Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (966)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Auta verze 2017 moc nefungují. Svého času když vznikla chatrná Dvojka, jsem si myslel, že Jednička byla o třídu lepší, ale není to pravda. Ten kvalitativní rozdíl tam moc není a myslím že by se dneska hodně diváků dost divilo, že se jim podobně jako mě Cars vlastně už nelíbí. Příběh je plytší, zábava k popukání, natož pro dospělé to rozhodně není a těch několik povedenějších okamžiků výsledný dojem nezachrání. Příšerky, Úžasňákovi, Nemouš a samozřejmě Brouk nebo Hřačková trilogie stojí o dost výš. 60% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak som si celý čas vravel, že to Dreamworks tento rok (Over the Hedge) s Pixarmi uhrajú aspoň na remízu. Oproti Incredibles rapídne ubudlo gagov, má to slabší rozjazd, menej akčné a vôbec ždímať s plechoviek emocie je trochu ehm "zvlášne". Ale záver ma TOTÁLNE dostal a presvedčil, že sa nepotrebujem celý čas popadať za brucho, aby sa dostavil pocit plnohodnotného filmového zážitku. Zaslúžených 5 bez ohľadu a (ne)prelomovosť animácie. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak od tohoto animaku jsem nedokazal ani na vterinu spustit oci, coz se mi nestalo ani u prvotridnich Uzasnaku. Od zacatku do konce nadupane, tedy aspon pro lidi, co maji jeste trochu toho detskeho blaznovstvi a fantazie v tele a vyznaji se minimalne v americkych realiich - to ovsem neznamena, ze si tento film nevychutnaji ani ostatni ci deti... Luigi s Guidem rock! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Pixar to zase dokázal a pro mě je to tentokrát i docela překvapení. Já osobně jsem od tohoto jejich snímku moc nečekal, protože námět mi přišel až moc dětský. To jsem je ale moc podcenil, protože Pixar opět válí tak, jak to ještě žádné jiné konkurenční animáky(kromě Shreka) nedokázaly. Pixar je prostě několik mil před svými konkurenty jak v humoru, tak v animaci. Tu já považuji zde za nejlepší z Pixarovských animáků (tzn. vlastně nejlepší animace vůbec :-)). Pixar prostě opět dokazuje, že to umí nejlépe a i když to není na úplně stoprocentních 5*, tak jsem se bavil tak, jak u žádného animáku od Úžasňákových. A to o něčem vypovídá ()

Psema 

všechny recenze uživatele

U Aut si musím trochu rýpnou, jako prakticky u každého animáku, že scénář mě opět neoslnil. Přichází s předvídatelnou zápletkou plnou klišé, kterou ovšem vyrovnává obrovský příval vtipů a to nejen verbálních či obrazových, ale i těch skrytých, které rozhodně nepůsobí prvoplánově. Technická úroveň je opět, jak je u Pixaru zvykem, naprosto dokonalá. Oproti konkurenčnímu Za plotem jsem se bavil víc právě s auty. I když uznávám, že nejvíc jsem se pobavil v závěrečných titulcích. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Jméno postavy Bleska McQueena (Owen Wilson) je odkazem na Glenna McQueena, animátora společnosti Pixar, který zemřel v roce 2002. (contrastic)
  • Když se zblízka podíváte na jedno ze závodních aut, je bílé, má logo Apple a číslo 84. Jedním ze zakladatelů firmy Apple byl Steve Jobs, spoluzakladatel společnosti Pixar. 1984 je rokem, v němž společnost Apple uvedla na trh Macintosh. (contrastic)
  • Hudba v traileru je hlavním hudebním tématem z filmu Život brouka (1998). Další písní v ukázce je např. "Westbound Sign" skupiny Green Day z jejich alba "Insomniac" z roku 1995. (hippyman)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama