od stejného režiséra. (ČSFD)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama