Reklama

Reklama

Méďa 2

Trailer 1
USA, 2015, 115 min (Alternativní 126 min)

Některým plyšovým medvědům nestačí, že umí chodit, mluvit, hulit a milovat se s prsatými blondýnami. Někteří si dokonce chtějí pořídit vlastní dítě! Mimořádně úspěšná komedie Méďa názorně předvedla, že když jste z plyše, nic vás nezastaví, aspoň co se humoru týče. Dobrou, i když možná i lehce znepokojující zprávou je, že v pokračování se Méďa Ted vydává v doprovodu věrného parťáka Johnnyho v podání Marka Wahlberga ještě o pár kroků dál. Dobré příběhy končí svatbou, ten náš jí začíná. Urostlé a blonďaté pokladní Tami-Lynn nevadí, že je její manžel chlupatý po celém těle a navíc měří o metr a půl míň než ona. On by jí na oplátku chtěl dopřát miminko, jenže jaksi technicky... plyšák a lidská bytost... Nakonec se rozhodnou pro umělé oplodnění. A v okamžiku, kdy Ted s Johnnyho pomocí má potřebné sperma takřka na dosah ruky (či spíše packy), zařehtá úřední šiml, který rozhodne, že medvěd původem z hračkářství nemá na potomky nárok. Jenže Méďa a Johnny jsou hromský kámoši, jen tak něčeho se neleknou, a tak si najmou právničku (Amanda Seyfried). Je blonďatá, okatá a taky trošku hulí, takže veskrze sympatická. Nesourodá trojka se pustí do předem prohraného boje s takovou vervou, že se nebudete stačit divit. Sice jim to možná k vítězství nepomůže, ale hlavně že bude sranda. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (728)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Druhá časť Tedyho nemá na prvý pohľad takú silnú tému ako jednotka - vulgárny macík a jeho majiteľ, čo odmieta dospieť, bol krásny protiklad v jednotke a ponúkal skvelé možnosti rozvinutia. Druhý diel sa posúva do sveta paragrafov a na vybrané momenty zvážnie, čo mnohí nebudú čakať. Prišli sem na bujarú zábavu a zrazu sa vážni právnici tvária ako u Johna Grishama a prednášajú citlivé prejavy. Osobne mi prechod nevadil, lebo už v druhej tretine empaticky s Tedom súcitíte, že čo ak by sa niečo podobné stalo vám. Seth MacFarlane má našťastie dosť nápadov na bizarné, vulgárne a nečakané epizódky, ktoré hlavnú líniu vyvážia. Frky o darovaní spermií a zháňaní vhodných darcov zaberú naplno: od sympatických požiadaviek, cez nočné misie až po návštevu kliniky. Vynikajúco fungujú aj scény manželstva Teda a Tami-Lynn. Herecký ansámbl ťahá Mark Wahlberg, ktorý tupým pohľadom opätovne získa srdce divákov. Je tu x y známych tvári v cameo a vedľajších rolách. Najviac však zaujme sexy riťka - Amanda Seyfried. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pár super vtípků nabalených na neuvěřitelně stupidní a nudnou dějovou linku. To je Tedík 2 v kostce. Úplně nejnevydařenější byly úvodní muzikálové titulky, které se do podobného snímku dostaly snad omylem. Každý na muzikálová čísla v podobných komediích sere. Dále bylo utrpením snad vše spojené se soudem. A že toho bylo požehnaně! Zbytečně a často se zde hrálo na smutnou notu. Proč?! To sem nepatří! Nějaká ta slzička v samotném závěru by vážně nestačila?! Aby se divák probral, tak se sem tam, pouze na okamžik, objeví nějaká ta notoricky známá filmová tvář. V mých očích je zkrátka druhý méďa o trošku slabší než ten první. A protože se s plyšákem vidíme již podruhé, tak zcela vymizel i moment překvapení, což zážitku rozhodně také nepřidá. Na medvídkovo chování už jsme si zvykli a nešokuje nás. Pozor, zásadní změna. Medvídek se transformuje z nezodpovědného feťáka na tatínka. Tentokrát už to tedy není příběh výhradně o přátelství dvou povalečů, ale tvůrci do děje zaplétají více a více rodinu a tím pádem vykukuje občasná nuda. No, ať nežeru, tak to nechám na 3 hvězdách, ale takových těch slabších. Ve srovnání s ostatními komediemi současnosti je totiž Ted stále, řekněme, Mont Blancem. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hromský kámoši se vracejí a s nimi další nekompromisní nálož nekorektní zábavy. Hned v úvodu musím podotknout, že jsem chtěl původně vyrazit na titulkovou verzi, ale Wacoslav1 míní a hospoda před kinem mění. Takže jsem to trochu časově nevychytal a nezbylo mi nic jinýho než vyrazit na dabing, ale ten je naštěstí ok. Dělali to stejný lidi jako jedničku, dokonce bych řekl, že ještě trochu přitvrdili, takže se to hemží samými čuráky, zmrdy, mrdkami a černými péry. Hlášky taky povedený, takže dabing je cajk. Co se samotnýho filmu týče, tak mě na něm fascinuje, že Mac Farlane v podstatě natočil úplně to samý jako v prvním díle, takže ptáte se může do detailu obšlehnutej koncept fungovat i napodruhý? Odpověď zní ano může a funguje, takže abych to zkrátil tak ten komu vyhovovala jednička bude spokojenej i z dvojkou i když pravda podobně jako u prvního dílu tomu přeci jenom ke konci trošku dochází dech a zkrácení tak o 20 minut by neškodilo. Nicméně tentokrát tu pátou hvězdu dám, protože i když tu pár hluchých míst je, tak ultimátnost některých fórů první díl kterej přeci jenom nejel ještě úplně na plnej plyn překonává. Takže nakonec neuvěřitelně svižný a prosmátý 2 hodiny. Co víc si přát.95% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hromský kámoši se vrátili opravdu ve velkém stylu. První půlhodina je naprosto boží a strká do kapsy i jedničku. Kadence hlášek je na maximu a frekvence cameo rolí nemá obdoby. Při soudním procesu tempo lehce upadlo, ale Seyfried se ukázala jako skvělá volba a dokázala si ze sebe udělat srandu jako málokterá herečka. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak veľmi som dúfal, že tento film nebude mať "Magic Mike XXL" efekt, kde ma prvý film príjemne prekvapil, no v druhom nastal veľký úpadok. Ted 2 však taký chvalabohu nie je a hoci sú tu vtipy, ktoré ma nebrali, film mal aj dosť miest, kde som sa smial o dušu. A to je vskutku paráda, lebo ja sa bavím rád. Myslím si, že časť na Comic-Cone je vskutku super, časť v stodole tiež podľa mňa stojí za to a rovnako aj prvý súdny proces, kde sa ubalí pár dobrých heftov. Bol som však najmä prekvapený, že do filmu sa viac pchala dráma a emócie, než komédia. A hoci film vtipmi srši, tak viac ide potom po emocionálnej stránke. A hoci som nevedel ako to dopadne, väčšinou to podľa mňa vskutku fungovalo a dávalo to pre mňa zmysel. Jediné, čo mi asi vadilo bola ďalšia konšpirácia, kde sa Danny pokúsi opäť Teda uniesť a bla bla bla... nebolo to treba dávať sem... aj keď to malo pár dobrých momentiek. Celkovo je Ted 2 veľmi dobrou komédiou a pobavil som sa dostatočne. Takže si podľa mňa tie 4* zaslúži. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (32)

  • Scéna nalezení marihuanového pole je odkazem na pasáž z filmu Jurský park (1993), kdy návštěvníci prvně spatří živé dinosaury. Je použita i stejná melodie Johna Williamse. (Mirokukii)
  • Když právnička Samantha (Amanda Seyfried) volá právníkovi Patricku Meighanovi (Morgan Freeman), aby si domluvili schůzku, má její laptop tmavě modrou barvu. Nicméně v další scéně už je čistě bílý. (luka4615)

Související novinky

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama