Reklama

Reklama

Endeavour

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2023), 59 h 8 min (Minutáž: 88–120 min)

Scénář:

Russell Lewis

Hrají:

Shaun Evans, Roger Allam, Anton Lesser, Sean Rigby, Jack Laskey, Simon Kunz, Jonathan Hyde, Nigel Cooke, Chris Larkin, John Light, Rosalind Halstead, Tom McKay (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(36)

Seriál se odehrává v 60. letech a soustředí se na začátek kariéry Endeavoura Morse na pozici policejního strážníka. Morse se s partnerem detektivem Fredem Thursdayem zapojí do vyšetřování v Oxfordu. (Viasat)

Recenze uživatele ceskyhonza k tomuto seriálu (2)

Pilotní díl (2012) (S01E01) 

Vynikající scénář, jaký zastíní i Agathu Christie, skvělé dobové zpracování co do výpravy, citlivé herecké podání, zejména představitele Endeavoura, kdy věřím, že tj postava, u které se dál bude prokreslovat jemný charakter, podložený citem a smyslem pro spravedlnost, seriál mi byl doporučen a musím říci, že zcela po zásluze. Proto se po shlédnutí několika dílů vracím sem, abych ohodnotil, nikoliv předčasně. Tohle je kvalitka, která zaslouží plný počet *. ()

Dívka (2013) (S01E02) 

Série je, zdá se, přesně ten "můj šálek" - vyvážená směs výborného scénáře, hereckého podání, dobové výpravy - více než dobré propojení všech "řemesel", která se na takovém natáčení podílí. Mám rád i detektivy drsné školy, jako Marlowea, Jesseho Stonea, Bosche, ale Endeavour umí i také a safra dobře a místo u mne má 100% také. Doporučuji. ()

Reklama

Reklama