Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Záchrana světa

  • USA Justice League: The Flashpoint Paradox
všechny plakáty
Trailer

V této napínavé adaptaci komiksu z roku 2011 cestuje Flash v čase s cílem napravit klíčové události v životě své rodiny. Jenže to způsobí řetězovou reakci a dojde k vytvoření katastrofální roztříštěné alternativní reality, ve které Liga spravedlivých nikdy nevznikla a Superman není k nalezení. Uprostřed nového světa pustošeného nelítostnou válkou Wonder Woman a Amazonek s Aquamanem a Atlanťany se Flash musí spojit s mnohem krutějším a násilničtějším Batmanem i vládním agentem Cyborgem, aby se společně pokusili obnovit Flashovu původní časovou linii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší animák, co jsem kdy viděl. DC je na animáky prostě machr, zde je tolik brutality a drsných scén, až to hezký není, opravdu v některých situacích to není pro děti. Výborný film ze světa DC trochu jinak, u mě naprostá spokojenost...byly momenty kdy se mi téměř zastavil dech a kdy jsem jen s napětím očekával, co bude dál. Nemám nic, co bych vytkl. ()

Tomano 

všechny recenze uživatele

Oproti ostatním Justice Ligám ubylo vtipu a hlášek, ale naopak přibylo temnoty a kupodivu celkem i brutálnosti (záběr na Batmana skrze prostřelenou hlavu ftw). Alternativní reality jsou samozřejmě dělané pro to, aby jsme byli alespoň chvilku v šoku, že umřel nějaký známý hrdina/padouch, než celou jinou realitu zachráníme nebo opustíme nebo resetujeme nebo whatever. Každopádně taky slouží k úpravě vlastností a minulostí okoukaných hrdinů a tady se ty změny povedly na výbornou. Nejlepší asi minulost badass Batmana s pistolema podaná v jedné minutě. Nový origin Flashe, *SPOILER* který se při získávání superschopností vpodstatě upálí */SPOILER*, byl taky hodně silný. Bitvy klasicky zábavně akční, jako u ostatních filmů, akorát tady teklo mnohem více krve. Našlo by se pár kiksů v příběhu, které jsem se ale rozhodl neřešit, protože jsem po dokoukání zůstal nadšený právě kvůli té temné atmosféře. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Z JL: Flashpoint Paradox bych mohl být opravdu nadšený jedině kdyby mi bylo dvanáct. Je sice lepší než třeba taky dost chválené Batman: Mask of the Phantasm, ale ne proto že by tu byl třeba lepší příběh nebo propracovanější charaktery, nebo to byl celkově dospělejší film, ale protože tohle je čistokrevný slash, ve kterém se mohli scénáristi urvat ze řetězu. Prostě fanfikce ve které si hrají se situacemi "co by byly nejvíc cool", dokonce včetně hrátek s románky mezi nepravděpodobnými postavami a jejich sexuální orientací. Přesně jako když si fanynky píší knihy o tom že Severus Snape je gay, a Ron začne chodit s Hermionou a Pottera to nasere a chce mu dát přes hubu (teď vyloženě parafrázuji zápletku Flashpointu). Jako samostatný příběh bez návaznosti na zbytek toho komiksového světa to ani omylem nefunguje. Ale když to beru jako slash, tak to zábava je, ne že ne. Nihilista Batman, Aquaman vyhlazuje lidstvo, Superman je posera, Joker je [spoiler], hromada superhrdinů umře, k tomu pár záběrů z velkolepých bitev ve zdevastované Evropě. Prostě jo, je to docela cool sranda. Samozřejmě bez jakýchkoli následků, pointa je přesně taková jak snad každý čekal od začátku. 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Trpí to tradičním neduhem "crossoverových" setkání ze stáje DC; nezná to míru dobrého vkusu. Málem na to dojel již údernický synátor a toto je na tom ještě o stupeň hůře. Místo aby se to soustředilo na několik málo postav, tak se tu promenáduje jedno velké jméno vedle druhého. Ne snad, že by měli nějakou úlohu, ale čistě proto, aby se tu objevili, měli svých dvacet vteřin slávy a geekové si je mohli odšktnout ze seznamu svých vlhkých snů "ten versus tamten". A tak tu sice uvidíte kde koho od DC, ale tak nějak se pro tu promenádu jmen nedostává na ty hlavní, o kterých to je především. Což je škoda, protože ta látka má ve své dospělosti ohromný potenciál a především pro postavu Flashe dělá první poslední. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Většinou žehrám na zbytečně natahovanou stopáž filmů a tady mám opačný problém - Flashpoint Paradox nastřeluje spoustu témat a nemá čas se jim poctivě věnovat. Komiksový film na téma bradburyovské Ozvěny hromu zkrátka nemůže mít hodinu a čtvrt. Film tak stěží zvládá dodat nějakou charakterizaci Flashovi a alternativnímu bezohlednějšímu Batmanovi. Wonder Woman a její boj s Aquamanem už takové štěstí nemají. Film to je sympaticky nekompromisní, ale s tím zaměřením na drsnost a temnotu to přece jenom na můj vkus přehání. S takovýmhle vděčným námětem to ani nebylo třeba a víc jsme mohli prozkoumat tuhle verzi univerza JL jako z noční můry. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Film je založen na komiksové sáze od DC Comics "Flashpoint" z roku 2011, kterou napsali Geoff Jones a Andy Kubert. (Shadowspark)
  • Jedná se o první animovaný film o Justice League, kde se neobjeví Martian Mannhunter. (jh666)

Reklama

Reklama