Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Víte, já tomu asi moc nerozumím. Ano, ani jeden z dílů, které navázaly se nevyrovnal ani z půlky tomu prvnímu. Ale třeba tento díl se mi líbil ještě více než ten přechozí, který mě rozhodně nezklamal. Možná nejsem extra objektivní, ale mám pro tuto sérii slabost. A tento díl? Supr! Caesar, jako postava geniální a celkové poselství si myslím na úrovni. Hodně mě táhne stále kvalitní hudba! S kamerou a režií je to trochu horší, ale stále budu vyčnívat z řady! ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Jak? Jak se dostaly opice k moci? Jak to všechno začalo, a proč? O tom je tenhle film. Thompson už zde dost pokulhává, s třetinovým rozpočtem oproti prvnímu dílu, ale slušným námětem, a scénáristou původních předloh Paulem Dehnem, to J.Lee moc nezvlád. Děj navazuje ne ten předchozí, odehrává se o dvacet let dopředu. Já vím že to prostě filmově v podstatě stojí za piču, ale za mě je planeta opic a celá tahle série super sci-fi, vždycky se do toho zafarám. Stopáž krátká, rychle to utíká. Na moje opice to nemá, ale pořád slušný průměr. CESAR!! ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Určitě nejdůstojnější pokračování původního snímku, kterému nechybí atmosféra a smysluplný scénář. Bohužel se na něm podepsal enormně nízký rozpočet (1,7 mil. dolarů, nejméně z celé série), jenž má za následek horšící se masky, tragickou kameru a upocené "akční" scény ke konci filmu. Obsahuje však několik velice dobře napsaných dialogů a scén, které z paměti hned tak nezmizí (poprava, závěrečný dialog). Je to do značné míry zásluha skvělého Roddy McDowalla, ale taky překvapivě slušnou mírou násilí a vhodně zvoleným prostředím. Tenhle díl zkrátka za pozornost stojí, i když v té době už začínali mít diváci opičí série plné zuby, takže se mu nikdy nedostalo uznání. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Toto treba fakt brat ako samostatny film. Zo zaciatku ma na tom hnevalo asi vsetko, ale ked som sa odstrihol od toho, ze to ma byt nejake pokracovanie, tak sa mi ten film zacal viac pacit. Aj ked treba uznat aj kritikom, ze to je miestami fakt fraska. Vcera vecer som vsak mal naladu na ten film a uzil som si aj tu "vojnu" medzi opmi a ludmi. Keby ale ludia nasadia hrubu silu, povstanie by asi skoncilo tak rychlo ako zacalo. Zaver to chcelo trosku viac vymakat. A neviem ci to bol zamer, ale tie postavy, hlavne ludske, boli fest nesympaticke. Kazdemu jednemu by som nafackoval. O to viac som drukoval opom. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Dejovo slabé, ale mňa to bavilo. Elektrinou mučeného Caesara mám pred očami už roky a za to film rád zaradím aspoň do priemeru. Navyše trvám na tom (cf. Útek z Planéty opíc), že sága, ktorú tých 5 dielov série predstavuje, nie je v konečnom dôsledku zle vymyslená, hoci od filmu č. 3. dajme tomu trochu nudná. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (13)

  • Natáčecí exteriérové lokace mají tu zvláštnost, že oproti jiným filmům zůstaly naprosto stejné i po necelých čtyřiceti letech po natáčení. Vysokoškoláci a turisté tak mohli i v roce 2009 navštívit místo, které je téměr na vlas stejné tak, jak jej vidíme ve filmu. Tento fakt dokládají fotografie, které lze snadno najít na internetu pod klíčovým výrazem "UCI Social Science Tower". (FIBO)
  • Jediný díl z původní pentalogie (1968–1973), ve kterém se ukáže orangutan ženského pohlaví. Ve všech ostatních filmech se objevily pouze šimpanzí samice. (fiLLthe3DD)
  • V předchozí části říká Cornelius vyšetřovací komisi, že opicím trvalo zhruba 200 let, než se jejich druh naučil pracovat v domácnosti. Tento film se však odehrává jen 20 let po třetím díle a opice jsou už schopny používat nástroje a obstarávat různé práce. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama