Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle je hodně velký úlet. Suchý britský humor v kontrastu se zahnívající firmou v brněnských (!) P plus P reáliích prostě nefunguje, neb zde není. Trapný humor šéfa ubíjí vše, i případné vedlejší role. Jestli se nemýlím, v britské verzi má každá postava svůj prostor a rozvíjejí se různé vztahy. V první šestině seriálu je nám firma sáhodlouze a poměrně nevtipně představena stylem "blbý fór - divný pohled druhého člověka - trapné ticho" a jde se dál. Někteří herci evidentně nevědí, co hrát, jen se stylizují. Nějak mne to nezaujalo, pořád jsem čekal nějaký drajv, nějaké chycení za koule, ale nic se nekonalo. (Btw, proč Brno a potažmo Ostrava? Jakože v Práglu všichni plní plán na sto padesát procent, jen ta lůza venkovská se fláká?) ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč mají lidé potřebu přetáčet legendární seriály na lokální verze... Viděl jsem první díl a co si tak pamatuju originál, nějaká invence ze strany Šteindlera a spol. se v tomhle "veledíle" moc neukázala... V podstatě přeložený scénář - nic víc, nic míň... Kopta kopíruje Gervaise ze všech sil, s ostatními postavami je to dost podobné - zkrátka nebyl asi žádný rozumný důvod tohle točit... Když už měli v ČT potřebu vysílat Kancl česky - stačilo originál nadabovat... Ale v porovnání s německými IT Crowd je to ještě docela koukatelný - proto ta jedna hvězda... ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatný. Aby taky ne, když je to komplet zkopírovanej geniální UK originál prakticky beze změn, až na pár vtipů přizpůsobenejch českýmu prostředí. Každopádně, tenhle Kancl (respektive pár hlavních postav) sice působí malinko víc uvěřitelněji než ten původní, ale o to míň je zase vtipnější, a jde to samozřejmě i ruku v ruce s hereckými talenty. ()

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Britský originál miluji a tohle je bohužel jeho přesná kopie. Někdy toporné až běda, zvláště při slovních výměnách, které probíhají ve stylu: "teď mluvím já, ty počkáš až já domluvím a teprve potom můžeš reagovat." Navíc to vypadá, že herci neměli vůbec žádnou možnost improvizovat. Některé věty jim vůbec nešly do pusy, jako kdyby to četli přímo ze scénáře. A na tom hodně stála Britská verze. Improvizace a zdánlivý chaos. Navíc vizuál české verze a jeho hnědý filtr je pro tento seriál naprosto nevhodný a jenom to přispívá k tomu, že to všechno působí moc uměle, hraně, zatímco britská verze byla natolik skutečná, že si v ní každý našel toho svého šéfa, svůj pracovní kolektiv, svojí práci. Na druhou stranu se mi dost líbil Kopta, který si vzal hodně s Gervaise, což chválím a u některých vtipů a situací jsem se dokonce i zasmál, což je okamžik, který si u českých komedií člověk opravdu zapamatuje, protože vtipů v české seriálové tvorbě je asi stejně jako technicky nedokonalých německých aut. Zatím tři nadějeplné hvězdy, ale s očekáváním snížení hodnocení. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jako nadšený fanoušek originálního Kanclu a Ricky Gervaise bych měl být asi ten první, kdo hodí kamenem, ale nemohu sloužit. To, že česká verse nesahá originálu ani po kolena, netřeba zřejmě dále rozvádět. Ale originál byl přenesen dobře, ač (ne neočekávaně) doslovně, téměr slovo od slova, příjemným bonusem české verse je postava stravenkáře. Při sledování jsem oceňoval vedení ČT, že se do takového nekonvenčního projektu pustilo a že ho převedlo citlivě, se zachováním jeho původního kouzla. Objektivně tři, vzhledem k výše zmíněnému čtyři... 80% ()

Galerie (162)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v prenajatých priestoroch brnenského Spielberk Office Centre. (Tomizzi)

Reklama

Reklama