Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě půjdu proti davu, ale jedničku i dvojku považuju za průměrný horor a rozhodně se neztotožňuju s tak vysokým hodnocením. V případě tohoto pokračování Leigh Whannell (alias Adam ze Saw) udělal asi něco trochu jinak, protože se mu povedlo atmosféru opravdu těžce zahustit a musím říct, že místy jsem se fakt bál. Podle mě nejlepší Insidious, ale nebudu se zlobit, když se mnou nebudete souhlasit. :-))) 75% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opakujeme již zopakované a vykrádáme původní tvorbu ... no kdo na tohle může skočit? Raději nebudu odpovídat. Změna režiséra nevede k ničemu zásadnímu, i kdyby to režíroval sám "mistr" Wan, evidentně to skončí u mě stejně. Vše mělo začít a skončit "hardcore - děsivou" jedničkou a film by se po 20ti letech stal kultem a legendou. Dvojka se dala ještě snést s relativně pozitivním přijetím. Ale trojka už absolutně neměla co vytěžit. Tam kde lekačky předpokládáme, tam jsou. Stará bába, která v každém díle umřít a v dalším se zase objevit s tím, že "tentokrát budeme čelit tomu největšímu zlu", mě už irituje a doslova mě srala. Její "fighty", haha!!, potyčky s démony jsou směšné až ujeté. Film postrádá cokoliv na nějaké inovantnosti a kopíruje díly předchozí. To vede k maximálnímu bodu znudění a ztrapnění teď již trilogie samotné. Co musím ocenit tak vizual, ten si zachovává standardní vysokou kvalitu oldschoolově "Argentovského" stylu, který prostě oku vnímavého diváka lahodí. Jinak je to zbytečný díl, který nemá nějaký větší význam pro moderní horor... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně solidní, ale tentokrát bohužel naprosto nezajímavá sázka na jistotu. Kde jednička stanovila pravidla a poprvé nás provedla skrz the Further a dvojka zajímavým způsobem rozvíjela příběh, tam třetí kapitola jede po kolejích tendenčního duchařského/vymítačského hororu a neobsahuje v podstatě nic, co bychom v lepším provedení neviděli v prvních dvou dílech. Scénář je tentokrát na Whannellovy poměry vážně žalostně nenápaditý a nepřekvapivý. Lin Shaye je pořád super, ala sama to na vyšší hodnocení nevytáhne, zvlášť když nemá oporu v ostatních hlavních hercích, kteří bohužel předvádějí opravdu slabé výkony. Super je i démon, o něm se ale divák příliš mnoho nedozví. Lekaček je zato ve filmu jak nasráno, dodávám že bohužel, protože vždycky zruší náznaky budované atmosféry. Žádná z lekaček navíc v podstatě k ničemu nevede, démon se zjeví, bafne a zase zmizí. Za celou dobu jsem tak vlastně nezískal pocit, že zdejším hrdinům opravdu něco hrozí, že by je tvůrci třeba vážně nechali démonem odpravit. Pes, který štěká/leká, nekouše. To je pro horor asi nejzávažnější výtka. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že tady máme potřetí tentýž film? Ono to kupodivu funguje pořád stejně a stále si v rámci hollywoodský hororový produkce udržuje svoje kvality. není to laciný a ač je tam halda skok lekaček, žádná z nich nepůsobí zbytečně nebo trapně. Tvůrci vždy zcela záměrně upřou divákovu pozornost na určitou část obrazu, aby ho pak mohli šokovat úplně odjinud, odkud by to nečekal. Leigh Whannell se navíc s režií popral s naprostou bravurou a sebevědomě servíruje za doprovodu parádní kamery, výbornýho nasvícení a skvělýho soundtracku nápaditý mrazivý scény, který nejsou sice objevný, ale v záplavě dnešních rychlokvašek vynikají snad ve všech ohledech. Co naopak zklamalo byly jistý momenty, který bych spíš čekal v akčním béčku, než v hororu ("Come on, bitch!") a taky finální záběr by šel určitě vymyslet jinak. Celkově je třetí INSIDIOUS ale výborná hororová jízda, která byť vznikla spíš pro prachy, stále má díky dobrým tvůrcům co nabídnout. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Při sledování se člověk nemůže ubránit dojmu, že všechno už tak nějak viděl stokrát jinde. Třeba jen pokud jde o hlavní postavu jasnovidky Elise, Leigh Whannell (který byl autorem scénáře i prvních dvou dílů a pro něhož tento film představuje režijní debut) se nechal slyšet, že "Elisin příběh začal vnímat jako variaci na klasické westernové téma pistolníka ve výslužbě, který je nucen vrátit se ke své práci; anebo, což je obvyklejší dnes, jako podobný příběh nájemného zabijáka." A tak je to v tomto filmu se vším, scénář je spíše jen spletencem provařených motivů z mnoha jiných hororů, a nějaké tvůrčí invence je v něm proto pomálu. Film se navíc pro mě nepříjemným způsobem vyloženě vyžívá v infarktových lekačkách, při kterých vždy člověk nadskočí ze sedačky. Fanoušci série, pro které byl tento prequel primárně natočen, to asi mají rádi, ale osobně mi to je dost nepříjemné. (Režisér to okomentoval slovy: "Film ze série Insidious má strašidelnou atmosféru, ve které nikdy nevíte, co máte očekávat, a předkládá vám scény, které se vám zapíšou do paměti." Jeden z producentů filmu, Oren Peli, k tomu dodává: "Myslím, že fanoušci mají tyhle filmy rádi, protože se nejedná o klasické horory, spoléhající na odpudivé záběry - snaží se vás vyděsit metodicky a efektivně.") Což se asi filmu daří - rozhodně mu nelze upřít, že je chvílemi skutečně hodně děsivý, milovníci hororů si tedy asi přijdou na své. A to i zásluhou dobré práce společnosti Fractured FX, která vytvořila masky a speciální efekty (tvůrci vyžadovali spíše "děsivý" a "nechutný" styl, než gotickou stylizaci předchozích dílů; hlavní démon - muž, který nemůže dýchat - se vážně povedl). Příjemným objevem snímku je 18 letá Stefanie Scott, která už má navzdory nízkému věku početnou základnu fanoušků (k dnešnímu dni má její oficiální stránka na Facebooku 2,3 milionu fanoušků) a kterou jistě čeká velká budoucnost. Měl-li bych svůj celkový dojem nějak shrnout, nic jsem nečekal, nic jsem nedostal, a spíše si jen utvrdil negativní názor na moderní horory. Pokleslejší a komerčnější žánr aby dnes pohledal - o čemž svědčí už jenom ta posedlost točit ke každému jen trochu úspěšnému hororu další a další pokračování. Jsem jediný, komu se tahle nastavovaná kaše zajídá? ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • S rozpočtem 11 milionů amerických dolarů tehdy šlo o nejdražší díl z celé série. (ČSFD)
  • Dej filmu sa odohráva v roku 2008. Predchádzajúce diely sa odohrávali v roku 2010. (Marceloo)
  • Trailer k filmu bol vydaný v marci 2015 a obsahoval pieseň „Afraid of Nothing“ od Sharon Van Etten. Filmári použili pieseň bez získania patričných práv a boli nútení jej zaplatiť za nedovolené použitie jej hudby. (martin5504)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama