Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 6
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Videa (58)

Trailer 6

Recenze (157)

cab 

všechny recenze uživatele

Seriál spadající do 50.let minulého století s provokativním námětem, i na dnešní USA, zkoumajícím lidskou sexualitu. Spojení nezbytného cynického doktorsko-akademického humoru, dramatických zápletek, dobrých herců a chemických tělesných reakcí vyúsťuje k bravůrnímu zážitku. První sezóna: 90%, druhá sezóna: 80% ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Sex, sex a zase sex......vše se točí kolem něj a stejně tak i v tomto rozkošném retro seriálu. Tentokrát je to však čistě na vědecké bázi. Prudérní padesátá léta této originální zápletce dodávají hlavně zpočátku dosti humorný nádech a všechna tehdejší tabu ( z dnešního pohledu vyvolávající úsměv na tváři ) tomu dodávají to správné koření. Ústřední dvojka odvádí skvělou práci a je ve svých charakterech víc než přesvědčivá (Lizzy Caplan je pro mě objev roku ). I vedlejší dějové linky jsou svěží a zajímavé a tak není co vytknout. Výborný seriál, který se navíc v poslední čtvrtině první série vyvine i ve velmi působivé drama! 1 SÉRIE.....90% ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Na originálnější záležitost mezi současnými seriály asi nejde narazit. Nebudu tady tvrdit, že se jedná o perfektní záležitost, někdy je tempo tolik pomalý, že z toho začínám počítat, kolik bych za tu dobu proseděnou u obrazovky měla orgazmů osobně, ovšem i tak ta občasná loudavost za ten příběh, prostředí, dobu, předsudky a formu výzkumu opravdu stojí, zejména když je někdo schopen prohodit romantickou balící frázi typu: "I think your vaginal walls are beautiful." No které z nás by se z toho nepodlomila kolena. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Za zkoušku to stálo, zase nový pohled na "věc". Pomalu ve slabé chvilce dokoukáváme díl od dílu. Některé dějové linie silně zeslábnou a udržovaný vzorec drží pak nad vodou jen dvě nitě a i ty se určitě i přes atraktivní (nejen fyzické) herecké obsazení přetrhnou. To by se muselo stát něco fakt zásadního - a o to v průměrných seriálech zase ani nejde. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Úspěch seriálu má na svědomí především ústřední duo - skvělý, uhrančivý Michael Sheen a kouzelná Lizzy Chaplan s hlasem, který vás roztopí jako čokoládu. Většina vedlejších příběhových linek a postav je pak už spíše jen příjemná stafáž. Jestli si MoS udrží kvalitu první série i v dalších řadách, bude moci vyzvat kluky z Maddison avenue, zatím je na takové srovnání ještě brzo. No a ten sezóní cliffhanger byl na můj vkus trochu moc podpásový. 80% ()

Galerie (803)

Zajímavosti (8)

  • Dr. Ethan Haas (Nicholas D'Agosto) je na rozdíl od hlavních představitelů smyšlená postava. Haas vznikl spojením staršího muže, který s pravou Virginií Johnson udržoval vážný vztah a u něhož se schylovalo k její třetí svatbě, a mladého doktora, který s Mastersem a Johnsonem pracoval na jejich programu na Washingtonské univerzitě. (Sadi)
  • Při natáčení první intimní scény v 6. epizodě 1. série s názvem "Brave New World" byli oba hlavní představitelé velmi nervózní. Jakmile Lizzy Caplan přiložila ruku Michaela Sheena na své ňadro a zazněl "Střih!", Sheen se rozběhl ke koši a pozvracel se. Caplan v rozhovoru dodala, že se v danou chvíli cítila jako monstrum, kterého se nikdo nesmí dotknout. Následně se ale zjistilo, že Sheen měl otravu jídlem. (Sadi)
  • V 6. minúte 5. epizódy 1. série pri rozhovore Dr. Mastersa (Michael Sheen) a jeho manželky jasne vidno, že na imitáciu tehotenstva je použitý tehotenský vankúš. (zuzka236)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama