Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tento film mě minul takovou rychlostí, jakou si to řítil onen slavný závoďák Steve McQueen. S Pixarem se začíná něco dít. Začíná ustupovat ze své dobyté pozice, tvůrce vtipných pohádek nejen pro děti, a začíná se snad stylizovat do druhého Disneyho. Toliko bezzubou pohádku jsem od Pixaru nečekal. Bohužel tento snímek vsadil spíše na sentimentální linku, která by jakoby vypadla z oka Doktoru Hollywoodu. To by se ještě dalo odpustit, ale chlapci od Pixaru přestali být i vtipní. Celé to působí spíš jako efektní limonáda, na které se dá ocenit snad jen ta animace. Chlapci, měli by jste se vzpamatovat nebo dopadnete jako u Disneyů... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Už jako malý jsem měl rád autíčka a tohle bylo prostě perfektní. PIXAR dvacáté výročí oslavil opravdu stylově. Na klasický disneyovský příběh narouboval zbrusu nový vesmír plný aut a jedno je roztomilejší než druhé, ať už jde o sebevědomého Bleska McQueena, nakláďáka Macka nebo fešandu Sally (sakra zabouchl jsem se do Porsche ;)). Příběh sice možná není tak originální jak tomu bývá u PIXARU zvykem, ale tenhle drobný nedostatek je vynahrazen takovou péčí že člověk (auto) nemůže říct ani ň. Mimochodem letos poprvé jsem se v kině pořádně zasmál. PIXAR IS THE BEST. Doporučuju zůstat až do konce "vzpomínkových!" titulků, vyplatí se to. ()

Reklama

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle snímek má šmrnc!Chytrý, vtipný, nadupaný, originální!!!Co se týče animované tvorby - nezhlédl jsem lepší.Opravdu u mne tento film předběhl jak úspěšného Nema, tak veleúspěšné Úžasňákovi.Musím také pochválit herce, kteří propůjčili svůj hlas nablýskaným fárům, o něco méně lesklým starým cadillacům a náklaďákům, ale také rezavějícím a do šrotu patřícím "herkám" a jiným dopravním prostředkům, protože si myslím, že u animovaných filmů je dabing jednou z nejdůležitějších a k jakosti přispívajících, nebo v opačném případě škodících rysů samotného filmu.Tento film mnohé také přesvědčí, že bez strhujících hereckých výkonů není nemožné vychutnat si kvalitu dnešní světové kinematografie.Též je na tomhle filmu výjimečné, že je jako dělaný pro všechny generace, dovedu si totiž představit, že se na něho budou koukat děti a budou se u toho bavit, totéž dospělí, ale určite i ta starší část obyvatelstva, pro kterou to jistě bude překvapení, kam až sahá dnešní technologie.No, nebudu to už dál okecávat, i když si myslím, že u takového filmu je to potřeba a opravdu stojí za ten čas, co si pro něho uděláte.Končím.***** ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Pixare, Pixare (ne)mám Tě rád, protože jsem na Tobě závislý :-)) Vždy si myslím, že předchozí dílko je "ten" animační vrchol a že se to už nepohne.... i pohne a vždy a rád se mýlím... Dějově jsou Auta opravdu plochým slepencem Doc Hollywooda a zbytku od všeho kousek, ale jsou příjemní, nenucení a já se dobře bavil... K plusu všeho musím konstantovat, že i mé obavy z dabingu se rozplynuly... 90% - jsem rozmazlený Pixarem, tudíž i víc mouchy hledající... :-)) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sama od sebe bych o animák s vozidly v hlavní roli ani neopřela kolo, ale dcera má věci po starším bratranci: tričko s Bleskem McQueenem, fusekle s Bleskem McQueenem, pyžamo s Bleskem McQueenem a tak dále. Začalo ji zajímat, co to je za hezké závodní auto a tak jsem stáh... ehm, vypůjčila film. Měl úspěch, cácora si ho užila a já ještě víc, už jsme spolu přerod arogantního frajírka ve fair play charakter viděly nejméně 4x. Nepochybuji, že si brzy dáme pátý okruh. Zápletka sice není originální, je to nevtíravě výchovné a spoustu hlášek mrňata nepochopí, ale kupodivu "Auta" dobře fungují nejen na cílovou skupinu mláďat, dobrou náladu zvládají opakovaně vyvolat také u polovodiček se sjetým dezénem. Krásně animovaná, stylová jízda na 80%. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Minibus VW dabovaný v českém znění Jiřím Macháčkem má státní poznávací značku "51237". To je datum narození George Carlina (12. květen 1937), který auto s minulostí „květinového dítěte“ namluvil v původním znění. (Specs)
  • I když většina aut v kreslených filmech má místo reflektorů oči, John Lasseter se rozhodl umístit oči na přední skla. Inspiraci přiznává ve svém oblíbeném krátkém animáku Susie – Malé modré kupé (1952). (imro)
  • Vo filme sa objaví aj auto Mario Andretti. Mario Gabriele Andretti bol jeden z najúspešnejších amerických automobilových pretekárov a jeden z dvoch pretekárov, ktorým sa podarilo vyhrať v závodoch Formula One, IndyCar, World Sportscar Championship a NASCAR. (frxXx)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama