Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na pozretie fajn,horory mám rád,hlavne tie ktoré mi dokážu nahnať strach,alebo aspoň priklincujú do sedačky.Tomuto sa to veľmi nepodarilo aj keď som to pozeral v noci.Strašne veľa flashbekov,rýchly strih ,samé vidiny...myslím že niekedy je menej viac.Tých duchárskych horrorov je už veľa,chcelo by to niečo originálne.Odporúčam radšej STRACH V PRIAMOM PRENOSE.50%. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Klasická šablóna o strašidelnom dome, optimalizovaná pre dnešné teenagerske publikum - čo Bay so svojimi Dunami dokáže viac než dobre (ako nám už dokázal v Texase). Spolu s Kľúčom vrchol tohtoročnej žánrovej úrody, preto sa len veľmi ťažko vyhne porovnávaniu... z ktorého obe snímky vyjdu priblížne s rovnakým skóre. Kým Softley sa vydal oldschoolovejšou cestou, stavial na atmosfére a na konci prekvapil slušnou pointou, Douglas je kamarát s ľakačkami, krvou a videoklipovým vizuálnym podaním (ostatne keby nebol, pravdepodobne mu Bay nezatelefonuje), no s blížiacim sa záverom mu mierne dochádza dych. Jeho réžijný debut si najlepšie užijete na Halloweena v plnom kine, obklopení publikom, ktoré je schopné každú ľakačku "oceniť" 5-sekundovým vreskotom a následnou 20-sekundovou diskusiou na tému "Vieš ako som sa zľakol?". U Kľúča by ma to rušilo, u tejto neambicióznej a zábavnej jednohubky ani náhodou. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Viac než slušný remake skvelej klasiky, obohatený vôbec nie samoúčelnými kamerovými hrátkami, slušným scenárom a dobrými hereckými výkonmi. Oproti pôvodnej verzii došlo k zmene deja a pritvrdilo sa. Kultovka ako The Ring sa z toho určite nestane na to je málo inovačný. Producent Michael Bay si teda vie zaobstarať slušných videoklipových režisérov. Už sa náramne teším na jeho najbližší projekt. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Začátek slušnej, ale pak už to bylo horší a horší a ani lekačky za moc nestály. Děj je od začátku, kdy ukážou co se stalo jasnej, takže žádný moc velký překvapení se nekoná a konec trošku napínej je, ale ten happyend se tam jaksi nehodil a taky by bylo mnohem lepší, kdyby tam někdo zemřel vprůběhu filmu, ale nic takovýho se nekonalo a jen pár dobrých scén tenhle horor zachránilo od horšího hodnoceníj ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Díky českému názvu jsem nejprve vůbec netušil, že film patří do známé série Amityville. Nicméně po tom novém hororovém boomu, kde se jednotlivé horory sobě podobají jako vejce vejci, se mi vlastně 3:15 zemřeš docela dost líbilo. Ne, že bych byl podělaný strachy, ale víc než samotný děj mě konsternoval divoký střih a velice nepříjemná hudba, která už od začátku dávala tušit, že tohle na rodinnou idylku nebude. A taky mám teď hodně rád Ryana Reynoldse, takže mě potěšil i v té roli. PS (spoiler): překvapilo mě, že se nejedná o slasher a žádný člověk ve filmu nezemře. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Ronald DeFeo, predchádzajúci majiteľ domu, bol obžalovaný zo šesťnásobnej vraždy druhého stupňa a dostal šesťkrát 25-ročný trest odňatia slobody. Zomrel vo väzení 12. marca 2021. (Raccoon.city)
  • Príbeh rodiny Lutzových vyšiel prvýkrát v roku 1977 a neskôr podľa knihy vznikla rada hororových filmov, ale aj veľa článkov tvrdiacich, že si to všetko rodina vymyslela, aby získali peniaze. Lutzovci sa samozrejme vždy bránili, dokonca autorov podobných tvrdení zažalovali, ale súd im nikdy nedal za pravdu. V tom istom dome po ich odsťahovaní už sa vystriedalo niekoľko ľudí a jedna rodina tam žila dokonca cez 10 rokov. Všetci hovoria, že sa tam nikdy nič mimoriadne nestalo. (Karush)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama