Reklama

Reklama

MI-5: Vyšší dobro

  • Velká Británie Spooks: The Greater Good (více)
Trailer 1

Když uprchne terorista během rutinní předávky z vyšetřovací vazby, bývalý agent Holloway se musí spojit se zdiskreditovaným šéfem protiteroristického oddělení MI5, aby vypátrali uprchlíka dřív, než dojde k teroristickému útoku v Londýně. Poté, co během rutinního převozu uprchne z vyšetřovací vazby MI5 charizmatický terorista Adem Qasim, je z jeho zmizení obviněn legendární šéf protiteroristického oddělení Harry Pearce (Peter Firth). Nikoho proto nepřekvapí, když zkompromitovaný Harry, který byl donucen k rezignaci, skočí jedné noci z mostu do Temže... MI5, která je v důsledku debaklu s Qasimem na kolenou a čelí kontroverzní reformě, povolává bývalého agenta Willa Hollowaye (Kit Harington známý ze seriálu Hra o trůny) zpět z Moskvy, jen aby odhalil šokující pravdu - že Harry je stále naživu. Zdiskreditovaný šéf porušil všechna pravidla a teď potřebuje Willovu pomoc. Zatímco Qasim chystá svůj zničující útok na hlavní sídlo MI5 v Londýně, Will se musí rozhodnout, zda Harryho nahlásí, nebo riskuje všechno tím, že mu bude důvěřovat. Zkažený, nebezpečný mistr špionů ho totiž už v minulosti jednou zradil. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

Ivo 

všechny recenze uživatele

Trošinku přeuzlovaná kočkomyší špionážní hříčka, z jejíž přímočaré neuvěřitelnosti ještě o kus ční sám hlavní hrdina: jakýsi -náctiletý lilipután, údajně prý zkušený, všemocný a velmi ceněný agent (asi byl vyslán na tajnou misi už v mateřské školce ?). Celou dobu se tam všichni navzájem odstřelují a všemi směry stíhají, až nakonec, po mnoha oklikách a klamných závěrech, nám sám hlavní soudruh upřímně odhalí své skutečné lidské i ideologické kvality ... Zlá CIA se opět přepočítala (též i zlý mohamedánský tenorista) ... slza zamáčknuta ... a že každá agentka/policistka pracuje zároveň automaticky i jako modelka pro Vogue, na to jsme si už tak nějak zvykli ... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Špionážní rutina, ve které je ex-agent MI5 povolán zpátky do služby a kromě nahánění bývalého nadřízeného řeší i krtka uvnitř tajné služby. Průhledné až běda, protože vynašeč se dá objevit celkem záhy, ale má to celkem solidní tempo, pořád se něco děje a vzdor tomu, že se scénářem si nikdo mozkové závity příliš nenamáhal, dokáže film bavit. Herecky dobré, ale Kit Harrington hraje bastarda ze Zimohradu i tady a začínám toho kluka podezírat, že nikoho jiného ani hrát neumí. 60% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Logicky velmi obskurní špionážní hra na kokota a na myš, při níž celou dobu tápete, jsou-li větší kočky agenti MI5 nebo arabští tenoristé, či je snad jen totální kočka scenárista a snaží se ji udělat i z vás. Pokud však nejste jedním z těch „hloubavých“ artových hnědopichů a vyteplených snílků, hledajících v masové zábavě, jakou film bezesporu je, filosoficko – umělecké ukájení svého přebujelého ega, dokážete-li se povznést nad těch několik do očí bijících kočkovin a na chvíli omezit svůj intelekt na prosté relaxační cucání si palce, dočkáte se svižného, dobře natočeného a zábavného „vinného potěšení“ s vcelku milými zvraty a zvratky, které vám rozhodně nezkurví večer jako třeba takový Birdman. Já se tedy skvěle slaboduše bavil a vůbec mi nevadilo ani to, že když Jenda Sníh shodí tu bandu vlčích kožešin a vysoké podpatky Noční hlídky, je to dost podměrečný, anorektický chcípák, kterého by tajné služby najaly leda tak k infiltraci mezi Pygmeje. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NĚKDO CHCE ZNIČIT MI5…“ /// Seriálovou minulost to nezapírá. Spíš na ni staví, ale nemám dojem, že je nutný ji znát. Hlavu si nelámali ani s vobsazením. Peter Firth si střihl tu svou roli a John Sníh má roli lepší než v Pompejích. Dobře to vodsejpá, žádný zbytečný kecy, spíž chytrý dialogy, jako abych prej všechno za pochodu pochopil. Místy to sice je hloupý, ale nějak se z těch prekérek (všichni) vobčas dostat musej. Špionážní TV film, ve kterým se hledá krtek (necháš toho bobra! Krtek…) a kde se všichni snažej dělat z diváka kreténa. Čím dýl nebudu nic tušit, tak vo to víc pak prej budu překvapenej. Takže nic netuším (což mě baví) a snažím se bejt překvapenej. A souhlas, rozhodně to má víc PRO než PROTI. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tenhle seroš šel mimo mě. 2.) Rád dělám složitý rozhodnutí. Je to totiž moje práce… 3.) Thx za titule „eleintron“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Začnem asi takto. Nebolo to zlé. Konečne špionážny thriler, kde bola fakt aj špionáž, mrtvé schránky, dvojití agenti, Alexanderplatz a podobné šmakocinky. Reakcia na dnešnú dobu nesmela chýbať, preto bol hlavný záporák humánny Arab, ktorý v srdci Londýna vyrába sudy plné trhavín. Pointa je ale v postavách, kde vyhodený šéf MI5 môže veriť len mladému agentovi, ktorého sám pred rokmi vyhodil a spoločne sa vydávajú na cestu dolapenia toho atentátnika a odkrytia veľkej spikleneckej siete. Jeden má skúsenosti, prehľad, schopnosti, ten druhý je tam len kvôli tomu, aby prilákal fanúšikov Game of Thrones. Na prvý pohľad sa môže zdať, že to je nuda, ale sú tam také zvraty a až do samotného záveru netušíte, kto za tým všetkým vlastne je. To je veľké plus. Mínus je ale to, že akcia nebola dostatočne strhujúca, asi chýbali peniažky a jedna dejová línia nebola vôbec vysvetlená. Ale pozeratelné, na rozmýšľanie, nie prvoplánový výplach. 3 z 5 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Scény z ulíc Londýna museli byť točené znovu a znovu, pretože do záberov sa stále dostávali autobusy s plagátmi Kita Haringtona. (Laslo)
  • Kit Harington dostal špionážne cvičenie od bývalého vojaka SAS (špeciálna jednotka britskej armády), aby mohol vierohodne zahrať svoju rolu vo filme. (Laslo)
  • Natáčelo se v Londýně, Berlíně a Moskvě. (Terva)

Reklama

Reklama