Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

hazaba 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý počin s charismatickým Jonathanem Rhys Meyersem. Nebylo to nudné a nutilo to člověka vidět další a další díly. Jen ten závěr se moc nepovedl - splácal vše dohromady, nechal zabít hlavní záporné (a jednu kladnou) postavy (pokud za kladné postavy počítáte Drákulu a jeho společníky), ukázal několik zrad a přeměnu Míniny kamarádky Lucy na upírku. Mimochodem, fakt, že některé postavy byly gayové a lesby, mi přišel zbytečný a vnímala jsem to jako úlitbu současné modní vlně o filmech o menšinách. Minimálně linka Lucy=lesbičky byla naprosto zbytečná. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Dracula se chce pomstít členům tajemného řádu, který ho před 500 lety zabil, tím, že svojí energií získanou z geomagnetického pole zlikviduje jejich byznys s ropou. A k tomu pár lidí zabije, zakousne, posvačí a vobtáhne (to poslední ne ze msty, ale protože se mu chce, a týká se to žen). Díky povedenýmu castingu a Rhys Meyersovi to není nakonec taková blbost, jako by se mohlo zdát, ale tohle drama z viktoriánské Anglie není moje krevní skupina. 70%. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi otřepané téma v neotřelém hávu. Jonathan Rhys Meyers jako charismatiký a pokrokový Drákula, jenž se chce pomstou na těch co mu způsobili zkázu, vykoupit. k tomu mu má pomoci i láska mladé medičky Míny. Zajímavě uchopeno, má to atmosféru i pěkný vizuál a hudbu. Co vidím jako chybu je malá prokreslenost postav, málo akce a absence většího napětí. Místy je více romantiky, než je zdrávo a byť Drákula po vzoru Monte Christa rozjíždí docela slušný pomstichtivý plán, je kolem toho příliš mnoho balastu. Drákula je docela sexy, až na ustupující vlasy, Mína přijatelná, Lucy atraktivní, ostatní až na pomocníka Radcllifa zapomenutelní. Za mne 55%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Novodobý Drákula v podání Jonathana Rhys Meyerse je tu. Děj se odehrává na konci 19. století v Londýně. Van Helsing ho po 400 letech probouzí ze záhrobí a společně se mstí řádu Draka, který z něj udělal upíra. Van Helsingovi zase zabil rodinu. Meyers se pro tu roli celkem hodí. Van Helsing není žádný bouchač, ale pouhý vědec. Černý Renfield mi tam moc nesedí. Kromě zničení řádu se Drákula snaží získat svou znovuzrozenou lásku Ilonu. Ale řád neničí pouze fyzicky, ale i ekonomicky. On jako Alexander Grayson vlastní geomagnetickou společnost a skrze jí ničí řád Draka, který profituje z fosilních paliv. A aby se dostal ke své lásce Mině, najímá si do služeb jejího snoubence Jonathana Harkera. Finále je vskutku perfektní :) Ale konec je trochu otevřený. Seriál byl bohužel ukončen... "Proč Graysona nikdy nevidíme přes den?..." ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Seriál sa mi páčil. Lenže je to len klasický upírsky príbeh priživujúci sa na Stokerovom románe (resp. je to len báchorka, čo bolo pred tým, než Helsing začal loviť Draculu). Ja osobne mám radšej Nosferatovskú démonickú polohu slávneho upíra než emotívnu Coppolovskú. Dracula v podaní Jonathana Rhysa Meyersa je niekde medzitým, čiže ani riadny záporák ani dostatočne zaujímavý hrdina. Aj preto boli potrebné vedľajšie postavy, ktoré sú zaujímavejšie ako hlavný antihrdina. Téma elektriny je dosť nevyužitá - to mohol byť ten správny prvok, ktorý by z tohto seriálu spravil niečo originálne. Na prípadnú druhú sériu sú karty namiešané dobre... ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Rád Draka, proti ktorému vystupuje Dracula v seriáli, je vytvorený podľa skutočného rádu Draka s tým rozdielom, že reálna historická osobnosť Vlad III. Dracula bol v skutočnosti členom tohto rádu. (mackyns)
  • Při práci se sešlo pět režisérů, každý natočil dva díly. (M.B)
  • Vlad III., Vlad Tepes také zvaný jako Dracula, byl valašský kníže žijící v letech 1431-1476. Pro svou krutost byl lidmi nazýván také jako napichovač, neboť své protivníky narážel na kůly. Podobu upíra mu dal až v roce 1897 irský spisovatel Bram Stoker v románu "Dracula", jenž se stal nejznámější hororovou legendou. (Skyfall)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama