Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 3
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (475)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to stupidní, ale popravdě jsem nic jiného ani nečekal. Spíš bych se rád víc bavil, což se ale také nepodařilo. Šílenomaxovský úvod byl spíše trapně béčkový a ačkoliv se s příchodem do Úlu blýsklo na trochu hororovější časy (uzavřené prostředí Resident Evilu svědčí), ve finále to byl zase jen a jen brak s příšerně nepřehledným střihem akčních scén. Nad logickými chybami nemá smysl se zastavovat (Být já padouch, prostě bych nechal zapnutý ten větrák a vidělo by se...), je to prostě mizerná videohra, kterou si ale ani nemůžete zahrát. Poslední kapitola? Kéž by. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Akce. V Poslední kapitole navíc akce řízná, nešizená a takřka nepřetržitá, vyzbrojená jak létajícími příšerkami, tak mohutným jízdním parkem po vzoru předělávky Šíleného Maxe. Jenže zároveň akce střihaná tak nesmyslně zběsile, že je ve výsledku chaotická, nepřehledná, nezajímavá a vlastně znehodnocená. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Odpudivá Mila se konečně rozhodla definitivně skoncovat se zlou firmou Deštník, což kdoví proč neudělala hned v prvním dílu. Prostě jim teď nakráčela s partičkou porážkových lidí rovnou do centrály a pozabíjela celý zmutovaný menežment včetně mimořádně necitlivého generálního ředitele sýra Džoraha a všech jeho klonů. Načež na troskách korporátní budovy roztřískala třistapadesátimililitrovou ampuli s tekutým!!! antiTévirotikem, aby uzdravila celou zeměkouli, a teď budeme čekat, jestli to nakonec ten vítr fuckt rozfouká a vydezinfikuje svět, nebo Andrzén spatlá další scénáristickou virtuozitu o tom, proč ta sofistikovaná globální profylaxe nakonec neklapla. No, je to stejně inteligentní jako všechny ty polomongoloidní děti, co do zchytření celé dny zabíjejí v monitoru škaredé animáky, místo aby doháněly svou retardaci studiem alespoň Slabikáře a malé násobilky, a pak to tady blahoslaveně pětkují za doprovodu bizarních slohových anomálií. Nicméně než Mila vleze do té jámy včelové, je to opravdu moc hezky udělané a trochu to připomíná Šíleného Mela. Pak už ovšem následuje jen unylá a tisíckrát viděná laciná chodbařská vybíjená se zfetovaným střihačem, která vyústí do mimořádně kokotského závěru, jenž navzdory všem velkohubým prohlášením o ukončení tohoto uměle natahovaného martýria v podstatě slibuje Rezidentního debila Final Chapter: Next degeneration. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Spoločnosť Umbrella pokračuje vo svojom pláne zničenia ludstva a jedinou osobou, ktorá môže tento proces zastaviť, je Alice. Tá je nútená vrátiť sa do mesta Raccoon City, kde celá nákaza začala. V meste sa totiž má odohrať súboj, ktorý rozhodne o tom, ktorá strana zvíťazí. - Resident Evil a Underworld sú moje najmenej oblúbené hororové série, a aj keď si ich pokračovania vždy rád pozriem, nikdy ma velmi neuspokoja. Táto časť to opäť potvrdzuje. Pri úvodnej naháňačke som mal pocit, že niekto zlyhal a namiesto loga SyFy na začiatok omylom pridal logo SONY. CGI je dosť zlé, ale našťastie nie je používané úplne stále, takže sa to dá prežiť. Súbojov a akcie je tu dosť, lenže ja osobne od finálnej časti hororovej série so Zombie očakávam trochu viac. Milla Jovovich svojím výkonom ťahá takmer všetky scény. Určite treba pochváliť prácu kaskadérov, ktorí mali priestor na poriadne vybláznenie. Pozitívum je pre mňa aj to, ako sa vraj tím postaral o kaskadérku, ktorá pri natáčaní prišla o ruku (http://i.imgur.com/RPDPqlf.jpg). Chýbala mi však aspoň nejaká malá pripomienka v záverečných titulkách. Či to chcete vidieť musíte posúdiť sami, pretože hodnotenia mojich ČSFD kamarátov sú rozporuplné tak ako nikdy, nebudem radšej odporúčať. + herečka z Final Destination, Final Destination 2 a The Diabolical + herec z Diary of the Dead + herečka z The Wicked Within, Fortitude a Don't Hang Up + herečka z Friend Request + herec z The Forest ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poslední RE je fakt nářez! Z kina jsem šel ohluchlý a s rozhozenýma očima.... Jinak samozřejmě jsou dvě třetiny (nebo tři?) filmu věnovány mlácení hlava nehlava v prasáckém střihu, co rve oči. Ale s tím jsem počítal, snad se i trochu těšil. Což neznamená, že střihač nemohl ubrat na razanci...ale zvládl jsem. Mám slabost pro RE (i když na 1.místě mám comics), mám rád Jovovichovou, když se pere, a zombíci též nejsou k zahození. Ošklivá Umbrella se konečně naplno odkopala, a tak je osud lidstva téměř zpečetěn. Kromě šílené kamery jsou obstojné i triky (vyjma placatých 3D krajin), nechybí roztomilé bestie (kentauři fajn, ale lítací potvory vedou), úderná hudba (kterou více oceníte v kině) a úděsné zvukové efekty (zvedaly mě z křesla). Většina soubojů adrenalinových (už ten první na bojovém vozidle), byť v kině opět razantnější. Spolu s dalšími deseti diváky jsem si film fakt užil. Jen konec jsem si představoval trochu jinak, když má jít o poslední část... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Při natáčení došlo 3. prosince k nehodě, během níž byl člen jihoafrického štábu Ricardo Cornelius usmrcen, když ho vozidlo Humvee přimáčklo ke zdi. (Danny F.)
  • Mladšiu verziu Alice a Červenú kráľovnú si zahrala Ever Gaboo Anderson, skutočná dcéra Milly Jovovich (Alice). (HelenaGray)
  • Zatímco předchozí film byl velmi stylizovaný a plný zpomalených záběrů, tak tento díl se režisér Paul W.S. Anderson rozhodl natočit více realisticky a bez efektních zpomalených záběrů. (Bathory)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama