Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dá se říci že nevtipné. Jen laciné pokusy, opravdu infantilní. Jako že ani dětem to nemusí připadat vtipné - navíc jednotlivé postavičky jsou dost hnusné - na pohled. Vykradení vizuálu Mrtvé nevěsty od Tima Burtona je neodpustitelné. Kdo si sakra myslí, že počítačem udělané "loutky" (a to nehezké) budou něčím novým a poutavým. Jestli na poli filmu může naše mrňavá zemička konkurovat filmovému "kýčovitému" kolosovi USA, je to v animovaném, loutkovém filmu. Ti hamburgeržrouti nemají ani nejmenší tušení, co to je kvalitní loutkový film, kde je vše vyrobeno neuvěřitelně zručnými českými ručičkami. Toto se mi nelíbilo. I přes opět skvěle provedenou animaci. Ovšem nápadem prázdné. Takové "blbé". ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku me film sral, proc to nerict narovinu. Porad jsem premejslel, proc proboha nekdo dela "remake" Coco s o stupen horsi animaci a prakticky stejnym pribehem. Pak jsem zjistil, ze tohle bylo natoceny 3 roky pred Coco, coz trochu zmenilo muj pohled na film. No a pak se dej zacal ubirat trosku jinym smerem a to uz jsem zacal bejt spokojenej. Animace je dost silena, preplacana, ale zaroven naprosto neokoukana a extra stylova. Dej svizne odsejpa, hudba je super, i kdyz textove jsou pisnicky krapet slabsi. Navic film nejak zbytecne nepoucuje a zaroven je napinavej, takze jsem si tu jidzu zacal uzivat, smat se u foru a tohle mi vydrzelo az do konce. Takze nakonec i pres pocatecni rozpaky naprosta spokojenost. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pekne príbehovo prepacovaný animáčik, plný romantiky, pesničiek a typických mexicko-španielskych kultúrnych prvkov. Tiež sa tu divák dozvie, že zomrieť ešte nemusí nutne znamenať koniec a že láska a odvaha je vždy viac ako sila a nesmrteľnosť. Len škoda tej pre oko nezvyčajnej animácie, dosť dlho trvalo, kým som si na ňu aspoň trochu zvykol, ale aj tak to nebolo celkom ono. Nie som fanúšikom takýchto skladačkovo-hranatých drevených tvarov. 70/100 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o sile odvahy a lásky a dá sa pozrieť vo dvojici s vašou milovanou osobou ako oddychovka. Animácia je taká ako sa len tak nevidí a je to zaujímavý štýl a občas je dobré vidieť niečo neobvyklé. Príbeh je dosť jednoduchý, ale následne sa tam udeje aspoň jeden zaujímavý zvrat, ale tak kto čaká zlý koniec od rozprávky? asi nikto. V podstate dvaja chlapci chcú jedno dievča a obaja sa vydajú rôznymi cestami a len jedna cesta je správna k odomknutiu jej srdiečka. Netreba zabúdať na hudbu, ktorá je podmanivá a celkom ujde. The Book of Life nie je pre každého a pokiaľ sa niekomu nebude páčiť ani animácia ani hudba a ani príbeh, tak môže túto priemernú do Mexika ladenú rozprávku hodnotiť naozaj dosť zle. Takže táto rozprávka je až príliš o vkuse svojich divákov a keď nie je pre každého mám to považovať za chybu? Ono každý hodnotí dosť subjektívne tak naozaj ťažko povedať čo je správne a nesprávne. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Výtvarná stránka je úchvatná a atypická pro americký animák.Důvodem bude mexický animátor,scénárista a režisér Jorge R.Gutierrez.Postavy vypadají jako vyřezané figurky ze dřeva a film působí dojmem spíše Stop Motion animace nežli CGI.Někomu to nesedne,mě to uchvátilo.Horší je to s příběhem,který je průměrný a točí se okolo mexického svátku zesnulých Dia de Muertos.Mexičané budou jistě shovívavější a byl jsem i já,protože originální animace a exotické propriety tento animák posunují o level výše nad šablonkovité průměrné americké animované filmy.Pro zajímavost,producentem byl sám Guillermo del Toro. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)
  • Príbeh sa točí okolo Dia de Muertos, mexického sviatku na pamiatku zosnulých, ktorý sa oslavuje od 31. októbra do 2. novembra. (figliar)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama