Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (388)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Courtney po ťažkom rozvode uniká spolu s dvomi deťmi pred svojim manželom. Bez ohľadu nato, že by o tom čo i len tušila, nasťahuje sa do opusteného domu na vidieku, ktorý bol v minulosti svedkom mnoha krutých udalostí. Keď sa jeden so synov začína správať čoraz zvláštnejšie, začína si uvedomovať, že niečo nie je v poriadku. Nemôžem si pomôcť, ale mne sa toto druhé pokračovanie páčilo o niečo viac. Duchariny sú môj najobľúbenejší hororový subžáner, pričom len zriedka ktorý má naozaj milo prekvapí. Nejaké mimoriadne zápory som nepostrehol, pribudli úmrtia, ktoré boli dostatočne originálne. Milujem lakačky a tak sa musím priznať, že mňa osobne v niektorých momentoch pekne nadhodilo (napriek tomu, že sú niektoré predvídateľné). Atmosféra miestami dobrá a keď k tomu prirátam solídnu hudbu, konečne môžem byť po dlhej dobe spokojný. Nebyť toho nemastného, neslaného záveru kedy sa vyslovene pýtalo pritvrdiť, jednu ☆ by som prihodil. Takto - 65% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Po úspěšné jedničce vzali značku do ruky fušeři z Blumhouse Productions (Jesebelle, Visions, Dark Skies a podobný sračky) a vytvořili přesně ten samý generický hororový produkt, na který se specializují. Tedy hloupé laciné lekačky (včetně toho, že poslední záběr je lekačkou (hloupou, lacinou)), děti, rozdělená rodina, izolovaný dům a hlavně neschopnost vzbudit jakoukoli emoci dále než tu samou sekundu kdy onen podnět proběhne. Je to usledovatelný, pár nápadů zde taky je a třeba snahu scénáristy to z minulého dílu dějak přicvakat dohromady je třeba ocenit, nicméně se můžete připravit na to, že za týden nebudete vědět, že jste to viděli. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tož chtěla utéct se svými dvěma syny před násilnickým manželem, jenže mladá matka (jejíž jméno dosud nevím, jak se vyslovuje :-) Shannyn Sossamon), ve starém domě zjišťuje, že tam někdo naporcoval celou rodinu. Bubák je zpět a řetězec hrozivých událostí je třeba utnout. Scott Derrickson před lety z toho mála dokázal vyždímat maximum. Vznikl solidně hutný kousek. Se scénářem si tentokrát dal stejný tým ještě méně práce, přesto se tvůrci místy docela dobře vyřádili. Klasická duchařina nikdy nebude mým šálkem kávy, tu a tam ale ve správný moment vytáhne nějaké to znepokojivé eso z rukávu. A ano, lekl jsem se. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl příznivcem prvního Sinisteru (na rozdíl od ostatních ho považuju za dost průměrnou záležitost a svým způsobem i ztrátu času), takže jsem od tohoto pokračování vůbec nic nečekal. No a vlastně jsem od něj ani nic nedostal. Ciaran Foy si vedl ještě hůře než jeho předchůdce Scott Derrickson a já měl co dělat, abych se na to vůbec dodíval až do konce. Provařené téma a recyklace (kopírka) prvního dílu byla ještě více únavná než její předchůdce a vlastně nám skoro nic nového nepřinesla. Máme tady sice novou rodinu (která mi byla ještě více nesympatická než ta první), nový dům – když už ten starý shořel a několik „šokujících“ pásek, ale to je tak všechno. Atmosféra byla místy hodně zoufalá, napětí se tu za celou dobu skoro neobjevilo a o kvalitě hereckých výkonů se nebudu raději bavit vůbec. Shannyn Sossamon mám docela rád, ale i ona zde byla dost zoufalá – jako by jí to snad ani nebavilo. Abych byl vůbec schopný nějak tento film ohodnotit, musel jsem si vystačit jen s několika „drobky“, které se tu objevili. 30% ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, co je to prosím vás za hodnocení? To je jako říct o želvě, že je pomalejší než zebra. Tady jde o to, že Sinister dvojka nesnese vůbec žádné srovnání nejen s jedničkou, ale ani s filmem jako takovým. Tuhle mě Labyrint chtěl dojmout zombíky a teď tu máme horor s tajemným týpkem v masce na ksichtě. Já ten gejzír nápadů nestíhám, ještě aby tak do kina přišla romantická komedie o milostném trojúhelníku a já budu zralej na ručník... Kdyby prázdnota ještě neměla jméno, mohlo by se jí říkat Sinister 2. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu měla být původně i scéna, kde chlapec sestřeluje plechovky prakem. Když je však shazuje, na plotě přistane ptáček. Chlapec na něj míří, ale vystřelit nedokáže. V tu chvíli přichází jeho bratr, ptáčka sestřelí a rozdupe ho. Vše sleduje z okna jeho matka. (pornogrind)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 27,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 53,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama