Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

pepo 

všechny recenze uživatele

Ja podobné filmy moc nemusím, ale toto mi prekvapivo sadlo. Škoda šmatlavej réžie a hercov, lebo to mohla byť ešte väčšia pecka. Totálne zvrátené, choré, vtipné a navyše sú tam samozrejmosti ako úchýlné mŕtve hlavy , nahé kozy, vraždiace črevá, postava menom Hans Gruber , hudba z Psycha a podobné lahôdky. 8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk S.Gordona. Sice mám raději jeho o rok mladší Ze záhrobí, ale Re-Animátor je prostě neodolatelný. Lovecraft patří mezi mé oblíbence, filmování jeho povídek se však málokdy vydaří. Zde dojde nejen na pořádné maso, v určitých momentech se dokonce s chutí zasmějete. Krvavé orgie v márnici nemají chybu a útočící a škrtící střeva jistě mnohým připomenou pozdější Jacksonovu zombiárnu Braindead. Erotické hrátky s useknutou hlavou jsou už jen pověstnou třešinkou... ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

V dnešní době nic nového a nic mi Re-Animator nemůže nabídnout. Do dalších dílů se jisto jistě nepustím, protože tohle jednou stačilo. Otravná hudba, ničím zajímavé gore a mrtvoly. Až na pár scén horor o ničem a herecké výkony ještě horší než horší, takže fakt škoda, 80.léta jsou prostě pryč.. 2/10 = 20% ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Maximálně pokleslá zábava! Po dokoukání jsem si vzpomněl na Jacksonův rajčatový protlak jménem Braindead - Živí mrtví a srdéčko hned několikrát zaplesalo! V jádru se jedná o komediální horůrek s libůstkovými splatter efekty, který je stejně, tak béčkový jako zmíněný kult. Navíc mi to sedí po všech stránkách, ať už v použité hudbě, výpravou, scénářem, ale nejvíc ve zvolených typech hlavních protagonistů. Obzvlášť Jeffrey Combs v roli experimentátora Dr. Westa je dokonalý, jak svým prapodivným chováním, zapáleností, tak i tím pěkně zvráceným pohledem. Od každého aspektu je tu něco, navíc vše dobře vyváženo a nic zbytečného navíc. Žádné nůďo, ale čistokrevná a střeštěná filmová lobotomie, která je stále dobře koukatelná. K tomu všemu napěchovaná pekelně morbidním černým humorem! Právem se jedná o klasiku svého žánru! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmový zásek Stuarta Gordona!! Re-animator je prostě splatter hororová klasika s perfektní maskérskou prací, to gore je prostě úžasný a vůbec celkovej příběh o ožívání mrtvých jakousi zelenou tekutinou je perfektní. Nesmrtelná role pro Jeffreyho Combse jako svojí prací posedlého Herberta Westa. A bez hudby Richarda Banda by Re-animator nebyl Re-animatorem. Tohle je klasika a můj velice oblíbený hororový bonbónek. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Film bol zakázaný v Singapure, Švédsku a na Islande. (Paldiny)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama