Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 1

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (621)

misterz 

všechny recenze uživatele

Poviem to stručne. Premárnený čas. Dejová linka nie je ničím výnimočná, skôr ide o takú štandardnú, x-krát videnú frašku, pri ktorej usporiadanú, mladú rodinku terorizuje démon, ktorému sa zachcelo onakvejšieho tela ako len toho umelého v podaní bábiky. Samozrejme hlava rodiny spočiatku ničomu neverí a je ku všetkému nadprirodzenému skeptická... Čo sa týka atmosféry, presne podľa očakávania - nula bodov. Napočítal som dve scény, kde to zaváňa aspoň slabučkým priemerom (scéna pri výťahoch a potom pri konci). Preto tie dve hviezdy, ale to len vďaka tomu, že mám dobrú náladu. Myslím, že jedna by bola ďaleko spravodlivejšia. 30/100 ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Annabelle byla na "V zajetí démonů" to nejlepší, proto bylo jen otázkou času, kdy dostane vlastní film. Kdyby se ho byl ujal Wan, mohla ho (tak jako oba díly "The Conjuring") zachránit alespoň libová vizuální stránka. Na post režiséra byl však vybrán kameraman (!) Leonetti a hororový fail byl dokonán. Tuctová rodinka, jejíž osud je vám naprosto ukradený, je terorizována duchem "satanistky" Annabelle ("Dětská hra" hadr), který se vždy objeví, udělá BAF! a zase mizí. Proč dělá pí*oviny, místo aby je sejmula, to se zeptejte Ziembickiho.;-) Nechybí klišárny jako kněz nebo na Zlo věřící černoška, nechybí ani rodinný happy-end. Nebýt té jedné dobré scény ve sklepě... P.S.: Poznat, že se film neodehrává v současnosti, by - v případě, že jste prošvihli úvod a neznáte "The Conjuring" - mohl být docela oříšek.xD ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se jak filmu budu křivdit, jak ho budu lynchovat!! No světe div se, se tak nestane, Annabelle je totiž nejděsivějším filmem roku 2014. Oculuse, Delivera us from Devila a Babadooka si dává k snídaňi a o parodiích jako Jessabelle či Ouija ani nemluvím. Už od začátku film nastolí rychlé tempo, solidní soundtrack, krásný retro look a spousta lekaček, Ano lekl jsem se 2x a 3x slušně cuknul. Scéna ve výtahu absolutně dech vyrážející!! Mráz po zádech a husí kůže je nevyhnutelná. Annabelle je tedy Solidním old school hororem a poctou všem 80-90 létům, byť je to pořád dokola, tahle forma mi sedla. Vzhledem k tomu jaký odpor/averzi k duchařinám mám, tahle příjemně překvapila a nebojím se jí vychválit. 70% ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Od tohto hororu som čakala naozaj viac. Mnoho hororov (dobre tak každý) idem pozerať vždy so strachom. Potom si však uvedomím, že to vôbec nie je tak bububu ako som očakávala a začne ma film nudiť. Tu však celkový dojem pokazil najmä ten diabol, čert, satan alebo čo to bolo zač. Skôr než desivý bol tento bubák akousi paródiou na niečo čo je desivé. A ja neviem či sú tí ľudia naozaj tak slepí, že o takto nechutnej bábe povedia, že je krásna a ešte si ju chcú vystaviť doma niekde na poličku. No ani náhodou v momente by som ju spálila. Ale zas sa mi celkom páčilo to prepojenie s besnením Mansonovej rodiny. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory nevalnému obsazení a nezbytnému výskytu klišé se jedná o film s obstojnou atmosférou, který mě osobně bavil (mj. proto, že hlavní bubák nemá chybu). Závěr mi sice přišel stupidní a celý film se mi nejspíš už za pár dní vykouří z hlavy, ale jako celek mi to prostě sedlo a nedivím se, že vznikla pokračování. Btw. postava manžela se zde chová jako naprostý kretén, (nejen) čímž mi Anabelle trochu připomněla můj oblíbený horor Rosemary má děťátko. Btw. filmem jsem původně trochu opovrhoval kvůli jeho plakátu, který mi přijde stupidní - na té panence mi nepřijde absolutně nic strašidelného, podle mě je prostě jen strašně ošklivá, a nechápu, které děcko by si dobrovolně hrálo s takovým hnusem. UPDATE 5.5.2020 - Napodruhé v telce (v mizerném českém dabingu) mě to už vůbec nebavilo a ani jsem to nedokoukal. A strašně mi to splývá v té současné mase amerických hororů, které jsou jeden od druhého v podstatě k nerozeznání a celé je to strašně komerční, popcornově hloupé a určené k jednorázové spotřebě. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Keď sa Mia (Annabelle Wallis) pichne na šijacom stroji, ide k umývadlu, ktoré má zátku neprislúchajúcu vtedajšej dobe. V tom čase sa vyrábali len normálne samostatné čierne zátky. (speedy7929)
  • Představitelka hlavní hrdinky se shodou okolností jmenuje Annabelle Wallis, stejně jako děsivá panenka. (Voorhees)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama