Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdysi v našich kinech vyvolal tento film velký zájem diváků, kteří se na něj chodili dívat skoro jako na svatý obrázek. Dnes mi není zcela jasné proč, neboť i Karel Zeman už o 10 let dříve disponoval lepšími triky, než toto průměrné béčko. Ani dějově to není nic světoborného a herce snad ani nemá cenu komentovat - i vesničtí ochotníci by to zahráli lépe. Ty hvězdičky jsou ze sentimentu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro mně akcí nadupaný akčňák tehdy viděný v kině někde v půli osmdesátých let. Bylo to jako zjevení. K takovýmto filmům se teenager běžně nedostal. Snad jen při těch návštěvách našich u sousedů bydlících o patro níž. Soused byl vedoucí zeleniny a tak se dostal k videu a několika příšerně dabovaným xtým kopiím různých filmů, které mi byly v průběhu času zpřístupněny :-))) . Takže chápejte jak Gappa na velkém plátně zapůsobila ! Stále si vybavuji tu blížící se skvrnu na radaru ponorky i maminku shazující vrtulníčky z oblohy dupající při tom po tancích. Rád bych viděl to dílo dnes. V této době jsme přeslazeni počítačovými efekty, u filmů totho typu je nutnost ukázat divákovi padající mrakodraby, vybuchující auta... Zajímalo by mne dnes hlavně tehdejší zpracování efektů. Námět byl na svoji dobu dávno před Godzillou originální a za to dávám o hvězdu navíc. Dvě vajíčka. * * ()

Reklama

Jayem odpad!

všechny recenze uživatele

Keďže ma k tomuto filmu neviažu žiadne sentimentálne úchylky tak hodnotenie zodpovedá kvalite filmu. Dej je taký jednoduchý a pritom stupidný že to až trieska dverami. Prakticky po 15 minútach viete presne čo sa stane do konca filmu. Ešte horšie ako ten príbeh sú však masky (gappa alebo čo to malo byť vyzerala ako andulka, ktora chodí ako človek v nepohodlnej maske a na chrbte ma namiesto krídiel rogalo ), herci a efekty ( ak sa to tak dá nazvať ). Kartónové domy, detské tanky a rakety vyzerajú strašne umelo v každom zábere. Jednoducho a výstižne odpad! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dvojté béčko jak od Eda Wooda, upachtěná srajda pro blabužnické fantasmagoriky... :-) Neuvěřitelné dialogy typu "...jste japonští lidé? Přesně tak, jsme Japonci. Jak jste to poznali?..." či "...jezero pod sopkou(!) - a vážně se nám to jen nezdá? Je to pravda!..." vkusně doplňují genrové obrázky a infantilní triky, vypadající jako z dob počátků cinematografu... "...prehistorická kostra - samé kosti..." dí žaponský vědec a člověk by učurával smíchy - kdyby to nebylo celé tak strašně stupidní a nudné. Navíc v českém naprosto směšném dabingu pro kulturní masochisty, neboť >levný< distributor se ani nenamáhal k japonskému originálu dát titulky (za což by zasloužil napráskat). To vše s otřesnou kvalitou ořízlého zlého obrazu - zabaleno v edici >Zlatý fond světového filmu< (!) od KMa. Patafyzické. Ač jako dítě též jsem viděl několikráte, nehodlám podléhat nějakým sentimentálním náladám. Jedna hvězdička snad jen za tu vzpomínku. Koupeno v Levných knihách slevněno na 39,00 Kček! To se vyplatí...:-) Fakt - za víc to nestojí... ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě průbojnej film s velice moderníma efektama a naprosto realistickou příšerou. Dnes už je to ale všechno jinak. Na mě Gappa působí spíš vtipně. Možná je to škoda. Ale co se dá dělat. Triková stránka a vůbec digitální technika a efekty jdou rychle dopředu a tyhle filmy se bohužel stávají děděčky, jestli ne dokonce pradědečky dnešních nestvůr a monster. ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama