Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbar Kull, bývalý otrok, zabije v bitvě tyranského krále Valusie, tím se sám stává králem jeho říše – umírající vladař mu z posledních sil předá svou korunu a jmenuje ho svým následníkem. Čestný Kull, který je odhodlán provést zásadní změny – odstranit náboženský útlak i další zákony tížící prostý lid, a především k nelibosti aristokracie zrušit otroctví, však velmi záhy zjistí, že mít velkou moc neznamená jen velkou odpovědnost, ale také mocné nepřátele, takové, jako je velitel královské stráže Taligaro. Ten zosnoval spiknutí, jehož cílem je zavraždit Kulla a zmocnit se trůnu. S pomocí čaroděje Enarose oživí před 3000 lety mumifikovanou královnu Acheronu Akivashu, aby obnovila starý řád a vládu zlých démonů. Zastavit ji může jenom ledový dech spravedlivého krále Valka... (TV Prima)

(více)

Recenze (156)

Eradin 

všechny recenze uživatele

Kull by si jiště zasloužil delší stopáž, protože za 90 minut se toho musí odehrát tolik, že je skoro až machrovina nacpat to tam všechno. Ale kupodivu jsem viděl celistvý příběh, který dával hlavu a patu. Zápletka nebyla zrovna dvakrát originální, ale osvědčená hra protikladů prostě funguje vždycky. Navíc metalový soundrack je prostě paráda, srdce mi radostí plesalo při každém riffu. Celkově velmi povedená fantasy pohádka, která nejen že neurazí, ale dokáže vylepšit jinak dost nudný večer. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Taká nevinná fantasy stupidita. Pokus o pokračovanie Conanovej ságy bez Conana. Kevina Sorba mám celkom v obľube vďaka seriálu Herkules, a aj keď tu hrá podobnú postavu, moje sympatie voči jeho filmovej postave sú podstetne menšie. Príbeh je celkom zaujímavý, avšak celkové stvárnenie je na nízkej úrovni, prevažne kvôli mizerným hercom vo vedľajších postavách, slabej výprave, mizerným digitálnym efektom a v neposlednom rade amatérskej réžii. ()

Reklama

Markussis 

všechny recenze uživatele

Opravdu vostrej film se vším všudy. Takto se to dá jistě po letech s jistým nadhledem popsat. Avšak v době vzniku, tedy v devadesátých letech, to všichni mysleli smrtelně vážně, viz husté hardrockové nářezy při soubojových scénách. A to je právě z dnešního pohledu ta největší legrace. Takovýto druh filmu se již podle dnešních měřítek nedá brát vážně, ovšem jako silná sebeparodie funguje bezchybně, ačko-li to tvůrci nezamýšleli. Film tedy dodnes přežil né jako vážný, avšak nýbrž jako směšný projekt právě díky tomuto paradoxu. Dá se tedy říci, že do sebe stále, byť nechtěným způsobem, něco má. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Herkules Kevin Sorbo si střihl další roli fantasy hrdiny, tentokrát se snaží napodobyt svalovce Arnolda Schwarzeneggera. Démon v ženském těle, hm, tak to je smrtící kombinace. Nicméně, žánr fantasy nám dává docela volnou ruku. Tak že, si můžeme v podstatě vymyslet cokoliv. Kull v boji získal trůn starověkého království a jako osvícený panovník se musí vypořádat se služebníky starých kultů. Mít velkou moc totiž znamená nejen zodpovědnost, ale také to přináší mocné nepřátele, kteří vás budou chtít dostat. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Sice poněkud koukatelnější než Dračí doupě, ale pokud jde o srovnání se stařičkým Conanem (oběma díly), tak těm to nesahá ani po kotníky. A to je co říct, protože Conan je sice jeden z praotců filmové fantasy, ale nijak oslnivé dílo to není. Kull ale působí tak neuvěřitelně levně a neuměle, že mě to v dnešní době až zaráží. Škoda, Kevin Sorbo není v hlavní roli zas takové dřevo, aby ten film musel dopadnout takhle. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Pri nakrúcaní prekonal Kevin Sorbo sériu mŕtvic. Lekári zistili, že prekonal tri oddelené náhle cievne mozgové príhody. „Mal som pocit, ako keby som sa zmenil z mladého atléta na starca,“ opísal svoje trápenie herec. (kacer4)
  • Počas nácviku bojových scén sa Kevin Sorbo porezal. Na jeho žiadosť boli skutočné meče nahradené replikami. (m.a.t.o.)
  • Že byl film původně připravený pro Arnolda Scharzeneggera jako třetí část o Conanovi je obecně známé. Ale již méně se ví, že postava Kulla pochází také z pera stejného spisovatele Roberta E. Howarda. První byl Kull a z něj se Conan zrodil po odmítnutí a přepsání původní verze povídky o Kullovi. Paradoxně Kullův úhlavní literární nepřítel je Thulsa Doom (v češtině Thulsa Soudce), který se ovšem na plátně objevil jako protivník Conana ve filmu Barbar Conan (1982). (Stejšn)

Související novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama