Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený a určite aj najlepší animák za rok 2006.....................Soundtrack Randy Newman: 1. Real Gone - Sheryl Crow ,2. Route 66 - Chuck Berry ,3. Life Is a Highway - Rascal Flatts ,4. Behind the Clouds - Brad Paisley ,5. Our Town - James Taylor ,6. Sh-Boom - The Chords ,7. Route 66 - John Mayer ,8. Find Yourself - Brad Paisley ,9. Opening Race ,10. McQueen's Lost ,11. My Heart Would Know - Hank Williams ,12. Bessie ,13. Dirt Is Different ,14. New Road ,15. Tractor Tipping ,16. McQueen and Sally ,17. Goodbye ,18. Pre-Race Pageantry ,19. The Piston Cup ,20. The Big Race ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Obrovská jízda, která svou originalitou překvapila celý animovaný svět a zařadila se mezi ty nejlepší ve svém žánru. Nejen že má příběh hlavu i patu, ale má i tělo, ruce, nohy a vše co si může malý filmový fanda, ale i dospělý filmový maniak přát. Postavy nebo spíše auta jsou krásně zpracované a příjemná je také absence nadbytečných jedinců. Vše je doplněno skvělou hudbou, povedenými vtípky a také oku lahodící animací, na kterou je opravdu radost pohledět. /90%/ ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vynikající. Už jako malý jsem měl rád autíčka a tohle bylo prostě perfektní. PIXAR dvacáté výročí oslavil opravdu stylově. Na klasický disneyovský příběh narouboval zbrusu nový vesmír plný aut a jedno je roztomilejší než druhé, ať už jde o sebevědomého Bleska McQueena, nakláďáka Macka nebo fešandu Sally (sakra zabouchl jsem se do Porsche ;)). Příběh sice možná není tak originální jak tomu bývá u PIXARU zvykem, ale tenhle drobný nedostatek je vynahrazen takovou péčí že člověk (auto) nemůže říct ani ň. Mimochodem letos poprvé jsem se v kině pořádně zasmál. PIXAR IS THE BEST. Doporučuju zůstat až do konce "vzpomínkových!" titulků, vyplatí se to. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sama od sebe bych o animák s vozidly v hlavní roli ani neopřela kolo, ale dcera má věci po starším bratranci: tričko s Bleskem McQueenem, fusekle s Bleskem McQueenem, pyžamo s Bleskem McQueenem a tak dále. Začalo ji zajímat, co to je za hezké závodní auto a tak jsem stáh... ehm, vypůjčila film. Měl úspěch, cácora si ho užila a já ještě víc, už jsme spolu přerod arogantního frajírka ve fair play charakter viděly nejméně 4x. Nepochybuji, že si brzy dáme pátý okruh. Zápletka sice není originální, je to nevtíravě výchovné a spoustu hlášek mrňata nepochopí, ale kupodivu "Auta" dobře fungují nejen na cílovou skupinu mláďat, dobrou náladu zvládají opakovaně vyvolat také u polovodiček se sjetým dezénem. Krásně animovaná, stylová jízda na 80%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na mnohých miestach nedotiahnuté a pravdu povediac, myslel som si, že sa nasmejem viac. To už tak býva. Filmy okolo ktorých sa robí obrovské boom sú po zhliadnutí niekedy sklamaním. Keby som od filmu nečakal nič, bol by som určite nadšený. Ale zase na obranu musím povedať, že doménou je tu jednoznačne grafika a efekty, Pixar nemá proste konkurenta Disney môže len tíško závidieť, ako im preberajú štafetový kolík. Guido a Mater to u mňa vyhrali a nebyť týchto dvoch bláznivých postavičiek, tak je to oničom. Príbeh a nápad má vsoje čaro a môžem povedať, že je asi najoriginálnejší zo všetkých animákov od Pixaru. Len tak ďalej! 80%. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Komentátoři série závodů o Zlatý píst se v originále jmenují Bob Cutlass a Darrell Cartrip, což je parodie na skutečnou komentátorskou dvojici (Bob Costas a Darrell Waltrip), která v USA uvádí závody NASCAR. Tito komentátoři se pak ve filmu také nadabovali. Autoři českého dabingu si přitom se jmény komentátorů pohráli také. V české verzi totiž závody komentují Luboš Plecháček a Karol Kolák, což je taktéž parodie na komentátorskou dvojici (Luboš Pecháček a Karol Polák), která uváděla závody F1. V rámci autentičnosti je také Karol Kolák jediným autem v české verzi, které hovoří slovensky. (ČSFD)
  • Na začátku závodu představuje hlasatel jezdce a dodává: ''...a na druhé pozici jede jako vždy Chick Hicks.'' V minulých závodech byl ale Chick (Michael Keaton) vždy na třetí pozici. (chleba24)
  • Paul Newman nadaboval bývalé závodní auto, Doktora Hudsona, přičemž sám automobilovým závodníkem býval. (PlayEasy)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama