Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,V tomhle zkurvenym státě je takovej bordel, nikdo neví kdo koho okrádá! '' --- Věta Kraviece (Čermáka) alias Káčka z filmu nám jasně sděluje o čem tenhle kousek je. A komu vadí fiktivní jména, může si dosadit skutečná s nimiž podobnost je čistě náhodná.. Mrázek, Krejčíř...atd.. Na rozdíl od Expozitury, kde je nám na seriálové ploše polopaticky předváděno j prostředí korupce, podvodů, mafiánů a padlých poldů, jde na to tento film svižně. Jednotlivé podvody Krejčíře jsou ve filmu jen jakýmisi milníky v jeho kariéře, což pěkně koresponduje s vyprávěcí formou příběhu ze vzpomínek jeho hlavní gorily (Bjelac). Film tak pěkně odsýpá a nenudí. Čermáka mám rád a Krejčíře si zahrál s gustem. Samozřejmě, je zajímavé podívat se do obýváku nejznámějšího mafoše ČR, který si získal respekt i ve světě... Ale stejně jako u Příběhu kmotra je mi líto, že se tu věnuje um, peníze a čas na filmování života lokálního gangstera, přitom by mohly vzniknout místo toho jiné zajímavé projekty. Tohle je pro mně zkrátka takové celovečerní Prostřeno, kde tentokráte šmejdíme po vile se žralokem v akvárku a koukáme pod pokličku Krejčířových dobrot. Tři archy pětitisícovek. * * * ()

castor 

všechny recenze uživatele

Denně sledujeme ve zprávách, jak je ten svět prolezlý špínou a korupcí. Když pak nad nějakým „podnikatelem“ zlomí i obhájce hůl a pobyt za mřížemi je neodvratný, máme z toho upřímnou radost. Takoví prostě jsme. Nadávání na poměry, které u nás panují, se stalo už jakýmsi folklórem. Ve filmu to máme rádi jakbysmet. Když to tudíž nějaký poměrně mladý dravec za kamerou zabalí do svižného kabátu, předloží několik průstřelů hlav, kufrů plných peněz i odhalených hrudníků, divák je vesměs spokojený. Ten český zvlášť. Jenže většinou to pokazí hodně mizerné dialogy a pitomé situace. Politické thrillery holt u nás moc neumíme. Respektive mě osobně žádný nijak zvlášť nenadchnul. Tady je to jiné. Život Radovana Krejčíře asi není třeba nějak pitvat. Náš „jiný“ hrdina se jmenuje Radim Kraviec. Je to osobité hovado, které je extravagantní, buranské, přesto inteligentní, manipulátorské, původně moravské, přitahující prsatou playmate s hudebním talentem a (ne)zdravou sebejistotou oškubat každého, jenž se nabízí. Vyvázne z pokusu o likvidaci a jeho moc sílí. Jenže rodinná tragédie a pobyt za mřížemi v něm rozdmýchají i instinkty mstitele. Takže jeho oddaný zabiják začne leštit bouchačku. Námět je fajn, dialogy netahají za uši, pocit trapnosti nevzbuzují, děj je přehledný. Jen role vypravěčů ruší. Autoři si jinak nicméně nepomáhají okatými berličkami, nevyužívají laciná gesta nebo okázalé machrování a ramena. Hynek Čermák je naopak dělat může, protože mu tenhle gangster sakra sednul. Jemu a režisérovi Janu Pachlovi (včetně scénáře) patří slušivé uznání. Navíc bacha: je to české!! :-) I proto dám ty lehce přepálené čtyři hvězdy. ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Upovídaná česká Gangster Ka se tváří poměrně vážně a úderným způsobem představuje kauzu Krejčíř. Musím uznat, že se jí to překvapivě docela daří a nenechává diváka ani na chvíli nějak výrazně vydechnout. Hlavní postava v podobě "Káčka" se v roli Hynka Čermáka opravdu podařila a z kamery téměř nesleze. Škoda jen přeplácaného scénáře a hlavně vedlejších postav, které kvůli nedostatku času a prostoru nemají šanci nějak zaujmout. [65%] | Kino - Prom. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘEDSTAVTE SI NEJDRSNĚJŠÍ ČERNEJ VTIP. NA ZAČÁTKU NETUŠÍTE, KTERÁ BIJE, UPROSTŘED SE ZAČNETE SMÁT, A KDYŽ PŘIJDE POINTA, ZAMRAZÍ VÁS V ZÁDECH. TAK PŘESNĚ TO JE KÁČKO…“ /// Inu což – Mrazík už svůj film dostal a strejda Radovan nemohl (logicky!) zůstat pozadu. Ve stylu Cirkusu Bukowsky ožívá (teď nevím, jestli jde o furt oblíbený?) téma porevoluční korupce a tunelů, který prostě nemůže přinýst nic nevobjevenýho – kromě strejdy Radovana. Než se dostaneme k tomu, že na každou svini čeká řezník, sledujeme zrod ještě většího lumpa, než jsme v našich končinách čekali. A vono to nenudí… Legenda vo „Káčkovi“ rozhodně stojí za vidění. Už jen proto, že furt žije. Navíc má všechno to, co neměl (uznávanej?) seriál HBO Mamon - dostatečnou drsnost, jednoduchost a Hynka Čermáka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Jaroslava Kmenty „Padrino Krejčíř“, kterou napsal v roce 2015 neznám. 2.) Dal jsem se na zločineckou dráhu. Seknul jsem v sámošce lentilky a chcu vejš! 3.) Potřebuju rychlokurz přežití v lochu. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Měla jsem velká očekávání, nakonec jsem se dost často nudila. Čermák dobrý, ale jinak bramboračka s dotykovýma telefonama na konci devadesátých let, aneb jebat na detaily, neb divák je beztak blbec,hlavně aby to bylo celé takové moderní, vizuálně atraktivní a hrozně filmově in. Kdo je kdo mi úplně unikalo, nestíhala jsem se orientovat, ale o to vlastně ani nešlo, ve finále jsem měla pocit, že tvůrci vehementně potřebují prodat tu legendu o tom, kterak český žralok ojebal mocipána. Já to snad ani vědět nechci, mi je pak z těch idiotů podplacenejch na blití, když si uvědomím, že stačí jeden takhle vychcanej Babinskej, pár set tisíc v obálce a celá poslanecká sněmovna skáče, jak zmrd píská. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Příjmení hlavní postavy Kraviec (Hynek Čermák), vybral režisér Jan Pachl podle vlastních slov proto, že jméno je odvozené od místa původu Radovana Krejčíře (Těšínsko), kde jsou zpolštěná jména poměrně častá. (zbyshek)
  • Natáčelo se také v JAR a v ČR, konkrétně ve vazební věznici Hradec Králové, v obcích Vonoklasy, Nižbor, Mukařov, v hotelech Prague a Expo. (M.B)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama