Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 1

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (428)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Film ako remeň, s poriadnou dávkou reality, ktorú vynikajúco doplnilo aj celé potmavšie prevedenie snímok, čo výborne doladilo celú atmosféru. Napriek tomu, že ide o dramatickú udalosť podobne ako komentovali iný užívatelia aj vo mne utrusené výroky vzbudili úsmev. Niektoré ženy sú ozaj tvrdé a nezlomné a čím sú staršie tým ich ego rastie. Najlepšou vetou bolo pre mňa " vďaka bohu, že nepoznáme budúcnosť, zošaleli by sme ". Za skvele frázovanie a dobrý herecký výkon dávam 70%. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "You don't get it, do you?! I AM RUNNING THINGS NOW!" Julia Roberts by si měla střihnout nějakého záporáka, myslím, že by si s polovinou těch dnešních vytřela zadek (ovšem, musela by k tomu mít i dobrý scénář a režiséra, ten fatální omyl v podobě Sněhurky raději ignorujte). Anyway, ten film šlape, herci to táhnou a celé je to velmi svižné a úderné - možná o něco náročnější, než před pár lety Polanskeho Carnage ale to vůbec nevadí, protože to zkrátka funguje perfektně! 9/10 ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hořký, realisticky působící portrét dysfunkční rodiny, který na vás během své dvouhodinové stopáže sype jedno trauma za druhým a ke kterému si podle mě najdou svou cestu především stoupenci divadla. O audiovizuální stránku tu totiž vůbec nejde; celé Osage County stojí na perfektním obsazení a Pulitzerovou cenou oceněné předloze Tracyho Lettse. A tak zatímco filmoví režiséři mohou dle libosti měnit lokace a představit divákovi deset postav za pět minut, tady se s jednotlivými členy rodiny seznamujete postupně dobrých 45 minut, když jeden po druhém přijíždějí do Violetina domu. Jedna lokace, jedna rodina a hodně dialogů, které ve vás zanechají pocit, že Sam Shepard nakonec dopadl ze všech postav nejlépe. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nevím, co chtěl film přesně říct, protože to bylo jen o tom, jak se rodina sešla, pohádala se a zase odjela. Navíc mi vadila ta absurdnost a nereálnost, chtěl bych vidět člověka, který by se ztotžnil s nějakou postavou a i kdyby, tolik blbců by se snad v jedné rodině sejít ani nemohlo. Na druhou stranu jsem se nenudil ani chvíli a když vynechám scénář, který je na můj vkus prostě přehnaný a budu hodnotit to, jak herci zvládli své role, pak byli výborní a to nejen Meryl Streep, ale především Julia Roberts. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vcelku depresivní psychologické drama,naštěstí jsem vůči depresi imunní,takže jsem nemusel nic rozdýchávat,na druhou stranu je pravda,že vůči Julii Roberts imunní nejsem,ta mě svým bolestínským výrazem dokáže otrávit kdykoliv a povedlo se jí to i teď.Příběh je už klasický,rodina se schází na pohřbu a odehrají se záležitosti,které málokoho potěší,to už většina z nás zná z vlastních rodinných sešlostí,takže tím,co mě potěšilo,byly jen herecké výkony Meryl Streep a Chrise Coopera,jinak mám radši film Světlušky v zahradě. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

  • Role Steva Heidebrechta byla několikrát nabídnuta Garymu Coleovi, který tuto roli ztvárnil na divadelních prknech v Londýně. Avšak vždy odmítl. (jezurka42)
  • Natáčanie filmu prebiehalo od 15. októbra do 8. decembera 2012 a okrem finálnej scény, ktorá sa natáčala v Kalifornii, prebiehalo výlučne na viacerých miestach v americkom štáte Oklahoma. (MikaelSVK)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno