Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (388)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Tak se to říká že? Jednička byla skvělá v budování atmosféry a tím, že dvojka je vlastně přímé pokračování, tak ve výsledku už tu není ten "wow" efekt, co byl na konci prvního dílu. Sinister 2 nebere ohled na to, pokud jste viděli první díl. Zápletka už je vlastně daná a zbývá, aby to pochopili taky hrdinové ve filmu. Na druhou stranu je z toho vlastně podařený sequel, který doplňuje mezery v jedničce. Jak a proč. Krom hlavního herce, ale není na filmu žádný jiný tahák. Úžasný James "Ray" Ransone si zopakoval svojí roli. Tentokrát jako hlavní a to je vlastně vše. Sledování starých filmů je opět napoprvé docela dost depresivní a nejlepší lekací scény si bere dvojka z předchozího dílu. Jediná skutečně zajímavá scéna je hraní s baterkou a stíny. To je sakra povedený. Ve výsledku je to, ale skutečně promarněná šance na podařený horor. Jednoduše – neděsí. (44 %) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Natočené smrti boli dosť nepríjemné a nechutné, čo je pri horore pochvala, ale čo sa týka tých deciek.. neviem neviem, očakával som viac tajomna, ale Foy nám hneď od začiatku odhalil takmer všetko a čo neodhalil, sa dá veľmi ľahko domyslieť a očakávať. P.S. tá sinisterovská zvučka, jedno veľké bŕŕŕ! ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na relativně unikátní jedničku to nemá, ale pořád je to zatraceně creepy horor, který mě naštval pouze tím, jak moc spoléhá na přiteplené lekačky, které nemám rád, protože je to pro tvůrce hororu nejjednoduší cesta, jak postrašit diváka. K mé nelibosti jsou tady opravdu hodně intenzivní a občas i nečekané, byť jsou provedeny dost lacině: klasické ticho, náhlý hlasitý zvuk a děsivý xichtík. Ten největší strach ale nahání zvuková stránka. Vrací se i původní hudební motiv, který patří mezi to nejvíc sick mezi hororovými soundtracky. Hudba, která ve správné situaci dokáže nahnat nefalšovanou hrůzu. Příběh jako takový ale ničím inovátorský. Máme tu klasické rodinné drama a bubáka navrch. Ústřední bubák je dost děsivej, jeho minioni zas už tolik ne. Jako celek spíše průměr, byť na takové to jednorázové postrašení to funguje víc dobře. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sinister 2" je jednoznačný pokles oproti prvému filmu. Slabá atmosféra, slabý príbeh, hrozné herecké výkony deciek (okrem Dylana) a poňaté celkom nesprávmym spôsobom. Mal som dva dôvody, pre ktoré bol prvý film skvelý. Bol podaný z výborného uhla pohľadu a pásky neboli veľmi krvavé, no mali v sebe veľmi silného strašidelného ducha. To sa tu úplne zmenilo. Teraz máme príbeh z pohľadu chlapca a oveľa násilnickejšie pásky. A nefunguje to. Nehrá to do atmosféry. Nechápem prečo tie pásky musia teraz deti pozerať spolu. Nechápem prečo rozprávajú a prečo drvivú väčšinu filmu vyzerajú úplne zdravo... toto všetko ten film pre mňa tlačí dole. Finále nedáva podľa mňa moc zmysel a celý film je trošku postavený na hlavu. Pochválim ešte Shannyn Sossamon, ktorá tomu jediná dáva skutečného ducha a James Ransone sa naozaj snaží a jeho postáva vychádza celkom okey. Chlapec čo hrá Dylana je tiež celkom okey, no ostatní... radšej nebudem hovoriť, lebo fakt tomu nedávajú nič a je to suché, nemastné, neslané... bez chuti... no proste nudný hororový sequel, akých je na svete dosť. Dúfam, že ďalšie prznenie série už nenastane, a po tomto fiasku to ukončia. Hodnotenie: D+ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně ohromné překvapení.Jednička mě kdysi v kině moc nechytla a díky blbému konci spíš naštvala, ale při pozdější projekci doma se ženou už to bylo mnohem lepší.Když sem viděl trailer na dvojku a s hrůzou zjistil, že se nás čekají Kukuřičně děti 18: Gene Simons vrací úder, měl sem zcvrklo v trenkách, jaký nás to čeká provar.Překvapení pro mě tedy je, že mě to bavilo možná víc, než první díl.Chápu zdejší vlažnější přijetí, protože zasazení na americký buranov nedělá nikdy dobrotu, natož když do filmu přidáte malé děti, které ale nestraší, ale ve filmu působí vlastně jako vysvětlující a žijící organismus normálního scénáře.Jenže co funguje je přátelé detektivní děj, který mě prostě chytnul a bavil, skvělá atmosféra a lekačky, ze kterých sem se asi 3x připosral.Další silný prvek je určitě hudba.Sinister 2 pro mě není kino film, brát ho tak, dám menší hodnocení, ale pokud vezmete dvojku jak dvd béčko které vzniklo bez většího potenciálu, určitě ho s radostí nadhodnotím a přihmouřím oko nad tou blbou dějovou linkou s partou Kukuřičných dětí.V tomhle roce vzniklo opět hodně hororů a Sinister 2 prostě patří k něm povedenějším.69%. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Počas kostolnej scény boli použité živé potkany. (Mathew234)

Reklama

Reklama