Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

MMR 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal 4 hvězdičky. Ale trošku jsem se nad tím zamyslel a usoudil jsem, že opravdu nemusím dávat 5 hvězd jen filmům, kde se bavím po celou dobu. Protože když se zamyslím, tak tohle byl nádherný příběh, který mě velice dojal. Opravdu nádhera, naprosto bez chyby, žádná trapná místa. Podle mě si Auta plné hodnocení zaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to len asfalt.“ – „Nie. Je to niečo viac.“ Čo chcete počuť. Pixar je Pixar. Po hračkách, vodných tvoroch či príšerách z vstavaných šatníkov, prišla rada na „obyčajné“ autá, ale to by nebol Pixar, aby do jednoduchého scenára neprepašoval výborné dialógy, vynikajúcu vizuálnu stránku, pôvabné postavy a decentne podané ponaučenie. Pixar je pre deti a dospelých to, čo už aspoň desať rokov nie je Disney Pictures. Farebné, nostalgické, vtipné, magické... a veľa traktorov k tomu (a vtipné záverečné titulky). AUTÁ sú venované pamiatke dlhoročnej šedej eminencii animovaného filmu, Joeovi Ranftovi, ktorý v roku 2005 zomrel pri dopravnej nehode. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jak pravil Jan Pinkava: "Pixar je mimořádný neochotou pustit do světa špatnou práci." Uznávám, že Pixar je mimořádně originální studio, ale právě ta brilantní originalita z dřívějších let mi u Aut znatelně scházela!! Ocenit lze zejména nápad oživit automobilový svět nebo ukázkové vykreslení kulis. Pixaru se podařilo vypíchnout celou plejádů citů a emocí u čtyřkolých hrdinů!! Klobouk dolů.. Ale co ten příběh? Velmi tradiční, neuvěřitelně předvídatelný, místy hodně nudný, uřvaný a mnohdy na hranici snesitelnosti.. a konverzační story není právě jízda pro děti!! Už v první třetině filmu musí být všem jasné, že to skončí jako moralita (i když docela dojemná).. přesto tvůrci vkládaji vtipy s velkou precizností (u mě bezesporu vede měnič pneumatik), na druhou stranu ale zapomínají, že technická stránka příběh neudělá!! Je mi líto.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

K tomuto animáku som sa dostal len neskôr, a vôbec som nevedel, čo od neho mám čakať. Braček sa naň bol podívať v kine aj s rodičmi, a hovorili, že sa im to páčilo. Neskôr som si to pustil aj ja, a musím povedať, že môj názor je úplne rovnaký. Pobavilo, nenudilo. Samotný nápad bol veľmi originálny a spracovanie tiež príjemne prekvapilo. Nič viac som nepotreboval. Bolo tam aj Ferrari s Schumim :) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Pixar to zase dokázal a pro mě je to tentokrát i docela překvapení. Já osobně jsem od tohoto jejich snímku moc nečekal, protože námět mi přišel až moc dětský. To jsem je ale moc podcenil, protože Pixar opět válí tak, jak to ještě žádné jiné konkurenční animáky(kromě Shreka) nedokázaly. Pixar je prostě několik mil před svými konkurenty jak v humoru, tak v animaci. Tu já považuji zde za nejlepší z Pixarovských animáků (tzn. vlastně nejlepší animace vůbec :-)). Pixar prostě opět dokazuje, že to umí nejlépe a i když to není na úplně stoprocentních 5*, tak jsem se bavil tak, jak u žádného animáku od Úžasňákových. A to o něčem vypovídá ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Světovou premiérou filmu začala legendární Memorial Day Weekend Coca-Cola 600 (soutěž závodních aut), která přivítala přes třicet tisíc hostů včetně řidičů NASCAR a jejich rodin, filmařů, dabérů, celebrit, VIP hostů a závodních fanoušků. (skliba)
  • I když většina aut v kreslených filmech má místo reflektorů oči, John Lasseter se rozhodl umístit oči na přední skla. Inspiraci přiznává ve svém oblíbeném krátkém animáku Susie – Malé modré kupé (1952). (imro)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama