Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (294)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl. Sice potěší, že se tentokrát film věnuje Lin Shaye a její minulosti, ale přišlo mi to absolutně bez atmosféry, lekačka nefungovala ani jedna, finále mi přišlo velmi krátké a vymítací kolegové mi příliš vtipní nepřišli. Vizuálně je to klasicky na úrovni a pořád je to koukatelnější než většina jiných duchařin, za mne však zbytečný díl, který pouze recykluje, neděsí a vlastně ani příliš nezabaví.55% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Insidious je moje druhá nejoblíbenější hororová série. Dokonce i vlažně přijatá prequelová trojka se mi hodně líbila. A Poslední klíč je další z hromady laciných hororů, jež je pouze zatížen přívěškem Insidious. Pro shrnutí : vůbec jsem se nebál, lekačky moc nefungovaly a radši jsem si hrál Candy crush..to prostě člověk od hororu úplně neočekává. Pětku už prosím ne. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, kam až se dá recyklovat už takhle recyklovaná série o bubácích. Insidious vsadil na kartu jistoty, když hororově vyprahlému, ale zároveň také z velké části negramotnému publiku naservíroval pohádku na pokračování o lovcích duchů. Pak se není čemu divit, že v současné době jsou velebeny podobné rychlokvašné hrůzy (ještě společně s Conjuring nebo Annabelle), které zneužívají divákovy benevolence, přičemž na klasiky žánrů se neprávem zapomíná. Již čtvrtý díl tohoto večerníčku přináší v podstatě stále tu stejnou šablonu - aby taky ne, kdyby měli tvůrci potenciál přijít s něčím novým a neotřelým, asi by se nezahrabávali s touhle duchařskou frenčízou. Čili pokud jste viděli kterýkoli s předchozích dílů, zhruba víte, o co půjde. Model křivda => bubák => hledání bubáka => bloudění na onom světě => odstraňování křivdy / bubáka => zadní vrátka pro další díl, jsou zřejmě nějaké zaklínadlo, bez kterého se soudobý horor podobného ražení zřejmě neobejde. Co však musím pochválit je stále vysoce kvalitní produkce, což je téměř zázrak, neboť film byl údajně natočen za 10mega usd. K dobru rovněž připočítávám několik lekaček, u kterým jsem se lek jak zmrd. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z celé série se jedná o zatím nejslabší díl, ale v té duchařské bídě posledních let je to pořád nadprůměr. V zásadě se jedná o další z báchorek o strašidelném domě, do kterého po letech přijíždí hlavní hrdinka, aby si to s bubákem vyřídila jednou provždy. Atmosféru to mělo celkem slušnou, laciné lekačky na mě fungovaly, vizualice hlavního strašidla je solidní a docela mě potěšil zvrat, dá-li se to tak nazvat, který přišel v závěru. Herecky jakž takž. Lin Shaye je pro mě doplňkovou herečkou a nejsem si jist, jestli byl úplně dobrý nápad postavit film na ní. Ale tady bude problém spíš ve mě. S ostatními aktéry jsem neměl problém a potěšilo mě i to málo prostoru pro Caitlin Gerard. Podle ohlasů jsem moc nečekal, takže ve finále jsem spokojen. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď si to dám ako celok dokopy, myslím, že som o niečo spokojnejší, než keď som naposledy sledoval "Insidious: Chapter 3". Film, ktorý vyslovene zachránila jeho druhá polovica pred tým, aby sa stal nudným a zbytočným prequelom. Teraz sa ale pozrime na "Insidious: The Last Key". Nevedel som, čo môžem od filmu čakať. Nepovažoval som za pozitívny signál fakt, že bol film posunutý z októbra 2017 na január 2018. A jediné čo mi ostávalo dúfať, že to tvorcovia nepokazia. Tak som si kúpil svoj lístok, sadol do sály, pozrel si to a v mnohom to prekonalo moje očakávania. Kým na iných miestach som zase skutočne prevracal očami. Ale okey, čo na filme funguje? Lin Shaye sa po štvrtýkrát dostane do role Elise a je rovnako vynikajúca ako bola vždy. A je super, že sa v tomto filme o nej aj najviac dozvieme a budeme ju môcť spoznať cez časti v minulosti. Je to vynikajúce. Príbeh je zaujímavejší a dokonca si myslím, že aj zloduch je celkom kreatívny. No ohliadnuc od toho, že má skvelý dizajn a má veľmi kreatívne spôsoby ako ovládať ľudí, tak sa o ňom nedozvieme dokopy nič. Len to, že je veľmi strašidelný. Muž s kľúčmi je veľmi strašidelný. To je jediné čo vieme. Ostatné herecké výkony a réžia sú fungujúce a film má dobrú a tmavú temnú atmosféru. Takže dávam kredit aj v tomto. Plus si myslím, že sa to skvele prepája aj medzi "Chapter 3" aj s prvým filmom "Insidious". A rozhodne som vždy rád, ak ma film nenudí. Čo tento rozhodne nudu pre mňa nepriniesol. Kde ale film zlyháva? Agnus Sampson a Leigh Whannell sa tu tak veľmi snažia byť vtipní, až to miestami bolí. Občas povedia niečo, čo je celkom vtipné a nemôžem povedať, že sú vo filme zle využití, no v momente ako chceli baliť pekné baby alebo byť vtipný, tak som musel prekrúcať oči. To bolo skutočne otravné. Skákačky síce nie sú falošné, no rozhodne je to hororový element, ktorý musí zmiznúť. Pretože ma to vždy z atmosféry vytiahne. A málo tomu pridá. A v tomto filme to nepridalo skutočne nič. Je to len už staré klišé. Ako som povedal, o Mužovi s kľúčmi sa moc nedozvieme, a jeho porazenie je podľa mňa strašne odfláknuté. A okrem toho tu bude aj jedna smrť, kde som si skutočne musel povedať - "Bolo to nutné?" Myslím si, že film je lepší ako jeho predchodca a dáva mi to otázky, či je to skutočne koniec série, alebo sa to rozhodnú tvorcovia nejako obnoviť, Nebudem spoilovať, no poviem, že vidím nejakú cestu. Hoci názov evokuje, že sme v poslednom filme, nikdy nehovorím nikdy. A ako som povedal, mal by som aj jeden nápad, ako by to mohlo pokračovať. Takže uvidíme čo sa so sériou bude diať ďalej. Hodnotenie: B ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)
  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama