Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

jh666 

všechny recenze uživatele

Skvělý příklad toho, jak se během série zlepšovat. První díly byly jen lepší průměr, ale šla kvalita s každým dílem nahoru. Pochválit musím rovněž výběr herců. Meyersovi role podle mě sedí víc než Jindřich VIII. Skvělý jsou rovněž Thomas Kretschmann a Nonzo Anozie je geniální. Doufám, že po výborném finále bude i druhá série. 80% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní verze s charismatickým Drákulou, vědcem (!) Van Helsingem a Řádem draka, který ovládá obchod s naftou. Jo a ještě je tam černý obr. 1) Vypadá to divně, ale koukalo se mi na to dobře a docela lituji, že zřejmě už nebude další řada. 2) 36letý Jonathan Rhys Meyers (Drákula) byl hlavním důvodem, proč jsem seriál začal sledovat. Ani 27letý Oliver Jackson-Cohen (snoubenec Harper, Drákulův tajemník) není marný. ()

Reklama

hazaba 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý počin s charismatickým Jonathanem Rhys Meyersem. Nebylo to nudné a nutilo to člověka vidět další a další díly. Jen ten závěr se moc nepovedl - splácal vše dohromady, nechal zabít hlavní záporné (a jednu kladnou) postavy (pokud za kladné postavy počítáte Drákulu a jeho společníky), ukázal několik zrad a přeměnu Míniny kamarádky Lucy na upírku. Mimochodem, fakt, že některé postavy byly gayové a lesby, mi přišel zbytečný a vnímala jsem to jako úlitbu současné modní vlně o filmech o menšinách. Minimálně linka Lucy=lesbičky byla naprosto zbytečná. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Dracula se chce pomstít členům tajemného řádu, který ho před 500 lety zabil, tím, že svojí energií získanou z geomagnetického pole zlikviduje jejich byznys s ropou. A k tomu pár lidí zabije, zakousne, posvačí a vobtáhne (to poslední ne ze msty, ale protože se mu chce, a týká se to žen). Díky povedenýmu castingu a Rhys Meyersovi to není nakonec taková blbost, jako by se mohlo zdát, ale tohle drama z viktoriánské Anglie není moje krevní skupina. 70%. ()

LadyD 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco pro mě! Netajím se tím, že jsem až do morku kostí fanouškem upírů, takže mě tohle zase dostalo. Nejdřív jsem váhala, jestli už přece jen těch upírů není dost, ale Jonathan Rhys Meyers v roli Dráculi, to jsem si prostě nemohla nechat ujít. Byla jsem mile překvapena, ikdyž celková zápletka nepatří mezi ty nejlepší, je seriál koukatelný. A to bych nebyla já, kdybych ty špičáky a litry krve nechala jen tak. Takže nabrousit špičáky a pojďme něco zakousnout ... Jen mě mrzí, že seriál nebyl tolik úspěšný, aby dostal druhou řadu :( ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Rád draka, niekedy označovaný aj ako Uhorský rytiersky dračí rád (Ordo equestris Draconis Hungariae), skutočné existoval. Založil ho uhorský kráľ Žigmund Luxemburský 12. decembra 1408. Po jeho smrti stratil na vážnosti. Za úlohu mal chrániť kresťanskú Európu proti Turkom alebo proti náboženským povstaniam. Nikdy sa nedostal na územie Britských ostrovov, jeho pôsobisko bolo Uhorsko a jeho okolité krajiny. (vavrinec)
  • Iniciály hlavnej postavy Alexandera Graysona (Jonathan Rhys Meyers) sú AG. Táto dvojica znakov sa používa pre chemické označenie striebra, ktoré je pre upírov nebezpečné. (mackyns)
  • Vlad III., Vlad Tepes také zvaný jako Dracula, byl valašský kníže žijící v letech 1431-1476. Pro svou krutost byl lidmi nazýván také jako napichovač, neboť své protivníky narážel na kůly. Podobu upíra mu dal až v roce 1897 irský spisovatel Bram Stoker v románu "Dracula", jenž se stal nejznámější hororovou legendou. (Skyfall)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama