Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Národ grázlů

  • USA Mission: Impossible - Rogue Nation (více)
Trailer 2
USA / Hongkong / Čína, 2015, 132 min

Státním úředníkům se poněkud zajídají neortodoxní pracovní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force), proto ji rozpustí a jejího šéfa Ethana Hunta chtějí hnát k zodpovědnosti. Mezitím se začíná o slovo hlásit mýtická organizace Syndikát, jejímiž členy jsou zběhlí tajní agenti. Jejím cílem je prostřednictvím řízených teroristických útoků zavést trochu jiný světový pořádek. Ačkoliv Hunt nemá pro akci proti Syndikátu oficiální pověření a pohybuje se v ilegalitě, shromáždí své zkušené parťáky (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokusí se tyto profesionální teroristy zastavit. Pomáhá mu i krásná britská agentka Ilsa Faust (Rebecca Fergusson), která má jedinou vadu na kráse – nedá se jí úplně věřit, protože dost možná pracuje pro druhou stranu. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 009)

novoten 

všechny recenze uživatele

Jak kdybych na plátně viděl svoje první špiony, první auto-moto honičku, první poctivou rvačku. Jak kdyby McQuarrie rukou Ethana Hunta otevřel v místnosti, kterou dobře znám, ještě jedny, pečlivě ukryté dveře. A za nimi rozjel hru ze staré školy, ve které je místo pro londýnskou mlhu, překvapivé parafráze Casablancy a v duchu série i na vpravdě nemožné mise v čele s vodní nádrží, u které jsem ke konci téměř lapal po dechu za hlavního hrdinu. Před projekcí jsem pátému vkročení do téže řeky opatrně nevěřil, proto se z direktu čím dál sympatičtější party zvedám hodně ztěžka. Welcome to IMF. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Rogue Nation je skvelou syntézou staromódnych akčných klasík a moderných postupov. Pomalšie tempo mi vyslovene lahodilo, namiesto zbesilých sekvencií McQuarrie naservíroval ťažkotonážne a pritom elegantné pasáže, ktorým jednoznačne kraluje naháňačka motoriek a bavoráku. Tom je v skvelej forme, Renner-Pegg-Baldwin precízne a hlavne, i vtipne sekundujú. MI5 má všetko, čo od Áčkovej žánrovky čakám, hlavne ak má najpodarenejšiu zákulisnú scénu v historií spracovaní Pucciniho Turandot :) Ps: V Cinestaru na Andělu už dávno nebol tak dobre vyladený zvuk, výrazne to prospelo zážitku! 80% | CineStar Anděl Praha, 29.7.2015 | ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Víte, už Jack Reacher mi přišel jako jízda hustě nafrčeného scénáristy na divokém duhovém dráčkovi, ale to mohla být náhoda. Ale ona zjevně nebyla:) A to jsme si už se "zhuntovanou" partou supertajných superagentů užili leccos. Ale on je prostě rozdíl mezi zastavením rotoru milimetr od krku, jízdou na podrážkách bot vedle silné jednostopé mašiny, vybombením Kremlu, a naprosto náhoďáckým zahaluzením přestřelky a odchytu padoucha tak, že jediné vysvětlení je, že to vlastně byl od začátku záměr hlavního hrdiny... ale chápu, že tak jako se Jack Reacher většině líbil, tak to asi nebude jiné ani tady. A co na tom, že si po dvou týdnech nepamatuju žádnou z šílených eskapád zakrslého Spidermana (ono mi to tedy dělá problémy už od třetího dílu), a že mi splývá, jestli tady dělala vizuální vějičku Paula Patton nebo Rebecca Ferguson? Tom Cruise se prostě svým rozhodnutím vytřískat ze značky M:I co nejvíc stal dalším z protagonistů žánru generických akčních výplachů s áčkovým rozpočtem. A Mission: Impossible tak už díky tomu nejsou událost roku, ale produkt jako každý jiný, Rychle A Zběsile po agentsku. Přesto se nemůžu přinutit jít do modrého, protože tenhle film dělá přesně to, co od něj čekám, a dělá to při okatém ukazování spousty peněz, které si do něj tvůrci mohli dovolit nainvestovat. Takže 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když pominu, příběh, kterej je zbytečně složitej a jediné, co z něj pramení, tak fakt, že Tom Cruise stále někam utíká, tak musím hluboce uznat, že lepší akční film jsem v letošním roce ještě neviděl. A vlastně nevím, jestli ještě někdy uvidím. Scény ve Vídni, ale i v Maroku byly naprosto parádní. Operní skladba Nesun Dorma a do toho napětí jako kráva, vytvořilo vlastně jednu z nejemotivnějších akčních scén za nevím kolik posledních let. Prostě to byl nářez, který mě donutil nedýchat, nesýpat, nechrchlat ani nemrkat. K tomu parta, kterou si Tom pro svoje trampoty vybral, zvedala náladu pokaždé, kdy mohla. Hlavně teda Simon Pegg, kterej první půlku filmu doslova řádil. Jeremy Renner a Ving Rhames ale také nezklamali a to i přesto, že ve filmu byli daleko méně, než by si možná i zasloužili. Co více dodat…Hezky se na tenhle asi nejlepší akčňák v letošním roce koukalo. Když si vzpomenete na ty rádoby umělce, co Vám klepají s kamerou zleva doprava, aby přidali tři levnější efekty, tak musíte přiznat, že takhle čisté záběry musí udělat radost i němému. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Živelná pecka míchající starý styl s modernou, v níž každá rána hodně bolí a vydá pořádné masité plesknutí. Záběry na Rebeccu Ferguson jsou ódou na nohy a Tom možná už stárne, ale s věkem v akčních scénách rozhodně přitvrzuje (protože "to líp vypadá"), navíc si ze sebe umí udělat srandu. McQuarrieho scénář je hodně klasická špionážní naháněčka ve stylu britské školy, která ale často jde proti stanoveným postupům série. Akce je prvotřídní, střih je radost sledovat (opera) a z hopsačky v Maroku drkotají zuby. Těším se až se mrknu znovu. Tento komentář, pokud jste ho dokázali dočíst se sám zničí za 5...4...3...2 ()

Galerie (517)

Zajímavosti (38)

  • Krátce se zvažovalo, že hlavním hrdinou bude William Brandt (Jeremy Renner), který by vůdčí roli převzal po minulém dílu Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011). Výdělky onoho čtvrtého dílu, a obliba Toma Cruise mezi diváky, přesvědčily studio (a především Cruise samotného), aby ve středu dění zůstal Ethan Hunt. (S.W.A.T)
  • V čase 1:21:43 jde Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) po mostě Westminster ze severu na jih (dá se to poznat podle Westminsterského paláce a především Big Benu). Vzápětí, v dalším záběru v čase 1:21:49 (kdy je vidět krásný výhled jak na most Westminster, palác i Big Ben), přichází ze západu na východ podél řeky Temže. Přitom na to samé místo, kam jde Ilsa a kde sedí Atlee (Simon McBurney), lze přijít hned na konci mostu, stačí se jen vydat doprava (z východu na západ). Takhle musela agentka přejít most a obejít celý blok, aby se setkali. (TadeasK7)

Související novinky

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

Rebecca Ferguson zamíří na Dunu

06.09.2018

Herečka Rebecca Ferguson (Dívka ve vlaku, Největší showman) se v posledních letech těší velké oblibě. Diváky zaujala poprvé v páté Mission: Impossible – Rogue Nation, a od té doby se jí role jenom… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama