Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 2
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Videa (58)

Trailer 2

Recenze (157)

Bukk 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to vůbec možné, ale tak trochu jsou teď tři hodiny ráno a od pozdního odpoledne jsem se neodtrhla od tohohle seriálu. Zajímalo by mě, jestli by se o tomhle počinu mluvilo stejně tak moc, kdyby tam nebyla ta věc s výzkumem. Ty postavy....tak dobře napsané a zahrané, to jsem fakt dlouho nezažila. Je mi fakt líto, že jsem se poprvé s Lizzy setkala teprve nedávno se Save the Date a teď si to tady pěkně nakráčí do seriálu minulého roku. V každém díle tolik emocí, to je hrozný vážně. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

seriál, do kterého jsem se pustil zejména díky atraktivnímu (sexuálnímu) námětu a s nímž se mi i přes počáteční trable nakonec podařilo naladit na stejnou notu.. může za to skvělý Michael Sheen v roli chladného lékaře Williama Masterse (byť to není zrovna postava, kterou byste si oblíbili) a zejména pak úžasná Lizzy Caplan v roli roztomilé, charismatické a sexy Virginie.. pokud nepohrdnete převážně konverzačním dramatem, které staví především na neustálém napětí mezi hlavními postavami, je MoS určitě správná volba.. já přišel seriálu zhruba po šesti dílech definitivně na chuť, a tak jsem nakonec i přes původní úvahy, že sledování po první sérii ukončím, na tu druhou moc zvědav.. EDIT: ani více než dva měsíce po finále druhé řady stále nenacházím motivaci k tomu, abych se do jejího rozkoukání pustil.. vzhledem k široké konkurenci kvalitních seriálů se to zřejmě nezlepší, tudíž pravděpodobně se seriálem končím, třebaže jsem byl po první sezóně vcelku spokojen.. ()

Reklama

arbitr 

všechny recenze uživatele

Pokud bych se před tímto seriálem podíval na profil autora předlohy Toma Maiera nikdy bych si ho asi nepustil. Knihu jsem pochopitelně nečetl, ale seriál považuji za dokonalý. Rozmanité lidské příběhy, kterým vévodí ten hlavní mezi Billem a Ginou. Už podle názvu má být hlavním tématem sex, ale je to spíše vztahovka a to je dobře, protože to nesklouzlo k lascivnosti ani lacinosti. Trochu mně to připomíná podobný seriál o vztazích mezi muži a ženami: "Řekni, že mě miluješ". Tento je postaven na originálnějším základě a proto dávám plný počet a s nadějí vyhlížím další sezónu. 1. Season - 100% Druhá sezona nezklamala a i když se to hodně podobá Mad Menům (vztahově) hlavní lite motiv je originál a tak hodnotím 2. Season - 90%. Třetí sezona také nezklamala 90%. Čtvrtá sezóna vztahově nejlepší, rozvinutím dalších postav a vazeb. Všechno jednou končí, ale pro mě zůstane navždy - 100% ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80-85% ... Po prvej sérii musím skonštatovať, že ide o veľmi podnetný seriál, kde sa hlavné postavy venujú, okrem svojich súkromných problémoch, skúmaniu sexuálnych aktivít a ich dopadu na ľudské telo. Výborne obsadené, dobrá atmosféra. Ešte musím podotknúť, že z nejakého dôvodu sa všetci chlapi správali ako kokoti, pričom ženy sú tu tie, ktoré na plnej čiare dominujú. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po seriálu Mad Men, jsem viděl další výborný retro seriál, který se odehrává v padesátých až sedmdesátých letech dvacátého století v nejvíce demokratické zemi vůbec. První řada mě absolutně dostala svou dokonalou atmosférou tmářství a pokrytectví, která se však později začala trochu vytrácet, což byla škoda, ale i bez ní jsem si dokázal děj skvěle užít. Myslím si, že se od padesátých let zase až tolik nezměnilo, sice funguje kosmický program, internet a podobně, ale přesto je pro mnoho mužů klitoris pouze cizím slovem bez významu. Seriál by mohl být pro mnoho lidí poučný, ale tuším, že v USA je jistě doporučeno jeho sledování ve věku 18+, protože by jinak mohl ty mladé bytosti nenávratně poškodit. Vzhledem k mé morální zkaženosti se mi celý seriál velice líbil, jen mě překvapilo, že mi přišla jako nejslabší druhá série a následující řady mě opět bavily velice velmi. ()

Galerie (803)

Zajímavosti (8)

  • V 6. minúte 5. epizódy 1. série pri rozhovore Dr. Mastersa (Michael Sheen) a jeho manželky jasne vidno, že na imitáciu tehotenstva je použitý tehotenský vankúš. (zuzka236)
  • Herec Michael Sheen je ve skutečnosti Brit, pocházející z Walesu. V seriálu tedy užívá americký akcent. (Sadi)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama