Reklama

Reklama

X-Men: Budoucí minulost

  • USA X-Men: Days of Future Past (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Kanada, 2014, 131 min (Special Edition: 148 min)

Zmutovaným hrdinům X-Men hrozí definitivní zánik. Jejich rasa byla vždy na pokraji vyhynutí, ale teď je ta hrozba ještě reálnější než kdy jindy. Jediná cesta ke spasení vede přes minulost, na samý začátek řetězce událostí, které stávající nebezpečí vyvolaly. K bytostem s výjimečnými schopnostmi se vrací režisér Bryan Singer, strůjce jejich mimořádného úspěchu. Spolu s ním ve filmu X-Men: Budoucí minulost přichází i nejvíc mutantů v historii této ságy. Díky tomu, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, objeví se v něm hned dvě podoby vůdce „hodných" X-Men, profesora Xaviera (Patrick Stewart, James McAvoy) a jeho protivníka Magneta (Ian McKellen, Michael Fassbender). Pouze Wolverine (Hugh Jackman) zůstává stále stejný díky schopnosti nestárnout a bleskurychle se uzdravovat. Právě on proto dostane zdánlivě šílený úkol, vrátit se v čase a zabránit tomu, aby se z bývalých přátel stali soupeři na život a na smrt. Jedině spolu totiž mohou v budoucnosti čelit síle, která předčí i jejich unikátní schopnosti. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (1 388)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZATÍMCO TVOJE TĚLO BUDE SPÁT, ZATÍMCO TVOJE MYSL BUDE CESTOVAT ČASEM, DOKUD TAM BUDEŠ, MINULOST A SOUČASNOST BUDOU EXISTOVAT POSPOLU. A AŽ SE PROBUDÍŠ, COKOLIV JSI ZPŮSOBIL, TO SE NAPLNÍ A STANE SKUTEČNOSTÍ..." /// Nakouknoutí do mutantí minulosti. Rozumná míra keců a akce v příběhu, kterej jakoby se vlastně nestal. Dobrá, fláknu 4* a zapomenu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Singer, McAvoy, Fassbender... /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto filmu je zcela zásadní The Rogue Cut aneb bez Anny Paquin nezájem. Výsledkem této změny je výrazně kompaktní dílo, které zaujme a neurazí ani čtenáře komiksů. Už to skoro vypadalo, že této stařičké (na dnešní poměry) sérii odzvonilo, teď ale nabrala dech a směle konkuruje Avengers. Rogue nostalgie a návraty takových postav jako Phoenix mi vyloženě zlepšily náladu. Z nových pak všem vytřel zrak Quicksilver, zatímco ten v Avengers byl vyloženě vlažný (i když měl ségru po boku). Nedá se nic dělat, dám si průběžně opáčko. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

První třída se mi líbila o chlup více, nic to však nemění na tom, že noví X-Meni jsou bomba a naprostá většina komiksovek poslední doby se před tímto musí krčit někde v koutě. Už to tady někdo psal, většina komiksovek je především o akci a dialogové pasáže jsou jen nutná výplň. X-Meni jsou především o postavách, dobře vystavěnému příběhu a akce je doplňující. Nejvíce si na nových X-Menech budu cenit toho, že nemají typického záporáka, každá postava má cíl a jde si za svým, každá má v něčem pravdu a v něčem se mýlí, ale divák dokonale chápe motivy všech. Navíc mám pocit, že s každým dílem X-Menů se postavy stále vyvíjejí, příběh se někam posouvá a stále si tak myslím, že další díly mají smysl a velký potenciál, tohle ale u většiny komiksovek napsat nemůžu. Naprostá spokojenost. P.S. Chci sólovku s Quicksilverem. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komiksový film? Ne, myslím to vážně. Charakterově hnaný trikový snímek, který odráží strach z budoucnosti, pohrává si s historickými reáliemi na neuvěřitelné úrovni a přitom neztrácí na zábavnosti, osudovosti a především napětí. Tohle se nevidí jen tak. Dlouho jsem se o postavy takhle nebál a každé vychýlení od původní časové linie zvedalo obočí. Cestování časem je vysvětlené přímo ukázkově, mutace nabízí krásný způsob jak na to. Herecké obsazení táhnou Fassbender s McAvoyem (jejich scény nemají chybu), Jackman taky, i když je jeho Wolverine trošku v pozadí. Perfektní scénář, jistá režie a hlavně ryzí, inteligentní blockbuster. Nejlepší scéna: Pietro vs. ochranka. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Osvěžila jsem si paměť, kdy jsem tenhle díl viděla zatím poprvé a naposledy v kině. No a je to tady! Nechala jsem si puštěné titulky a poslouchala závěrečnou hudbu a prohlížela si mejly. Najednou se ozval dovětek a já tak díky tomuto filmu zjistila (kromě šokující informace, kdo skutečně zabil Kennedyho) i kdo skutečně postavil pyramidy v Gíze! Již bylo odhaleno, kdo v minulosti ulomil Sfinze nos, byl to Obelix, který se na ni snažil vylézt, ale nyní opět přepisujeme egyptské dějiny! Jinak ta omáčka kolem těchto důležitých informací docela ušla. Byla svižná, akční a napínavá. Jsem zvědavá na další díly. Jestli se vymaže celá historie X-menů od jedničky nebo jako co bude dál! Jsem zvědavá, jak moc bude Logan počítačově upravován, bo si nejde lhát do děravé kapsy, že ... On sice nestárne, ale Hugh jo. ()

Galerie (270)

Zajímavosti (79)

  • Ve filmu je odkazováno na to, že Magneto (Ian McKellen) má syna Quicksilvera. I Wolverine (Hugh Jackman) má v komiksech syna - jmenuje se Daken a jeho matkou je Itsu Akihiro. (Charpy)
  • Aj napriek tomu, že väčšina filmu bola natočená v 3D, režisér Bryan Singer priznal, že tuto technológiu nepreferuje. (Steny94)

Související novinky

Co se děje s X-Meny?

Co se děje s X-Meny?

10.11.2016

Třetí wolverineovská sólovka se jmenuje Logan, dorazí k nám 2. března a není tak úplně jisté, co se bude dít po ní. Hugh Jackman se tu rozloučí s rolí Wolverinea, zároveň by ale mohlo jít o částečné… (více)

McAvoy a invaze z vesmíru

McAvoy a invaze z vesmíru

12.09.2016

James McAvoy není ve sci-fi žánru zrovna nováčkem. V X-Men: Budoucí minulost nebo X-Men: Apokalypsa si ho užil dosyta, teď ho ale čeká velký test bez vyholené hlavy, kolečkového křesla a mutantích… (více)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (více)

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

Od X-Menů ke Kapitánu Nemovi

17.09.2015

Bryan Singer, režisér X-Men, X-Men 2 a X-Men: Budoucí minulost, nám příští rok představí X-Men: Apocalypse. Ano, čtyři z jeho (brzy) devíti filmů jsou z mutantí série, není tedy divu, že Singer… (více)

Reklama

Reklama