Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 5
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 5

Recenze (475)

ainny 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šla nezatížená předchozími sériemi a nic extra jsem ani nečekala. Jediným důvodem, proč jsem pustila korunu, byl Lee Joon-gi. Jako jeho skalní fanynka a překladatelka jsem si jeho hollywoodskou premiéru (kterou, světe dív se, nejdřív odmítl) nemohla nechat ujít. A kupodivu jsem byla příjemně překvapená. Nenudila jsem se a při pohledu na zombie (o ně naštěstí ani moc nešlo) jsem se ani moc nesmála. Díky vysvětlujícímu začátku jsem byla v obraze a neměla jsem pocit, že vynechat předchozí části byla chyba. Jak už tu padlo, střih byl až moc agresivní, a když ho doplnily světelné efekty, nevěděla jsem, která bije. Naopak se mi líbily části, které jako by si vzpomněly na prapůvodní herní začátek. A ten Joon-gi? Jeho úloha byla přesně taková, jaká se dala čekat. Malá, ale nepřehlédnutelná. Nicméně Paul Anderson se nechal slyšet, že by rád s ním a s Millou natočil film, takže uvidíme, jestli se mu povede kráčet ve šlépějích Lee Byung-huna. :^) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po trápnej štvorke a päťke, ničím výnimočná šestka. Po prvých scénach som mal dojem, že by to mohlo klapnúť na výbornú, čím by Anderson bez pochýb všetkým skeptikom (vrátane mňa!), zavrel papulu. Lenže ono sa to opäť začalo uberať úplne iným smerom, akoby si človek prial. Čaro príbehu "Residentu" sa skrátka zaseklo v jednotke a trojke, pričom skutočne nechápem, prečo sa všetci tvorcovia (česť výnimkám) tejto série, uchyľujú k bojom "one on one" smrteľníkov, keď by mal byť tento horor v prvom rade (!!!), o zombie. Je mi fakt ľúto, že mnohým tento hlavný prvok príbehu akosi uniká. Je to však moja chyba! Už dávno som si mohol zvyknúť, že táto vyhlásená séria, už dávno nie je o tom, o čom by mal byť ... - 50% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Epické zakončení ságy jedné frančízy? Myslím, že ne. Alice se vrací do Úlu, kde to vše začalo a je to nudné, nepřehledné a děsně nezábavné. Postavy přebíhají z bodu A do bodu B. Střílí se, utíká se a přestříhává se, ale tentokrát nic není zpomaleno. Celý snímek je prostě nuda, boje s monstry nejsou nijak inovativní a stejně z toho souboje není nic vidět. Nepotěší také likvidace všech postav s Retribution a opětovné přeskočení bitvy, na kterou lákal konec předchozího dílu. Bohudík jsem moc nečekal a tak nejsem zklamaný. A final chapter? Tomu nevěříte ne? ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"Veď ja som ťa zabila! Ako to, že žiješ?" "Veď ja som ťa stvoril! Ako to, že ťa neviem zabiť?" "Ja mám prezývku Doc, tak musím pôsobiť seriózne." "Mne hovoria Razor, tak mám zachrípnutý hlas." Z porovnávania pindíkov zase raz vyšlo, že najväčšieho má Milla Jovovich. Zvyšok filmu obsahuje len dve roviny - prestrelená akcia alebo vysvetľovanie fikčného sveta. Po všetkých tých dieloch by malo prísť k určitému posunu, ale mne to stále pripadá ako materská škola scenáristiky použiteľná na béčko spred 30 rokov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No uz je videt, ze to spadlo do regulerniho becka a to ani prvni dily nebyly zadny velkorozpoctovy podivany, ale i tak to je prijemne koukatelny. Dej je samozrejme lehce stupidni, ale je fajn, ze se tvurci pokusili celou serii uzavrit, i kdyz co si budem povidat, na zaver az takovy koule nemeli, aby to skutecne uzavreli, takze tu jsou furt vratka pro dalsi dil (podle me uz dost zbytecny). Jinak akce je docela fajn, zombiku jsou haldy, vse je radne krvavy, triky sice zadnej zazrak, ale vylozene nerusi a Milla snad nestarne. Takze za me porad docela v pohode koukatelny becko na jedno skouknuti. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. prosince 2016 v Tokiu. (Varan)
  • Postava Claire Redfield (Ali Larter) nosí ve filmu stejnou výstroj jako ve videohře „Resident Evil: Revelations 2“. (Sykii)
  • Natáčení mělo původně probíhat od podzimních měsíců roku 2013 v kanadském Torontu, Austrálii, Německu, Kanadě, Rusku a Spojených státech amerických, ale bylo odloženo na konec srpna 2014. Milla Jovovich (Alice) na Facebooku v srpnu 2014 oznámila, že z důvodu jejího těhotenství se natáčení opět odsouvá. Natáčet se nakonec začalo až 18. září 2015 v Kapském Městě v Jižní Africe. (Patw)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama