Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (457)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dostal som chuť pozrieť si nejaký jednoduchý, nenáročný, nie však úplne podradný, katastrofický film. Pohrabal som sa vo svojom súkromnom video archíve a siahol po americkom filme "Into the Storm". V roku 2014 ho natočil režisér Steven Quale. Ukázalo sa, že to bola dobrá voľba. Tento titul splnil moje očakávania. Malo to rýchly spád, solídnu atmosféru a hodne podarené filmové triky. Scenár síce nie je nijak prevratný, či aspoň originálny, ale v tomto prípade mi to vôbec nevadilo. Chcel som vidieť vyčíňanie zúriacého prírodného živlu a to som aj videl. Ocitol som sa priamo "V oku tornáda". *** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A POMŮŽE NÁM UDĚLAT ZÁBĚR STOLETÍ. ZÁBĚR, AŽ BUDEME V OKU TORNÁDA!…" /// Tak hlavně: tady točí každej! Na cokoliv. (Je třeba podotknout, že to na výsledku není až tak znát…) Bouřka je za humny, což voceněj hlavně lovci tornád a ti, co na ně chtěj čumět. Nečekaná zápletka… heroický herecký výkony a parádní dialogy spolu s promakanejma charakterama tvoří nezapomenutelnej zážitek …DĚLÁM SI PRDEL (tos nemusel dodávat, to každej poznal… ty stejně hovno poznáš, co je nezapomenutelnej zážitek…). Takže zbejvá jedině ten větrnej kolotoč. Neustále opakuju – duj větře duj, a za 23 minut jsem vděčnej aspoň za kroupy. O vzrůšo se stará i škola plná člověků, pak dorazí vichr, pak vodejde, pak zas dorazí, pak vodejde, pak zase a tak je to až do konce (soráč za spoiler). Lidi si tu plkaj ty svoje kraviny, jsou v nouzi, panikařej, zachraňujou se… a jelikož jde vo katastrofickej film, seru na ně. Čekám, až si to všechny tornáda světa přiserou na tohle místo, páč kupodivu ve filmu vo tornádech voni hrajou hlavní roli. A celkem jim to jde. Ale to ostatní…2a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Někam mi zmizela véhaeska s Twisterem. 2.) Chtěl bych zbohatnout na YouTube. 3.) Thx za titule ,,MatthewP27“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další film točený z pohledu první osoby. Tentokrát j katastrofický. Přece jen mi tam pár věcí nesedělo, jako například místy nelogické chováni postav atd. Taky ti vidláci mi tam přišli zbyteční. Ale to obrněné vozidlo Titus bylo parádní. Celé to bylo dost nereálné. Co taky čekat u filmu, kde hlavní roli hraje tornádo že? "Zdravím své já za 25 let." ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V oku tornáda není tak zábavné jako Twister (rozhodně chybí létající krávy, plaňky od plotu i stodola s vybavením středně velikého železářství), ale jako akce ujde. Nejslabší jsou efekty samotného vichru, na trychtýřích je vidět laciný softver. Ovšem binec udělali filmaři pěkný, auta lítají také hezky a rozkošný je ohnivý trychtýř, který nasaje i jednoho ubožáka a hořícího ho nese vstříc nebesům. Ostatně vstříc nebesům se dostane i jedna z hlavních postav ve svém autě. A že je to krásná podívaná, tam nahoře, než spadne. Že by hlavní hrdinové neměli ve skutečnosti tolik štěstí při kličkování mezi tornády, je více než jasné. Ostatně i vichr o rychlosti 500km za hodinu k nim moc nepospíchal, takže se stačili tak nějak schovat. Celý katastrofický příběh uzavírá vtipná dvojka variací na film Na stromě. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tady je asi úplně jedno, jak to kdo hodnotí, protože se na to každý díval z jiného úhlu pohledu. Já osobně kvůli efektům i když pár filmů s tornády jsem už viděla. Takže příběh a to kolem nebudu moc rozebírat, některé jasně neuvěřitelné situace také ne, to je zbytečné. Ale hlavně ke konci jsem se přistihla, že se občas mrknu ven z okna na oblohu, byla jsem nervní, jestli mně neklikne PC a párkrát jsem mrkla očkem po mobilu, jestli má signál, což je můj filmový barometr vzhledem k hodnocení. Chvílemi tam všechno lítalo jak při ohňostroji, včetně letadel bez pilota, s tou školou to taky nebylo špatné, zkrátka na efekt super a co jsem chtěla, to jsem dostala, navíc všechno mi doma funguje a tornádo v našich oblastech nehrozí i když jeden nikdy neví. To žel nelze říct o místech, kde si taková tornáda zažívají často i v reálu, ale pochopitelně ne asi v takovém měřítku jak bylo v Black Sky. Lepší trojka. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)
  • Ve scéně, kdy má ředitel Thomas Walker (Scott Lawrence) na začátku příběhu proslov před školou, bylo využita jeho podobnost s Barackem Obamou. Prostředí vypadalo jako volební pult a herec tak zahrál i některé jeho pohyby, úsměv a mračení, když začalo pršet. (Terva)
  • Původní název filmu zněl Black Sky. (BLANIK.)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama