Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé vesnice Babovřesky přijíždí mladý kněz. Pro místní vesnické drbny je jeho příjezd velké zklamání, ony si představovaly někoho staršího. Jenže to není jediná novinka. Drbna Horáčková, která dělá místnímu starostovi Stehlíkovi sekretářku, zažije šok. Na úřadu se objeví mladá a krásná Ivana, která se uchází o místo sekretářky. A protože Stehlík má Horáčkové plné zuby, Ivaně místo přislíbí. Jenže ona o práci moc stojí, a tak si před Stehlíkem doslova klekne na kolena. To uvidí Horáčková a dojde k přesvědčení, že se jedná o orální sex. A hned to samozřejmě roznese po celé vesnici. Do Babovřesk přijíždí Hálovi, kteří po smrti stoleté Trudy zdědili lukrativní pozemky se starým domem. Na ně má ale zálusk zdejší starosta a jeho povedený příbuzný. Jenže pozůstalí se rozhodnou, že si dům nechají. Když ho začnou opravovat, zjistí, že tam straší. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 471)

dex2man odpad!

všechny recenze uživatele

Nacpat tolik komické, srandovní legrace, která zaručeně pobaví každého silnoduchého jedince s Qi pod 70 do jedné dvouhodinové videosekvence, záludně se skrývající pod označením „film“, vyžaduje jistý kumšt i dávku odvahy. Já ale začínám Zdendu podezřívat, že rozjel svůj ďábelský sociální exkrement. Sondu, kterou se snaží důkladně prozkoumat divácké anály s cílem zjistit, jak hluboko ještě může zajít, aniž by návštěvníci kin namísto bujarého požírání popkornu hromadně a zcela dobrovolně odevzdávali občianske preukazy zřízencům jejich lokálního promítacího ústavu. Jako správného vlastence mě samozřejmě vysoká společenská účast na tomto projektu těší. Jsem rád, že Zdenda dostal příležitost i finanční podporu pro výzkum v následujících dvou etapách. Věřím, že to se svojí zarputilou buldočí povahou a velkou mírou sebereflexe dotáhne velmi daleko a jeho další dílo nebude úspěchem, ale přímo mylníkem českého výzkumu! ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Kdo nehaní je mrtvej aneb tradiční oblíbenej terč Troška. Odpad by byl fakt neobjektivní. Žilková s mladým Langmajerem a Dolanským sice jedou strašnou bídu, babky neherečky jsou někdy slušný, někdy trapný, ale na druhou stranu to drží nad vodou Kikinčuk a Lucčiný pevný trojky. A k tomu ostatnímu - je to prostě jen přiblblá letní komedie, tak nevyšilujte. Navíc jsem za poslední dobu viděl mnohem horší kusy, takže pohádkovýho Zdendu tentokrát podržím. ()

Reklama

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Po mnohých letech jsem se podívala na Troškovinu, abych zjistila, že, i když tvrdí opak, pořád neumí točit komedie. Humor je násilný a školácký, často i rasistický a prostě zlý. Příběh nedává smysl a navíc Troška vykrádá sám sebe. Časté citace jeho Slunce, sena …byly protivné. Je to institucializované buranství, na kterém je nejhorší, že v jeho filmech není zdrojem posměchu, ale něčím, na co bychom měli být hrdí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Legrace sledovat, jak místní intelektuální "B"elita chrlí síru a oheň a do kina zatím i půl roku od premiéry proudí davy... Troška trošku točit vždycky uměl, takže když by se vykašlal na psaní a spolupracoval s trošku normálním scénáristou a vyhodil toho línýho kameramana (Břesky jsou plný kamerových nájezdů a klidně bych se vsadil, že to celé sesmolili s jedinou kolejnicí a jeřábem, všimněte si scény, kdy kamera otrocky objíždí schody Trudina domu, jaká nápaditost...), mohl by si kromě kasovních úspěchů vysloužit i mírnější reakce kritiky. Babovřesky (jakkoliv jsem deklamoval, že je nikdy vidět nechci, a taky jsem rád, že jsem nepřispěl přímo a nebýt workprintu, asi bych si to na Nově s nádavkem padesáti minut reklam nikdy nepustil) se nedokázaly a hlavně Troška asi ani nechtěl, když zaběhlý formát pro masy fungoval, vymanit z Kameňácké šablony. Takže epizodická osovost po dnech, opakovačky kokrhání kohouta na špalku točené naráz a pak rozstříhané, rodinný formát táta veřejný činitel, máma frustrovaná tátovou klesající potencí, mladší a starší dítě (tentokrát se Zdeněk pochlapil, obě holky a hlavně jejich spolužačky, jejichž primárním účelem je polapit mladé mužské diváky, stojí docela za to). Sice Kikinčukovi v komediálnosti chybí do Vydry asi jako Varům do Košic a Žilková nemá sexappelu ani desetinu Paulové, ale jinak jsou paralely zřejmé. Pár ubohých vtipů na okraj jako nostalgické vzpomínání na Kameňákov a kupodivu dost málo products placements. V zásadě bych vytknul jediné - NEVKUSNOST. Zdeněk Troška není žádný amatér, a právě jako ostřílený filmař by se měl od někoho naučit alespoň rámcově rozlišovat co ještě vtipné je a co připadá vtipné jen (a kdoví jestli) jemu. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Ty krááááso !!!! Aúúúúúúúúúúúúúúúúúúú. Když jsem s Troškou četl rozhovor v Reflexu, který se ochomýtl i kolem Babovřesk, řekl jsem si, že by to mohlo být zajímavé už jen ze studijního hlediska... No tak jsem to tedy viděl. A rovnou říkám, Kaměňák 5 (či kolikáté pokračování to má) je proti tomuhle majstrštyk. Herecké výkony jsou úděsné, afektované, strašné. Mezi pár ,,herců jejichž lepší časy (pokud někdy vůbec byly) už odešly s léty'' si Troška jak je jeho zvykem zamýchal i bodrý (snad místní) lid. Ten se sice může doma v hospodě holedbat, že hrál u Trošky trošku ve filmu, ale tím to tak končí. Opravdu mne mrzí účast Jana Dolanského v této brutce. To si mohl odpustit. V téhle komedii nenajdete jeden jediný vtip a pokud tam nějaký padne, jeho pointu uhádnete dávno předtím než vám ho herci polopaticky vysvětlí. K tomu hromada reklam na všechno možné, holt sponzoři se chtějí také ukázat. Osobně si myslím, že vedení prezentujících se firem by mělo své managery tvrdě ztrestat za poškození dobrého jména společnosti. Omáznout se tímhlo svinstvem asi nelze považovat za dobře udělanou reklamu. Tohle byla pátá cenová pro nejširší masy. Masy které plní kina. Asi nepatřím k mase. Tfuj. Tohle vidět v kině, tak budu žádat vstupné v plné výši zpět, třeba i násilím ! ODPAD ()

Galerie (52)

Zajímavosti (25)

  • Adam (Jan Dolanský) ve svém domě poslouchá stařičký gramofon na kliku, který měl otáčky 78 r/pm. V záběrech však vidíme na tomto gramofonu klasické LP od firmy Supraphon, které se vyráběly mnohem později a které se pouští na nových, elektrických gramofonech s otáčkami 33 r/pm. Toto klasické LP by na gramofonu s pohonem na kliku nešlo spustit, resp. zvuk by byl mnohem rychlejší, nesrozumitelný a gramofon by LP nenávratně zničil. (BrianStorker)
  • Lucie Vondráčková k filmu uvedla: „Ve scéně při uklízení police jsem se dost drsně bouchla do hlavy. A v další, kde jsme s Honzou Dolanským, mám na čele pořádnou bouli." (Brtniik)
  • Přestože má snímek podtitul "Letní komedie", premiéru si odbyl v lednu. (ČSFD)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama