Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém městečku Petrovice řádí sériový vrah a zabíjí studenty tamní střední školy. Policie pátrá po pachateli, ale nemůže najít žádnou stopu. Vše nasvědčuje tomu, že maskovaný zabiják má spadeno na Karin Tomečkovou, jejíž rodiče byli před 8 měsíci brutálně zavražděni. Vraždy začínají přibývat, stejně jako podezřelých. Policie se snaží vraha dopadnout, ale aby už nebylo pozdě. Vrah může být kdekoliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (303)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak jste nám zabil Džambulku, pane Kučero. Pointa v závěru, kdo je vrahem, byla fantastická. Dlouhou dobu to vypadalo, že je vrahem Rychtář, všechno naprosto pasovalo, pak se to přelilo a vypadalo to, že vrahem je Macura. Nedýchal jsem napětím, prsty zadřené do křesla, šulín na prasknutí a pak šok. Obrovský zvrat v závěru, kdy "Šestý smysl" a "Obvyklí podezřelí" byli oproti šokující pointě, kdo se skrývá pod maskou, úplné nic. Já vykřikl, byl to poslední výkřik a vrahem byl Martucci. Vylezl z obrazovky a sápal se i po mně. Ten děs z toho filmu vám nepřeji zažít. Dlouho mně bude trvat, než se z toho filmu vzpamatuji. Myslíte, že se dá český Vřískot brát vážně? Proč by nedal, když to s vámi zacloumá. Jenže, já musím prozradit i zbytek pointy. Ve vraždách mu pomáhali také Hanka Krampolová a Vladko z Vyvolených, který naposledy v životě zařval, že je "lidská bytost", než byl také, trochu v rozporu s logikou scénáře, skrouhnut. 80% ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud počet vašich mozkových buněk převyšuje číslo jedna, zcela jistě si řeknete, proč by se někdo dobrovolně díval na film, jehož potenciál zoufalé trapnosti se začal projevovat už během porodu prababičky pana režiséra. Heh, to ještě neznáte kupříkladu takového RedAKa, jenž si libuje ve filmovém masochismu a kokotem neustále šťouchá do včelího úlu. Jsem si jist, že jednou to fakt přepísknu a moje zprzněná čivava mě najde s pěnou u huby ležet ve vlastních výkalech, zrovna když v telce poběží Kameňák pětsetdvanáct. Nebudu lhát, přežil jsem tohoto přečinu proti lidské důstojnosti jen něco přes čtyřicet minut, přesto se cítím více než kompetentní na možné riziko akutního infarktu ostatní uživatele upozornit. Kdybych měl děti, jakože nemám, tak bych je utopil, aby tohohle nemusely být náhodou svědkem. Osobně zvažuji emigraci na Pluto, protože s touto volně dostupnou píčovinou nechci sdílet jednu planetu. ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Film, kde vidíte, jak někdo bodá Ivetu Bartošovou těsně před tím, než ji to v jejím pijáckém bezvědomí udělal pan Macura kdesi na italské riviéře. Ivetka, ač již je znát, že se sotva drží na nohou, jelikož alkoholická demence si vybírá svou daň, utíká před zabijákem za skutečně grandiózního oskarového ječení, ale neuteče. A člověk si říká, "škoda, že to je jen film". A taky za dalších pět minut říká, "škoda, že film". Pak si řekne, "škoda, že koukám," a proskočí oknem na dlažbu, aby se ušetřil bolesti, které mu koukání způsobilo. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Takže co říct k tomuto Vřískotu po Česku? Pokud si dobře pamatuji první Kučerův film Čepel smrti, tak od té doby se prakticky nezměnilo, řekl bych, že se samotný tvůrce nic nového nenaučil... Samozřejmě, scénář je kopírka Vřískotu a jiných povřískotovských slasherů, samozřejmě silně nelogický, v mnoha pasážích nechtěně komický, ale to vem čert, herci klasicky nic moc (pro většinu to snad bylo první seznámení s kamerou, samozřejmě vyjímaje z toho Máchovou, Morávkovou a Mejzlíka), za celý film ani jedna bradavka, což u slasheru považuji za zásadní nedostatek, ale na druhou stranu mrtvých bylo tak akorát a hudba se stejně jako v Čepeli smrti povedla... Musím říct, že jsem viděl mnohem horší kousky, takže dám stejně jako v případě Čepele smrti dva body, ale vzhledem k obsazení, zdejší nízké hodnocení docela chápu... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

:-D, :-D, :-D, :-D, :-D, … tak teď už ale vážně konec srandy. Tohle totiž skutečně moc k smíchu není. Ale jinak. Začnu tím, že ODPAD, který by si za svůj počin bratři Kučerovi nekompromisně zasloužili, nedám, a to z jednoduchého důvodu. Každý hororový kousek, zrozený v našich luzích a hájích, si totiž zaslouží alespoň minimální pozornost, byť že kvalita těchto pokusů je fakt krutá. A jelikož se jedná veskrze o autorský počin, vezmu komentář především z této strany. Tomáš a Honza Kučerovi. Tomáš režisér, Honza herec, společně pak scénáristé a střihači. Nejlépe z toho jasně vychází Tomášova režie. Poměrně slušně umí pracovat s herci, tedy pardon, v tomto případě tedy většinou spíš s neherci, o to ale pak větší to um, párkrát dokázal navodit i atmosféru a dokonce i několik momentů fungujícího napětí, zkrátka bylo znát, že věděl, co dělat. A myslím si, že dostat do ruky nějaký větší obnos a ne tak zcela imbecilní scénář, nemuselo by to pak dopadnout vůbec tak zle. Tím pozvolna přejdu ke zmiňovanému „úžasnému“ scénáři, ze kterého je znát, že chlapci sice mají asi opravdu rádi Cravenův Vřískot, ale co se týče kvality jejich scénáristické práce, tak to je skutečná mrdka z krtka. Něco tak hloupého, primitivního a zcela neefektního, to vážně snad nemohli kluci myslet ani vážně. Takže od psaní scénářů by měli dát ruce hodně rychle pryč. Ovšem snad ještě horší než scénář je obsazení. To je vážně nehorázný nářez a je to asi trochu dost morbidní, ale pokud bych měl z nějakého důvodu celý tenhle film doporučit, nebo se snad v budoucnu k němu ještě někdy vrátit, tak by to bylo právě jen kvůli představitelům veškerých postav, neboť taková parodie na herectví se prostě jen tak nevidí, to byl normálně čistokrevný underground a chvílemi jsem vážně nechápal. A mezi to amatérské obludárium patří právě v první linii Honza Kučera, velice to nesympatický, odpudivý a netalentovaný hoch. A sice pak ještě třeba chápu jako čistě komerční tah, že kluci přemluvili hvězdu bulvárů, Ivetku Bartošovou, či mezi nezletilými pubescenty oblíbeného Miro Šmajdu, ale třeba jen co tu za svých 15 vteřin slávy stačil natropit Štěpán Turek, kýbl na blití musí být u ruky a tyto castingové tahy absolutně nechápu. Poslední výstřik, tedy pardon, výkřik, já vím, laciný fórek, ale nemohl jsem odolat, je zkrátka hodně amatérský počin, kdy 90 minut tvoří pobíhání netalentovaných neherců po různých interiérech, kdy je nahání neskutečně špatně zpracovaný vrah – břídil, a tak ikdyž se sem tam sice i zablískalo, že by to i jako nějak tak šlo, jako celek je to prostě hotový průser, a Poslední výkřik je tak naprosto jasným důkazem, že jen nadšení a snaha vážně nestačí. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoliv hraje studentku, bylo hlavní představitelce Ireně Máchové bylo v době natáčení 31 let. (M.B)
  • Miro Šmajda se v celém filmu neobjevuje po boku žádných jiných herců než Petra Machaly - pouze v jediné scéně (jediná scéna Petra Machaly) a muže v zelené pláštěnce. (CROWee)
  • Největší fotku a jméno na plakátě měla Iveta Bartošová, která byla ve filmu pouze prvních 5 minut. Na oficiálních stránkách filmu na facebooku je uvedeno „V hlavní roli Iveta Bartošová“. (CROWee)

Reklama

Reklama