Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 1

VOD (1)

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (428)

larelay 

všechny recenze uživatele

krasne tragicke osudy smutnych, tragickych ludi s este viac tragickejsimi zivotmi. dnes vecer objimem manzela, syna, psa, zavolam mame a najblizsej rodine, ako velmi ich lubim a budem sa tesit z mojho krasneho, obycajneho, nudneho zivota. ze klise? no a co. nech. fantasticke vykony, skvelo napisany scenar a pre mna jeden z najlepsich filmov poslednej doby. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti filmovému praní špinavého prádla a je mi celkem jedno, jestli je to v dramatické nebo komediální rovině. Ale u obojího platí, že se mě to, co se na obrazovce děje, musí nějakým způsobem dotýkat. A to se v případě August: Osage County nestalo. Problémy a spletité vztahy mi tady přišly naprosto cizí a nebylo v mé moci se do filmu plně ponořit. Mrzí mě to především kvůli obsazení, ale nakonec to byli právě herci, kteří mi dovolili si to alespoň částečně užít. Zástupu osvědčených jmen vládla jednoznačně Julia Roberts, která vystřihla jeden ze svých životních výkonů a o to víc závidím těm, kteří si to celé dokázali užít naplno. U mě je to bohužel jen za 65%. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Další ze vztahových dramat, kde se téměř všechno odehrávalo hodně za hranicí normálnosti. Já osobně bych tu komediální rovinu vynechala, ale možná, že někdo tam nějakou tu malou jiskřičku k pousmání našel. Rozhodně jsem ráda, že nejsem součástí podobné rodiny, jakou jsem měla možnost dvě hodiny sledovat, ale to neznamená, že mně tam nebyly některé momenty něčím povědomé a blízké. Docela dlouho jsem přemýšlela, jak mám tenhle snímek hodnotit kvůli zcela zřejmé překombinovanosti, která vyplynula i ze závěrečné části, ale nemohu si pomoct, jako celek na mě v žádném případě nepůsobil průměrným dojmem. Možná to silně ovlivnila i celá herecká sestava, která se tady sešla, to nepopírám. Herecký výkon Meryl byl vynikající i když měla zcela nepochybně hodně nevděčnou roli neustále sjeté matky, což mě občas silně iritovalo, ale právě to svědčí o jejích kvalitách. Kdo na mně ale tentokrát po dlouhé době zapůsobil nejvíc, byla asi Julia Roberts v roli Barbary. Dokonalý závěr a výraz v jejích očích byl všeříkající. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ JEN NEROZUMÍM, PROČ JSI TAK NEPŘÁTELSKÁ.“ … ,,JEN ŘÍKÁM PRAVDU. NĚKTEŘÍ LIDÉ NEMAJÍ PRAVDU RÁDI.…“ /// Starej dobrej nevyzpytatelnej táta… neumřel - prostě to svým způsobem zabalil a rodina tak má důvod se sejít. Komplet (jako všichni) a dát na obdiv pospolitost a přátelství. Nebo si jen říct pravdu. A jelikož lidi maj neustále čím překvapit, jsou situace, kdy nevíte kdo je vlastně ten špatnej a kdo jen zatlačenej životem do kouta. Není to zásluha filmu, ale HLAVNĚ herců a divadelní předlohy. Je to ,,jen“ divadlo řízlý filmem. Jde o dramatickou sílu dialogů a hereckejch výkonů a to filmový vokolo… já říkám – zážitek, jako každý divadlo! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Divadelní hru ,,Srpen v zemi indiánů“ , kterou napsal Tracy Letts (stejně jako scénář k Zabiják Joe) jsem neviděl. 2.) Miluju větu: ,,Parádní Meryl Streepová!“ (hned po týhle: ,,Nejhorší je vlastní rodina!“). 3.) Thx za titule ,,Pohodaman“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Takové to drama ála komorní scéna, kdy se během jednoho večera dozvíte temná zakoutí členů nefungující rodiny. Kolik takovýchto snímků už zde bylo a kolik lepších (např. Dáni jsou v tom mistry)... Na divadelních prknech to holt nevypadá tak zkoprněle a afektovaně, jako když se kamera snaží zachytit atmosféru detailním záběrem, který v dané scéně prostě nefunguje (i když občas se to podaří). John Wells zvolil velké herecké osobnosti, ale ony nedokážou udělat drama na plátně tak, jak by si August: Osage County zasloužilo. Bohužel i Meryl Streep působí spíš směšně než tragicky, což je u filmu tohoto ražení smutné. // Není to hrozný film, ani nijak výjimečný. Prostě komorní drama jedné rodiny, které se vynoří, zahltí vás svým příběhem, ale tempo se rychle vyčerpá, jako téma samotné. // Mít na scéně takovouto matku, volím jinou formu - takhle je zbytečně upozaděna a přece jen stále se snažíc být v centru pozornosti. Mrazivý šimrot se nekoná, jen únava z obehraného a plytké kamery. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

  • Zatímco probíhala propagace filmu Sněhurka (2012), Julia Roberts prozradila, že právě probíhá jednání o jejím obsazení do filmu August: Osage County, prvním společném filmu s Meryl Streep. Julia potom potěšeně prohlásila, že Meryl je její velmi oblíbená herečka a že pro ní bude čest zahrát si s ní v jednom filmu. (jezurka42)
  • Jeden z kritiků uvedl, že příběh nejen ve filmu, ale také na divadelních prknech, je velmi podobný filmu The Little Foxes (1941). (jezurka42)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno