Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (1 882)

Lima 

všechny recenze uživatele

Málokdy je v áčkovém filmu k vidění tak špinavá, neučesaná akce, kde se v záchvatu boje mlátí do právě zašité rány, protivníci se v 95% případů uzemňují tím nejjistějším způsobem, tedy headshotem, kde KONEČNĚ auta po nárazu nevybuchují a ženy se KONEČNĚ perou jako ženy (tedy přes sílu to nepůjde, tak úskokem), takže nekoukám na jejich tvrdé pěstní rány a kopy, které by vzhledem ke své fyziognomii nebyly schopny, jako se to naopak v rámci genderové pseudo-vyváženosti děje v drtivé většině filmů dnešního Hollywoodu. A navíc se tady vtipně ozvláštňuje klišé akčních filmů, takže nájemní vrazi mají svůj hotel se svými pravidly a nezpochybnitelným důvodem pro masakrózní hody je zabitý vořech. Což dokážu pochopit, mě kdyby někdo šáhl na křečka, John Wick by byl hadr i se svým arzenálem. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jeden vymyslel gun-kata, druhý gun-fu, kdo se v tom, sakra, má vyznat? Bojové scény jsou zde fakt skvělé a s přístupem "headshot z pěti centimetru" také poměrně originální. Keanovi už to sice nekope tak jako v Matrixu, ale pořád je to důstojný návrat charismatického zabijáka. Bohužel film nepříjemně sráží soutěž o nejdebilnější scénář všech dob. Jeden by řekl, že film, kde zazní věta "that dog was the last gift from my dying wife" musí pracovat s nefalšovanou nadsázkou a mocně si pohrávat se satirou, jenže opak je pravdou. Postavy se snaží budovat atmosféru pouze tím, že neustále opakujou slova "John Wick toto" a "John Wick támhle", jenže ono to působí spíš směšně a ne tím správným způsobem... 6/10 ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl býval vizuálně stejně atraktivní Ragnarock v Max Payneovi, jako tady Continental, bylo by to za jedna. Bohužel ale slabiny scénáře a špatného castingu záporáků se nedají zakrýt transparentní, přehlednou, byť zdaleka ne tak cool akcí a pár vytuněnými záběry-zlepšováky (střelba přes auto, headshoty, krav-maga).___ Pustit v setu s dalšími díly a hned je to minimálně o stupeň lepší. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pořádný akční nářez jak má být. (Ne)stárnoucí Keanu Reeves stále ví, jak zacházet s pistolí a nebojí se postřílet desítky panáků na počkání. Nic světoborného, ale jednou za čas takový akční nářez stojí za to zkouknout a John Wick se zkrátka povedl. PS : Tolik headshotů už jsem dlouho neviděl, jestli vůbec někdy...90%...[28.10.2014_Cinema City_Flora] ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pejskaři jsou strašný hovada, obzvlášť, když jim ruský podsvětí přezdívá Baba Jaga. Ten scénář je surreálná slátanina od hlavy až k patě, byť obsahuje pár docela cool nápadů (odbory nájemných zabijáků). Chad Stahelski coby specialista kaskadér nic z toho neřeší a bere to tak, jak se mu dostalo pod pařáty. Ze psa vám pukne srdce, Keanu se tváří jako reinkarnace Satana od začátku do konce, postavy nejsou jenom ploché, jsou spíš přejeté parním válcem. Naštěstí vskutku pekelné zádumčivé dialogy, které působí jako kompilace špatných komiksových bublin, vyvažuje celkem slušná porce nadhledu a ještě větší porce akce. Tady se ukazuje, že Chad ví, o čem točí (báječně rytmizovaná mlata v diskoklubu, kde se tempo boje spojuje s proměnami tanečního parketu) a občas se dokonce zdá, že solidně ovládá filmový jazyk (bezeslovná koláž v expozici, solidně načasované fórky). Bohužel v dialozích mu ujíždí nohy do stojky a absolutně se mu nedaří film vygradovat (oba ruští padouchové totiž v jádru stojí celkem za prd). Takže naprosto absurdní příběh, vyvedený stylově jako temná osudová podívaná s dostatečnou porcí nadhledu a nedostatečnou porcí autocenzury. Buď si to jako action junkies užijete naplno (nějak takhle mohl vypadat Max Payne), nebo to v klidu projedete se směsicí pobavení a úšklebků. Ono je to v jádru vlastně strašně tupá psina. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (57)

  • Keď k Aurellovi (John Leguizamo) príde Iosef Tarasof (Alfie Allen) na ukradnutom Mustangovi Johna Wicka (Keanu Reeves), Aurello položí pohár s kávou na svetlo auta, ktoré má otvorenú kapotu. Keď však Iosef prvýkrát povie „we own you“, nasleduje záber na Aurella, avšak na aute už pohár chýba. (shomann)
  • V čase 4:15, ve scéně na pohřbu Helen (Bridget Moynahan), má John (Keanu Reeves) nejprve malý deštník s osmi paprsky (dráty), při rozhovoru s Marcusem (Willem Dafoe) už má větší, se šestnácti paprsky. Na konci rozhovoru si podávají ruce a v tu chvíli má John opět jen osmipaprskový, ovšem po odchodu Marcuse znovu ten větší. (ChmurnyZnec)
  • Keanu Reeves (John Wick) si zahral už v šiestom filme, v ktorom sa jeho postava volala John. (MikaelSVK)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Reklama

Reklama