Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (721)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Limonádové zpracování životopisu Steva Jobse by se uplatnilo i mezi sportovními snímky, v nichž jde také pouze o to ukázat sílu vůle hlavního hrdiny. Občas zde mezi cukrkandlovým zjednodušením zableskne něco málo z Jobsovy geniality. Jobs rozhodně nebyl žádný sympaťák, jestli ho lidé uznávají, tak proto, co dokázal na poli informačních technologií. O tom ovšem tento film rozhodně není. Vynahrazuje si to však sentimentem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhé, místy matné a vlastně ani nevykreslující, proč byl Steve Jobs tak výjimečný. Vizionář a dříč hadr, to ano, nicméně občas to bylo zkratkovité, že jsem netušil, respektive neměl zájem nikterak přemýšlet. Dvě tři slušné scény ještě jaro nedělají. Diváka spíš naopak naštve, že ani moc neví, proč něco takového vzniklo. Ashton Kutcher slušný, každý musí alespoň ocenit, že se pokouší o vážnější úlohy. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

jOBS je komerčně docela úspěšný film. Respetkuji to. Ashton Kutcher je komercí profláklé jméno. Ale pokud chcete opravdu, ale OPRAVDU, vědět něco o Applu, raději se podívejte na Piráty ze Silicon Walley. Jsou objektivnější, podle mého i upřímnější a opravdovější. Tenhle film je totiž moc hollywoodský. Vlastně nepřináší žádnou výraznější informaci, než výše uvedený film. Ale zase ten příběh uvidíte z trošku jiného úhlu, tedy z úhlu, který se nazývá Hollywood. Také to není na škodu, protože si uděláte obrázek o tom, že Steve Jobs byl zmrd. Na tom se oba filmy totiž shodnou. Jenom tenhle z něj ale ve výsledku udělá docela dobráka...že jo Hollywoode?? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ PROSTĚ NEMŮŽU PRACOVAT PRO OSTATNÍ LIDI. POTŘEBUJU SVOJÍ NEZÁVISLOST…“ /// Pohádka (co meleš, dyť je to pravda pravdoucí!) o tom, jak chytrej chlapec ke štěstí přišel. Zdary a neúspěchy chlápka, co nejen že měl vize, ale uměl je díky schopnosti mluvit i přenýst na vostatní, aby dokázali dát sílu a krásu nejpokročilejším technologiím. Životopis jako (možná až patosácká) propagace jedný značky. Snad proto se nevěnuje nějak extra času NeXT Computers, Pixaru... Film je vlastně stejnej, jako výrobky Apple - klade důraz na jednoduchost a nepodceňuje design. Ale účel, ukázat KDO BYL STEVE JOBS i těm nejprachsprostějším nebo-li nejvobyčenějším lidem, kteří často nevěděj, co chtěj (dokud jim to neukázal) byl myslím naplněn. A nemusej bejt ani vlastníky iPadů, iPodů, iPhonů, iTunes. (iMaců taky? Asi jo…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč IBM jsou sráči. (A taky Bill Gates, Gil Amelio, Michael Eisner…) 2.) Miluju reklamy. 3.) Thx za titule ,,Bac“ a ,,Albrecht“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice zastáncem Applu, ale vždycky se mi líbily výroky Steva Jobse a měla jsem pocit, že to byl člověk, který skutečně projevil velké úsilí v cestě za svým snem (náhodou jsem před časem slyšela i velkou část audioknihy o Jobsově životě). Z toho důvodu jsem měla zájem vidět tenhle film. Netuším sice nakolik je to autentická verze událostí v jeho životě (ani to dále nehodlám zkoumat), ale bylo fajn, že je tam vyobrazen nejen jako technologický velikán a inovátor, ale také jako člověk s mnoha chybami, protože to k tomu podle mě patří. Na druhou stranu jsem však ráda, že film se věnoval jeho osobnímu životu pouze okrajově, protože co mě koneckonců zajímalo, byla především jeho profesní cesta. Myslím, že dějově může tento film být inspirací pro mnohé lidi. A co se týká Ashtona Kutchera, sice z něj možná nikdy nebude ten nejzdatnější herec, ale myslím, že svou roli zvládl velmi dobře, dokonce mě překvapil (když to srovnám s některými staršími filmy, ve kterých jsem ho viděla). Do této role rozhodně nebyl špatnou volbou. ~(3,7)~ ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Pracovným označením snímky boli aj názvy "Jobs: Get Inspired" či "Steve Jobs". (MikaelSVK)
  • Do scény, která se odehrává v roce 1976, byla použita skladba "Life's Been Good" od Joe Walshe. Ta byla ale vydána až v roce 1978. (Cheeker)
  • Kromě Los Angeles probíhalo natáčení také ve skutečných lokacích, spojených s filmovým příběhem. Štáb se tak podíval například do původní garáže, v níž Steve Jobs (Ashton Kutcher) se Stevem Wozniakem (Josh Gad) sestaviil první počítač Apple I., či v Palo Alto v místech, kde Jobs vyrůstal. (eugeene)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama