Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj snímku Popelka sleduje osudy mladé Elky (Lily James), jejíž otec, kupec, se po smrti její matky znovu ožení. Elka má svého tatínka velice ráda, a tak se snaží ke své nové maceše (Cate Blanchett) a jejím dvěma dcerám Anastázii (Holliday Grainger) a Drizele (Sophie McShera) chovat vstřícně, a dělá všechno proto, aby se ve svém novém domově cítily dobře. Když ale Elčin otec nečekaně zemře, Elka zjistí, že je vydána na milost své nové žárlivé a kruté rodiny. Zanedlouho se z ní stane obyčejná služka, věčně umouněná od popela, které ostatní posměšně říkají Popelka. Navzdory krutostem, kterým je nucena čelit, ale Elka neztrácí naději a je rozhodnuta řídit se posledním přáním své matky, aby vždy byla „odvážná a laskavá". Nehodlá propadnout zoufalství, ani pohrdat těmi, kteří s ní jednají špatně. A pak je tu ještě jistý pohledný cizinec, se kterým se setkala v lesích. Elka, která nemá nejmenší tušení, že se ve skutečnosti jedná o prince, a nikoliv o pouhého učedníka ze zámku, má pocit, že konečně potkala spřízněnou duši. Záhy nato se zdá, že by se na ni konečně mohlo usmát štěstí. Všechny dívky z širokého okolí jsou totiž sezvány do královského paláce na bál a Elka se těší, že by se tam mohla znovu setkat s okouzlujícím Kitem (Richard Madden). Macecha jí však návštěvu bálu zakáže a zlomyslně jí roztrhá šaty. Jako ve všech správných pohádkách je však pomoc nablízku a objevuje se kouzelná víla kmotřička (Helena Bonham-Carter), která – proměnou dýně a několika myšek – Popelčin život navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (41)

Trailer 3

Recenze (646)

pepo 

všechny recenze uživatele

Žiadna revolúcia ani evolúci sa nekoná. Dokonca je to celkom retro.Žiadne popkultúrne narážky ani žiadna hra na temnotu ako je v posledných rozprávkach zvykom. Je to tradičná Popoluška v tom najkrajšom balení aké mohla dostať. 100% precízna a funkčná filmárčina a najlepší Branaghov film od Frankensteina ( 21 rokov? to je už tak dávno?). A pri scéne schádzania po schodoch na plese som si niekde medzi 10. a 15. slzou pripomenul prečo mám tak rád filmy. Veľmi, veľmi pekné. 9/10 P.S. fanúšikovom Jarmusha, Kusturicu alebo Tarkovského je samozrejme vstup zakázaný pretože by dostali cukrovku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ocenil bych hlavně to barevné, výpravné, pozitivní balení bez nějakých příšer a temnoty, které by odlákaly i ty nejmenší, zatím zábavním průmyslem nezkažené děti. A stejně oceňuju Branaghovu odvahu pouštět se do nejrůznějších projektů. Vesměs to vždy nějak klapne, i když žádný z jeho (jím režírovaných) filmů u mě neplatí za skutečnou pecku. Naposledy kývl Disneymu a natočil další verzi Popelky, která se osmiletým holčičkám musí líbit. I jejím starším sestrám. Rodičům už méně. Příběh o tom, jak to má blonďatá chuděra po smrti milovaného otce těžké, velmi dobře známe. Hraný disneyovský standard (hlavně momentálně komerci podřízený Burton) je v posledních letech zejména nabubřelý a sterilní, naopak Kenneth Branagh je sice konzervativnější, ale jistý a vlastně i milý. Digitální myšák, který nakonec svůj kus sýra odhodí, je fajn, Lily James jakbysmet, navrch laskavá a krásná, Helena Bonham Carter se pár let opakuje, ale vtipnost jí nechybí, s Cate Blanchett v roli macechy je to horší. Může se tvářit sebechladněji, s mizernými replikami toho však příliš nezmůže. Lehce vzrušivé, solidně natočené, ale i tak někde na půli cesty. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $95miliónovTržby USA $201,151,353Tržby Celosvetovo $543,514,353 Tržby za predaj Blu-ray v USA $28,108,364Tržby za predaj DVD v USA $21,467,549║ Rozkošné, hravé, miestami dosť dojemné bez toho aby sa príliš moc tlačilo na pílu. Užasne z toho žiaria farby, triky na úrovni, dobrá kamera a je to také iné čo sa týka štýlu podania od Kennetha Branagha. Popoluška Lily James je priam excelentná a neskutočne si dokáže svojím úsmevom podmaniť diváka, a aj keď už daný príbeh je príliš okukaný a má veľa podôb, pri jej roztomilej účasti sa ani na chvíľu nenudíte. Hrá vznešene, hravo, podmanivo, strhne na seba všetku pozornosť. Výborne jej nahráva princ a víla sudička Helena Bonham Carter si to tam tiež užíva, zapasovala do úlohy. Plusom aj výborný Slovenský dabing. /videl v kine: 80%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kenneth Branagh sa po nevýraznom Jack Ryanovi zas vrátil k tomu čo mu ide. Ani už nespočítam koľko bolo filmov na tento motív, každopádne som ten prvý, nefalšovaný, klasický, Disneyovský, animovaný originál videl, pamätám si ho a bavil ma. Keď som sa zapozeral do tohto, tak som bol milo prekvapený ako sa film verne drží originálu. Bolo to fajn vidiet v hranej verzii, ale miestami mi to neprišlo tak dobre. Je to milé, pekne, hravé, dojímavé, pôsobivé vizuálom, hercami a ešte viac hudbou Patricka Doylea, ale prišlo mi to až prišlo klasické a priamočiare. Obľúbený soundtrack: A Golden Childhood, The Great Secret, The Stag, Who Is She. 80% - 4* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V určitých momentech až příliš afektované (a teď nemluvím o kouzelné víle), děj předtím, než Popelka potkala prince, mě nebavil, ještě přímější tah na branku by byl fajn, ale 3* dát nechci, protože to je celkem svěže okouzlující. ■ Po druhém vidění se mi líbí ještě víc. Zajímavé. ■ Koupeno DVD. Kupodivu i slovenský dabing sa dá. ■ Oceňuji dva detaily. Za prvé perfektní využití Lavender's Blue (ukolébavka ze 17. století) a tanec prince s Popelkou, na kterém je zajímavá odlišnost od klasického valčíku, ale současně působí smysluplně a tancovatelně. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (36)

  • Predstaviteľ princa Richard Madden absolvoval nezvyčajné kostýmové skúšky. Nachystali mu niekoľko suspenzorov a špeciálne vystužených slipov, aby mali istotu, že cez obtiahnuté nohavice nebude nič presvitať. Kým vybrali správnu veľkosť, stál na stupienku a šesť kostymérok mu dva dni pozeralo medzi nohy a pod rôznym osvetlením skúmali, či tak môže ísť pred kameru. (krasomama)
  • Když si Popelka (Lily James) potřebovala v šatech při natáčení odskočit, dali jí speciální nočník. (willy1)
  • Princ (Richard Madden) se na roli kromě šermu, jízdy na koni a tance, připravoval sledováním Disneyho animovaných snímků s obdobnou tématikou. (P. J. D.)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno