Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 3
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (218)

bobstock 

všechny recenze uživatele

V současnosti asi jeden z nejlepších, romantických seriálů domácí tvorby. Režie Jan Hřebejk, skvělé herecké obsazení,supr zahrané, tak neskutečně přirozeně. Krásná Praha. Chytrý, dospělý scénář o spletenci vztahů. Co víc si přát. Přesto to má chybu. Má to jen 13 dílů a každej trvá pouze půl hodinky. 80% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

1.Série byla svěží, vtipná a na české poměry nadprůměrná. Charakter postav se vyvíjel, děj se posouval. Ve 2.sérii se to celé zhoršilo. Spousta vynucených momentů, které se za každou cenu rvaly o to, aby byly vtipné. Nebyly. Párkrát se člověk zasmál, ale jinak to bylo celé přiškrcené. Děj žádný, nikam se to neposouvalo. Další série snad nebude. ()

Reklama

insurgentes odpad!

všechny recenze uživatele

Zbuznění jako východisko z nefunkční rodiny (pro jistotu jiná v seriálu není, abychom nebyli na pochybách, jak to dneska chodí), všudypřítomná příšerná Geislerová jako etalon protivnosti a asexuality, o nic méně příšerný Havelka ( já furt myslel že je to ten komik v kulatejch brejlích, ale nejspíš to neni ani jeho brácha). Hřebejk konečně udělal svůj definitivní coming out. Tím, že se pod tohle podepsal, dal otevřeně najevo, o co mu jde: pracuje se soudruhy z NWO svými uměleckými prostředky na diskreditaci a rozkladu modelu klasické rodiny, protože to je brána ke světlým zítřkům, jež pro nás soudruzi uchystali. Moc bych mu přál, aby se trochu zamyslel, kam to všechno povede. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

První řada byla skvělá. Příjemný seriál s kvalitním obsazením a postavami, které si oblíbíte. Potěšily i krásné záběry na Prahu. Bohužel druhá řada se už tolik nepovedla. Téměř všechny postavy, které jste měli rádi, vám jsou ukradené a ty nové za moc nestojí. Adéla, Richard, Zdendův táta i Karlova máma, nikdo mě neoslovil. Taky jsem nepochopil, proč se do další řady dostala i Markéta, naprosto zbytečná postava. Navíc tam bylo i zbytečně moc Milana a upozadily se zajímavější postavy. Vztah Lindy a Adély se mi taky nelíbil. Velká škoda. Pokud by měla být třetí řada a vypadala by podobně, tak už radši ne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem na Až po uši děsně nadával. Hřebejk si rozjel takovou tu svojí vztahovku, kde Geislerová je maková a Polívková zas taková a výsledek je jeden rádoby uměleckej mišmaš, kterej těží hlavně z toho, že jej Hřebejk umí natočit a z nádherných záběrů na prosluněnou Prahu. Jenže díl za dílem jsem se k seriálu stále vracel a říkal si, co mě na něm tak děsně přitahuje. No a nakonec to byly právě ty postavy, které mě mnohdy tak strašně rozčilovaly. Zajímal mě ten jejich vývoj, zajímalo mě i to vyústění a celkově se mně začalo líbit i samotné zpracování. U posledního dílu jsem byl vysloveně zvědavý, jak to dopadne. Až po uši je technicky hodně slušný seriál. Škoda, že na jeho obsah si člověk musí trošku zvyknout. Jakmile si ale zvyknete, docela příjemně si ho užijete. A rozhodně se utvrdíte v tom, že tohle je ta rozhodně lepší strana českých seriálů. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Byt ve věži, který ukazuje pan Jiří (Jaromír Hanzlík) Šárce (Aňa Geislerová), a ze kterého se v 6.díle dívá na Šárka na všechny věže Prahy, je v Mostecké ulici na Praze 1. Tento byt užíval ve druhé polovině 20. století režisér Zdeněk Podskalský. (Nefra)
  • Natáčení seriálu, jehož tvůrci využijí vizuálně vděčných prostředí i malebných exteriérů české metropole, probíhalo 68 dnů. Poslední klapka má padla v listopadu 2013. (Zdroj: HBO)
  • Seriál se měl původně jmenovat V objetí. (Waternoose)

Reklama

Reklama