Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Výrazne české. Čo netvrdím, že by bolo na škodu, len hlavný herec mi nesadol. Kopta je taká etnicky česká verzia Carella (miestami je to vyslovene imitovanie), inak český Office nemá z amerického vôbec nič. Jedná sa o prakticky odslova-doslova remake prvej série britského Officu (miestami prispôsobeného lokalite). A v tomto ohľade to funguje. Aj keď nerozumiem zmyslu doslovného remakovania. Zaujímavé je, jak odlišní sú Anna a Tomáš (českí Tim a Dawn, resp. Jim & Pam). On taký nervózny hubeňour, ona tiež typovo úplne iná, navyše s tetovaním. A chémia funguje, aj keď zamrzí minimum spoločných dialógových scén. A aj keď je to nedokončené,  po komediálnej stránke som sa aj po tretíkrát smial. Prostredné dve epizódy za 4*. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Není náhoda, že jsem nekoukal ani na britskou, ani na americkou verzi. Sitcomům se zpravidla vyhýbám. V tomhle případě jsem udělal výjimku. Bavilo mě to, některé hlášky mě upřímně rozesmály, koncept trojí verze téhož ale nechápu. Svoji neposkvrněnost předchozími verzemi jsem jednoznačně považoval za svoji diváckou výhodu. Chuti na předlohy už se nedostává, času je málo a dobrýho pokoukání strašně moc. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

ACHTUNG - SPOILERS! Humor originálu neseděl k mému naturelu, i když jsem rozuměl záměru, česká verze je téměř kopie, ale ne tak syrová, realitu připomíná spíš jen tou roztřesenou kamerou, jinak by takového šéfa už dávno někdo (minimálně) inzultoval. Střed seriálu se dostával do červených čísel, před koncem se ustálil na průměru a výš ho vytáhl poněkud češtější konec (v originálu chtějí vedoucího vyhodit, zde povýšit). ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí páté epizody s náborem nové sekretářky a návštěvou klubu Burgas musím jít s hodnocením nahoru. Definitivně se mi potvrdilo, že adaptace britského formátu na brněnské prostředí se povedla velice slušně, Šteindler své řemeslo umí a sebestředné sexistické hovado bez kouska sebereflexe by asi jen stěží někdo zahrál lépe než Václav Kopta. Zkrátka dobře využitý potenciál. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jako nadšený fanoušek originálního Kanclu a Ricky Gervaise bych měl být asi ten první, kdo hodí kamenem, ale nemohu sloužit. To, že česká verse nesahá originálu ani po kolena, netřeba zřejmě dále rozvádět. Ale originál byl přenesen dobře, ač (ne neočekávaně) doslovně, téměr slovo od slova, příjemným bonusem české verse je postava stravenkáře. Při sledování jsem oceňoval vedení ČT, že se do takového nekonvenčního projektu pustilo a že ho převedlo citlivě, se zachováním jeho původního kouzla. Objektivně tři, vzhledem k výše zmíněnému čtyři... 80% ()

Galerie (162)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v prenajatých priestoroch brnenského Spielberk Office Centre. (Tomizzi)

Reklama

Reklama