Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Dracula vědátorem, Renfield černochem, Carfax milionovým sídlem a souboj alá Matrix jako "třešnička" na dortu... Bereme-li Draculu jako samostatný seriál, který nechce mít nic společného s mistrovským románem Brama Stokera, poté budiž tři hvězdičky, avšak nebylo by lepší začít od píky, než se přiživovat na původním díle? Bonusový bod za vynikající hudbu Trevora Morrise. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

*Zvrhlej Dracula a whisky namísto krve* Transformaci na upíra jsem zvládla po jednom, dva – třech dnech. Čas mi splývá, neboť mne v noci sužuje insomnie, bude to tedy tou upíří nákazou, jelikož sluneční svit prakticky nemohu pozřít, a po této desetidílné, první a poslední sérii seriálu o krvi, sexu a žárovkách, jsem značně nešťastná, že po závěrečném spojení neuvidím pokračování klišé v love story mezi Alexandrem Graysonem (Draculou) a Ilonou (Minou). Proto všichni povinně podepišme petici po nezvladatelném ukojení hladu po krvi druhé série zde: https://www.change.org/petitions/nbc-continue-producing-nbc-dracula, nechci totiž, aby seriál skončil podobně jako má milovaná Invaze. Ano, kdo prozatím neviděl všechny díly z továrny NBC s posledním desátým 24. 1. 2014, bude darovat krev snad dobrovolně, neboť byť nesmrtelný – i Dracula se mění. Všechny „přírodní zákony“ autora Draculy – irského Brama Stokera byly obsazením Jonathana Rhyse Meyerse do role popřeny tak, jak tomu bylo neautentickým vzhledem v jeho roli Henryho VIII. Tudora. A tím, že se za svou promiskuitu v Tudorovcích během celé své vlády a filmové role, neobohatil minimálně o kapavku. Po doslova grandiózní roli podivně nádherného alfa samce – Henryho VIII. Tudora, je Dracula nejvtipnější Rhysova role. Tedy alespoň co se jeho „ranního“ probuzení (v první epizodě) týče. Tak snový, tak delikátní, tak nemrtvý… Nebýt „uměleckého jména“, kterým Vlad III. Tepeš v seriálu disponuje (tedy Alexander Grayson), nebýt jeho růžovoučkých tvářiček, rtů jak klobásků z letního táboráku a zubů jak z billboardu u dálnice ve směru na Rumunsko, nikdy bych se mu nedala. Ač samotný irský herec v interview vtipně převrací otázky na jeho intimní život s láhví v ruce tím, že whisky vyměnil za krev, v celé první sérii vám neuteče jeho tekutá strava, tedy whisky dieta a naprosto nepochopitelná nechuť po krvi. Novodobý Dracula (Vlad III. Tepeš či Alexander Grayson) je zkrátka potetovaný nadsamec s karafou na whisky v jedné ruce, se svítící žárovkou strýčka Festera v ruce druhé. Je to totiž nikoli hladové monstrum, ale Thomas Alva Edison, čímž seriál u mne nepatrně klesá na bodech. Jeho „budíček“ Abraham Van Helsing se zase zabývá výrobou injekce proti „sluneční chřipce“, kdy opravdu stvoří prakticky „lék na rakovinu“ a Dracula se tak konečně projde po slunečné kolonádě až za rozkoší do „denní postele“ Lady „čmuchalky na upíry“ Jayne tak, jako Johnny Depp v roli upíra Barnabáše Collinse. Tento seriál u mne nemůže jinak, než nabývat na dojmu, že „dotací“ na výrobu žárovek a séra proti alergii na slunce, tvůrcům nezbylo již na make-up na zamaskování hercova reálného tetování, tak jako na „theme song“, alespoň od potulného trubadúra, kdy raději využili „Pearl Harbor love songu“. Namísto ohraného boje o reinkarnovanou lásku svého minulého života, vyrábí Alexander Grayson Dracula žárovky a vědomě souloží s lovkyní upírů. Dracula je zkrátka chlap, jako každej jinej. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Áno, upíri sú momentálne u teenagerov v kurze a tak to evidentne chceli využiť aj tvorcovia tohto seriálu a priniesli príbeh toho najslávnejšieho z upírov, v spracovaní práve pre toto publikum. Aj keď spájať tento seriál s knihou Brama Stokera je dosť nemiestne, keďže okrem mien niekoľkých postáv nemajú vôbec nič spoločné. Už len vidieť slávneho upíra ako mladého elegantného amerického vynálezcu je pre fanúšikov predlohy na smiech. Nič proti Rhys Meyersovi, jeho ksicht je pre rolu upíra ako stvorený, ale fakt len do filmov pre teenagerov. Vôbec som nepochopil, čo viedlo tvorcov tohto seriálu k tomu, aby mu dali názov Dracula, veď stačilo pomenovať postavy inak a mohol z toho byť slušný upírsky seriál z viktoriánskeho Anglicka. Výprava a kostýmy sú na seriál viac než slušné a nebyť tých trápnych dialógov, tak to mohlo byť nadpriemerné dielko. Žiaľ, teraz to beriem len ako priživovanie sa a prznenie klasiky. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě je seriál příjemným překvapením. Drákula v je Meyersově podání určitě skvělý a není tak přiblble metrosexuální jako chlapečci z Upířích deníků. Že je tady v podání vynálezce? No a? V příběhu to pěkně sedí a když to člověk nebude brát jako něco, co by mělo kopírovat knižní předlohu, tak se bude určitě bavit. I další postavy jsou dobře zahrané a každý si zde najde nějakou oblíbenou. Další plus je podle mě doba, ve který je seriál zasazenej. Výprava je parádní a má to pěknou atmosféru. Ačkovil je to seriál, je zde i spousta akčnějších a hodně krvavých pasáží, které jsou pěkně udělané a nevypadají lacině. To vše dopkresluje pěkně vyvážená hudba. Co možná hodně lidí odradí, je pomalejší začátek seriálu, který se ale po pár dílech mění v chytlavou podívanou a já jsem se těšil na každý nový díl. Finále pak nabídne hodně vygradovanej nářez, kterej jsem ani nečekal. Doudám, že bude i druhá série. 1. série 90% :) ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Bram Stoker by asi nadšením nejásal... Dracula chvílemi působí jako ufňukaný manekýn a v některých soubojích jsem se o něj lehce bála... Ostatní postavy mají se svými knižními vzory společné jen to jméno a zápletku zřejmě "uvařil" pejsek s kočičkou. Ke konci už by mě nepřekvapil ani milostný poměr Van Helsinga s Draculou nebo zjištění, že Renfield je ve skutečnosti Minina biologická matka... Na druhou stranu jsem se většinou nenudila a na Jonathana se opravdu moc dobře kouká, takže za 3* :-) ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Při práci se sešlo pět režisérů, každý natočil dva díly. (M.B)
  • Vlad III., Vlad Tepes také zvaný jako Dracula, byl valašský kníže žijící v letech 1431-1476. Pro svou krutost byl lidmi nazýván také jako napichovač, neboť své protivníky narážel na kůly. Podobu upíra mu dal až v roce 1897 irský spisovatel Bram Stoker v románu "Dracula", jenž se stal nejznámější hororovou legendou. (Skyfall)
  • Iniciály hlavnej postavy Alexandera Graysona (Jonathan Rhys Meyers) sú AG. Táto dvojica znakov sa používa pre chemické označenie striebra, ktoré je pre upírov nebezpečné. (mackyns)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama