Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (721)

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Sledovanie tohto filmu ma nenudilo. Jobsa som nikdy nesledoval a vedel som o ňom vlastne len to, že založil Apple. Tento film mi trocha priblížil začiatky Applu a jeho vývoj. Osobnosť Jobsa mi veľmi nepasovala. Voči frajerke sa teda moc pekne nezachoval a ani voči niektorým kamarátom. Všetko ostatné bolo pekné, ale iPhone by som si aj tak nekúpil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film o splnení si amerického sna s patričnou dávkou pátosu. Všeobecne zrozumiteľný, čiže nie umelecký životopis s jasne stanovenou scenáristickou chronologickou linkou vývoja kariéry s občasným zabrednutím do súkromného života. Asi trochu viac feel good film, ako by si téma vyžadovala, podrazy v biznis sfére sú iba ďalším motivačným faktorom k novým krokom v kariére. Kutcher je ako Jobs obstojný, za prvé sa naňho celkom podobá a za druhé hrá s celkom slušným zaujatím. Ak niekomu vadí, je to podľa mňa najmä kvôli tomu, že je to ten herec Kutcher. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jediné, co jsem se o Jobsovi dozvěděl, bylo, že byl vizionář. A přesně opačný je tento film. Tvůrcům jakákoli vize chyběla, takže si ani nepoložili otázku, jaký ten film má být. Co vyprávět, co vynechat. Tady jsou jen zřejmě náhodně vybrané scény z Jobsova života, natočené bez chuti a bez zápachu. Typický produkt kravaťáků z kanceláře. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Není to pecka jako Social Network (byť podle toho, jak jsou ve filmech narýsovaní, by si Jobs s Zuckerbergem rozuměl), ale svižné a dostatečně zajímavé to je. A díky Kutcherovi jsem měl chvílemi pocit, že sleduju volné pokračování Osudového doteku :D Jen jedna (a ani ne důležitá nebo zajímavá) scéna pro Jamese Woodse?? ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to o něco slabší než Piráti ze Silicon Valley. Už jenom proto, že to delší dobu popisuje jenom půlku tématu. I když podrobněji. Ale jinak to samozřejmě není špatné. Všechno důležité tam bylo. Původně se mi to nezdálo, ale Ashton Kutcher byl pro hlavní roli určitě správná volba. Přišlo mi, že tam právě nebylo tolik vtipných momentů jako v Pirátech. Možná je to absencí Gatesovy části. Aspoň, že ho tam pěkně seřval. Každopádně se Stevu Jobsovi nedá vytknout jedna věc, byl to skvělý vizionář a vývojář, bez kterého by asi dnešní počítače vypadaly úplně jinak. A i když byl trochu arogantní, tak co už, nikdo není dokonalý... "Proč pořád stouháš tu mrkev? Jsem vitarián." :D ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Film vznikl bez jakéhokoli vlivu nebo přispění firmy Apple. (Kritiq)
  • Ashton Kutcher dostal ponuku na úlohu Jobsa esemeskou na svoj nový iPhone 4S. (Zdroj: Bonton)
  • Kromě Los Angeles probíhalo natáčení také ve skutečných lokacích, spojených s filmovým příběhem. Štáb se tak podíval například do původní garáže, v níž Steve Jobs (Ashton Kutcher) se Stevem Wozniakem (Josh Gad) sestaviil první počítač Apple I., či v Palo Alto v místech, kde Jobs vyrůstal. (eugeene)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama