Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 4
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 4

Recenze (737)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale anglický název filmu mě dokáže spolehlivě pobavit. Můj mozek si ho čte jinak, než ve skutečnosti zní. Takže ... Mocinky gej II. nebyl zase až tak úplně špatný, ale ten závěr mě mrzí. Knihu jsem sice nečetla, ale čekala jsem větší drama. Zuzaně patrně docházel dech i při psaní. Určitě bych dala větší herecký prostor Woodymu. Na něj jsem se de facto těšila nejvíc. Taky jsem čekala, že se v boji o svržení vlády Panemu bude víc hladově hrát. Ty dvě pasti se mi z celého filmu zdály málo. Příběh tak trochu obsahově chudý, nicméně snaha o akci a napětí se to snažila vyvážit. Ty rozdivočelé příšerky, hladové po krvi, byly v podzemních tunelech náhodou rozkošné! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení. Nedostane se to do filmových etalonů přes svou relativní emocionální plochost, nekomplexnost a pohádkovost (paradoxně takový Pán Prstenů je přesně opačný), ale filmařina na úrovni to je a Katniss Everdeen je tahoun celého projektu i když mnohdy jsou ty dlouhé pohledy zbytečné a zanícené dialogy nejsou tak úplně od srdce. Netknutý knižní předlohou jsem finále odhadl v dobré polovině filmu, ale od začátku se hraje na jasně napsané party, kde nic nemá být náhodou a vše jasně směřuje do cíle. Není to o momentu překvapení, ale o tom mít tenhle fikční svět a postavy v něm rád a dětinsky fandit rebelům proti tyranovi. Vizuálně je to samozřejmě patřičně našláplé a dost často se to tváří jako válečný film s kulisami zničené Jugoslávie, ale tak proč ne. Stejně se tam nic moc neděje a ty dvě skvělé scény (olej, zvuk kapek v kanále) si užijete v kině suprově. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně velký zklamání a nejhorší díl. Francis Lawrence je z obliga, ten předvádí standardní kvalitu, kterou ještě šperkuje minimálně třema parádníma scénama, bohužel Suzanne Collins to neustála. Všichni tady píšou, nevím proč, jak je druhá část Síly vzdoru lepší než první, no ani hovno, řeknu vám. Jo, v předfinále se hodně kecalo, ale aspoň to dávalo smysl a člověk z dialogů mohl něco vytěžit. Tady? Kecá se minimálně stejně, ale když jsou pak i tak dost průhledný karty na stole, člověk se ptá, jestli se k tomuto musel opravdu dostávát přes dvě hodiny. Mně vyvrcholení příběhu přišlo teda hodně naivní, laciný a rozhodně ne inteligentní. Čekal jsem zvraty a podrazy, nikolivěk putování "společenstva luka a šípu". Vysvětlí mně někdo, proč lezla parta lidí kdesi kanálama, když pak došla na místo určení ve stejný okamžik jak všichni ostatní? Jako dvě hvězdy jsou krutý, ale dávám je v rámci série, protože toto fináe scénáristická slabota je. Jinak 60% a Hunger Games jako celej 75% pobere. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak bohužiaľ, posledná časť tohto scifíčka pre teenagerov len potvrdila klesajúcu úroveň celej ságy. Mal som dojem, akoby sa išlo už len na zotrvačnosť s cieľom celý príbeh nejako doklepnúť. Ako sa to nakoniec doklepne sa pritom dalo predvídať už skoro od začiatku tohto záverečného dejstva. Tomu samozrejme zodpovedala aj unudená réžia, síce s peknou kamerou a peknými efektami, avšak ktorá pri behu na dlhú trať moc neoslní a divák sa jej čoskoro nabaží. Nuda a pocit sklamania, to je presne to, čo som so záverom pocítil asi najviac. 55/100 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ještě předchozího dílu jsem se zastával, ale tady už bohužel převládlo zklamání. Jako ukončení velmi solidní série se mi to příliš nezamlouvá. Myslel jsem, že to bude ukončení, které opravdu chytne/dojme/uchvátí, ale to se bohužel nestalo. Možná až to dám podruhý tak to bude lepší, ale v tom kině mě to prostě nějak nesedlo. Katniss jako by už ztratila dech, z té zajímavé postavy se stal jen stín. Předvídatelný konec tomu taky nepřidal. Celkově ten děj celého filmu nebyl nic moc, i když jako celek lze tuto sérii hodnotit spíše kladně. Moc mě mrzí, že si pro nás tvůrci na závěr nepřipravili nějakou pecku. 65% ()

Galerie (220)

Zajímavosti (27)

  • Po skončení natáčení posledního filmu si Josh Hutcherson (Peeta Mellark) nechal medailonek, který ve všech filmech nosila Katniss na krku a Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen) si nechala jeden z Katnissiných kožených obleků. (Duoscop)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 160 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Zbraně, používané ve filmu rebely ze 13. kraje, jsou německé HK G36c. Vojáci Kapitolu používají belgické FN P90 a izraelské TAR-21. (j.linhi)

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama