Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé vesnice Babovřesky přijíždí mladý kněz. Pro místní vesnické drbny je jeho příjezd velké zklamání, ony si představovaly někoho staršího. Jenže to není jediná novinka. Drbna Horáčková, která dělá místnímu starostovi Stehlíkovi sekretářku, zažije šok. Na úřadu se objeví mladá a krásná Ivana, která se uchází o místo sekretářky. A protože Stehlík má Horáčkové plné zuby, Ivaně místo přislíbí. Jenže ona o práci moc stojí, a tak si před Stehlíkem doslova klekne na kolena. To uvidí Horáčková a dojde k přesvědčení, že se jedná o orální sex. A hned to samozřejmě roznese po celé vesnici. Do Babovřesk přijíždí Hálovi, kteří po smrti stoleté Trudy zdědili lukrativní pozemky se starým domem. Na ně má ale zálusk zdejší starosta a jeho povedený příbuzný. Jenže pozůstalí se rozhodnou, že si dům nechají. Když ho začnou opravovat, zjistí, že tam straší. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 471)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Tak já teda nevím, ale mě to celkem sedlo. Musím říci, že nejsem odpůrce Trošky, jeho filmy jsou hodně dobré. TAkže neklesám na úrovni zdejších expertů abych sázel odpad dřív než film vůbec vznikne a papouškovat stejné (ne)názory. První tři Troškovi Kamenáci jsou úlet, ale totálně mi to sedlo. Prostě taková česká blbůstka. Samozřejmě trilogie Slunce, seno je nepřemožitelná klasika, ale toto není vůbec žádné dno Troškovi režijní karieéry. Takže první babovřesky se povedly, jen to chtělo více vtipných scén a humoru. Všechno se pomalu rozjíždělelo atd. Navíc na Trošku to bylo místy dost mírné, některé scény taková vážné atd. Ale větší problém jsem s filmem neměl. Babky byly super, v druhém díle jsou avšak o dost lepší. Herecké obsazení je výborné. Co k tomu dodávat ? Mohlo to být výraznější a hned bych tu 4* dal. Nadprůměrná odpočinková záležitost. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Na začátku bylo hovno. To šplouchlo do hajzlu, hajzl odtekl do žumpy a hovno dopadlo na hromadu předešlých sraček. Pak přijel Zdeněk s hovnocucem, vysál žumpu do dna a s obrovským gustem ji vychrstl do maloměstských obýváků všem členům Klubu planety opic. A tak táta horník vyprskl na sedačku lahváč, máma uklízečka pochcala smíchy leskymový potah evokující tygří kůži, jejich dvě polomongoloidní děti se nemohou dočkat, až si budou ty "nesmrtelné hlášky" ráno vyměňovat se spolužáky ve zvláštní škole a všichni dohromady nad tím fantastickým syslem pro tumor kvičeli tak nahlas, až jim ten inžynýr pod nimi musel mlátit trubkou do radiátoru. Táta horník jen zesílil zvuk, prohodil něco o namyšlených, študovaných buzerantech, máma skákla pro další lahváče a mísu slaninových krekrů a všichni se blahoslaveně, upřímně radovali z té vy-ni-ka-jí-cí komedie pro celou rodinu. Fekální porno dosáhlo opravdového extrému a národ, který za to vyhodil v kinech pět mega by zasloužil genocidu nebo útulný, šimpanzí výběh. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem podstoupila svou zatím největší filmovou výzvu. Ještě teď nevěřícně kroutím hlavou, že jsem byla schopná se hecnout, sednout si a vyhodit dvě hodiny svého života. Doufám, že to každý ocení! Vesnické drbny nepřirozeně přehrávaly. Šíleně strojené a divné, prostě skutečný, lobotomický děs a taková Lucie Bílá by se měla držet raději svého kopyta jako zpěvačka. A ta jeptiška? Co to jako mělo být? Trapná parodie na francouzskou klasiku o četnících? Jediný normální tam byl snad jen Jan Dolanský. Dám jednu jedinou hvězdičku, a to za Veroniku Žilkovou. Ta mě svými gegy a grimasami dvakrát fakt rozesmála. Jinak nedoporučuji, pokud netoužíte, aby vám při zhlédnutí kleslo IQ nejméně o padesát bodů. Já to své jdu zrovna hledat. Dobrou. ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

,,…NO HOLKA, CO SE TU VŠECHNO ZA TENHLE TEJDEN SEMLELO, SE TU NESTALO OD VÁLKY. TEČKA .…“ /// ÚVOD: To vám takhle do mě manželka asi šest (možná i pět) měsíců hučela, proč ještě neviděla Troškův novej biják. Styděl jsem se, páč pro rodinu všechno, a tak jsem navštívil místní kapličku, dal příslušnej dar, dostal pomazání a při zpovědi slíbil, že budu hodnotit s chladnou hlavou, objektivně, no prostě že se nenechám ovlivnit. (Nikým! Ani tebou Bože!) NĚKOLIK ZÁKLADNÍCH POZNATKŮ: Babka praví: ,,ble, ble, ble…VYPRDNE“ – a teď má asi následovat vodopád (nebo kurva jak se to říká) hurónskýho smíchu. Po 5ti minutách jdu tajně zvracet (přece nebudu kurvit rodině zážitek…). Sbírka přestárlejch holek a kluků, starosti protivnejch socek a jinejch duševně chorejch magorů – ano, to vznikne, když smícháte Kameňáky s Hošticema. Vydru nahradil (a návrat k taťkovi oslavil) Kikinčuk, silně věřící drbny – no to je fakt úplně jedno. Nejhůř mi bylo, když jsem zjistil stopáž – TY KRÁVO: DVĚ HODINY! No to ses posral v kině…. Škoda, že ten fór s tím koncem (líbil se mi!) byl jen fór… ZÁVĚR: Co si dát takhle křesťanský odpuštění? Tak aby bylo jasno – za mě NIKDY! Boží mlejny melou … a Troško – ON Tě vidí! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Auto mám neustále posraný vod holubů (počkej vole, se nenavážím do vesničanů….voni jsou i ve městech přece…ty ptáci samozřejmě…). 2.) Příjmení Šoustal mě zabaví na dvě hodiny. (a pak si vo tom doma vyprávíme a smějeme se, máma upeče buchty a zase se smějeme…). 3.) Když se v jednom filmu objeví příjmení Šoustal a pak i kuřba – kdy kurva vyjde ten blúray? /// PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Legrace sledovat, jak místní intelektuální "B"elita chrlí síru a oheň a do kina zatím i půl roku od premiéry proudí davy... Troška trošku točit vždycky uměl, takže když by se vykašlal na psaní a spolupracoval s trošku normálním scénáristou a vyhodil toho línýho kameramana (Břesky jsou plný kamerových nájezdů a klidně bych se vsadil, že to celé sesmolili s jedinou kolejnicí a jeřábem, všimněte si scény, kdy kamera otrocky objíždí schody Trudina domu, jaká nápaditost...), mohl by si kromě kasovních úspěchů vysloužit i mírnější reakce kritiky. Babovřesky (jakkoliv jsem deklamoval, že je nikdy vidět nechci, a taky jsem rád, že jsem nepřispěl přímo a nebýt workprintu, asi bych si to na Nově s nádavkem padesáti minut reklam nikdy nepustil) se nedokázaly a hlavně Troška asi ani nechtěl, když zaběhlý formát pro masy fungoval, vymanit z Kameňácké šablony. Takže epizodická osovost po dnech, opakovačky kokrhání kohouta na špalku točené naráz a pak rozstříhané, rodinný formát táta veřejný činitel, máma frustrovaná tátovou klesající potencí, mladší a starší dítě (tentokrát se Zdeněk pochlapil, obě holky a hlavně jejich spolužačky, jejichž primárním účelem je polapit mladé mužské diváky, stojí docela za to). Sice Kikinčukovi v komediálnosti chybí do Vydry asi jako Varům do Košic a Žilková nemá sexappelu ani desetinu Paulové, ale jinak jsou paralely zřejmé. Pár ubohých vtipů na okraj jako nostalgické vzpomínání na Kameňákov a kupodivu dost málo products placements. V zásadě bych vytknul jediné - NEVKUSNOST. Zdeněk Troška není žádný amatér, a právě jako ostřílený filmař by se měl od někoho naučit alespoň rámcově rozlišovat co ještě vtipné je a co připadá vtipné jen (a kdoví jestli) jemu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (25)

  • Poté, co se farář Šoustal (Lukáš Langmajer), Ivanka (Lucie Vondráčková) paní Stehlíková (Veronika Žilková) a starosta (Pavel Kikinčuk) usmíří a farář se starostou se objímají, je možné si nahoře všimnout mikrofonu. (TheStitch630)
  • Námět poslal režiséru Troškovi už před několika lety pan Draganovský ze Slovenska, který obdivuje Troškovu sérii Slunce, seno..., díky níž napsa příběh nazvaný "Pech aneb Smůla, kam se hneš". Troška námět tehdy odložil, protože se mu zdál zmíněné sérii až příliš podobný. V roce 2012 však přišla producentka Dana Voláková s tím, že zajistí peníze na komediální příběh z jihočeské vesnice. Troška si vzpomněl na scénář a vrátil se k němu. S asistentem Markem Kališem a panem Draganovským ho upravili a rozšířili a okamžitě se rozjely přípravy. [Zdroj: babovřesky.com] (hippyman)
  • Chyba ve filmu:
    V interiéru kostela si můžeme všimnout dvou oken v zadní části. Když však "věřící" vycházejí z kostela, na jeho zadní zdi žádná okna nejsou. Exteriéry totiž byly natáčeny u kostela sv. Vavřince v Pištíně, kdežto interiéry v kostele sv. Dismase v Dříteni. (Zdroj: filmovamista.cz) (ČSFD)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama