Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (538)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by sa to volalo Finding....ja neviem....Hugo, asi by svet Pixaru opäť neležal pri nohách. Lenže starí známi, nostalgia, čo chcieť viac. Stačí ich iba priviesť znova na scénu a vymyslieť im dostatočne zmysluplný príbeh. Okrem neho je tu aj zopár fajn nápadov, občas vydarený vtip a celkovo zmenu prostredia, čiže otvoreného oceánu za karanténu pre ryby, považujem za štastný nápad. Človek nemá pocit, že sleduje znova to isté, i keď tomu tak v skutočnosti je. Ako sa kto kde kedy a ako dostal, to som nechápal ani počas sledovania a je mi to absolútne jedno. Asi ako logika pri surrealistických prvkoch Bustera Keatona. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Dory se zkrátka povedla. Líbilo se mi to dokonce mnohem více než kdysi Hledá se Nemo. Především jsem se dost nasmála, protože nejenom, že hlavní postavou je tentokrát rybka se ztrátou paměti, což si samo o sobě říká o hordu vtipných scén, ale našlo se tam pár dalších vedlejších postaviček k popukání, včetně ptáka Becky. Je mi sice trochu líto, že jsem to nemohla vidět v původním znění s Ellen DeGeneres, ale na druhou stranu je fakt, že český dabing se taky dost povedl. Dokonce i ta ztráta "krátkoblbé paměti" vyznívá v češtině mnohem vtipněji než anglické "remembery loss". Ráda se na tuhle disneyovku/pixarovku někdy podívám znovu. ~(4,3)~ ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Viac menej je to podobne zábavná sranda, ktorá rovnako smrdí rybacinou ako Nemo. Akurát ten mi prišiel o chlp zábavnejší, originálnejší a vtipnejší. Hľadá sa Dory je taký slabší odvar, ale musím priznať, že ma bavilo aj toto, postavy sú stále tie isté, ktoré ste si obľúbili minule, takže vyložená nuda nehrozí. P.S.: počkajte si až do konca ;) 80% - 4* ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že po těch 13 letech si moc nevybavuji, o co všechno šlo v Nemovi. Ale vybavuji si, jak na mě ten film působil: že mě bavil i dojal. O Dory se to první dá říct částečně a to druhé vůbec. Humor mi přišel strašně prvoplánový, dětský, někdo komicky vypadá nebo upadne. Navíc je konec natahovaný a zkrácení o 10-20 minut by filmu, nebo alespon mně, prospělo. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k faktu, že trvalo celých 13 let než tohle pokračování vzniklo a tedy měli autoři dost času nad tím řádně přemýšlet, jsem nepočítal, že by to mohl být průšvih. Na druhou stranu jsem čekal, že když se zaměří příběh na Dory, jakožto hlavní postavu příběhu, že to bude mnohem větší blázinec. Nakonec je výsledek povedený a Pixaru se podařilo udržet laťku této série pořád hodně vysoko. Animace je samozřejmě perfektní, postavy ať už ty staré, nebo i ty nové jsou také skvěle zvládnuté. Příběh sice má pár svých drobných much, ale nic velkého, co by mi jakkoli vadilo jsem nenašel. Líbil se mi konec, ten moment s Dory a Marlinem mi přišel takový zajímavě hluboký. Takže ve výsledku to Dory prostě zvládla na výbornou i když nevím proč, ale čekal jsem ještě trošku víc...8/10 ()

Galerie (75)

Zajímavosti (21)

  • Byla to právě Ellen DeGeneres (Dory), která potvrdila pokračování filmu Hledá se Nemo (2003). Informaci pustila do světa 1. dubna 2013, tedy na Apríla. (Patw)
  • Príbeh sa odohráva 6 mesiacov po udalostiach filmu Hľadá sa Nemo (2003) a je situovaný na pobrežie Kalifornie. (figliar)
  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (rikitiki)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama